۱۰ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۱۰

اعرافی:

حوزه در بحث استشراق باید به روز و فعال باشد

حوزه در بحث استشراق باید به روز و فعال باشد

قم – خبرگزاری مهر: رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: حوزه علمیه در بحث استشراق باید به روز و فعال بوده و به صورت دائم جریان های استشراقی را رصد کند تا بتواند جلوی بسیاری از بدآموزی ‌ها در غرب را بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علیرضا اعرافی روز پنج شنبه در همایش بین المللی قرآن و مستشرقان كه در سالن قدس مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد گفت: در استشراق نو شاهد ورود غرب به حوزه مردم شناسی هستیم اما علیرغم همه تلاش آن ها شاهدیم که در حوزه شیعه شناسی و انقلاب شناسی ضعف بسیاری داشته ‌‌اند و این امر به دلیل نقش بالای انقلاب اسلامی در جهان معاصر و هم چنین اقدام غربیان برای بی اهمیت جلوه دادن پدیده انقلاب اسلامی ایران است.

وی استشراق را از بعد انگیزه به استشراق تبشیری، استعماری و حقیقت جویانه تقسیم کرد و افزود:در استشراق شناسی و بررسی اندیشه های مستشرقان باید انگیزه را از اندیشه جدا کنیم و این امر به این دلیل است که اندیشه‌های تولید شده در حوزه استشراق نو برای بالندگی و رشد دانش‌های اسلامی مغتنم است البته نباید از انگیزه‌ها هم غافل باشیم.

وی افزود:مباحث بنیادین مطرح شده از سوی غربیان در حوزه استشراق را باید جدی بگیریم و پیام همایش بین المللی قرآن و مستشرقان این است که حوزه علمیه باید به سمت شناسایی و پیگری پدیده استشراق برود.

رئیس جامعه المصطفی گفت:استشراق و شرق شناسی با رویکردی معنوی و نرم افزاری نسبت به اسلام و قرآن از سوی غربی‌ها است و استشراق ریشه تاریخی به درازای تاریخ اسلام دارد.

وی تاکید کرد: قرآن  و وحی درون مایه تمدن اسلامی به شمار می‌روند و این در حالی است که هم اکنون تمرکز مستشرقان بر روی مسایل بنیادین جهان اسلام است.

اعرافی ادامه داد: در تاریخ استشراق نو خواهیم دید که سرمایه گذاری عظیم و کلانی از سوی غرب برای اسلام شناسی انجام شده است و حجم بالایی از تولیدات را در زمینه استشراق در غرب مشاهده می‌کنیم.

رئیس جامعه المصطفی ابراز داشت:در تنوع شیوه‌ها و ابزارهای شرق شناسی مشاهده می‌کنیم که بیش از 300 مجله شرق شناسی در غرب منتشر می‌شود و شاهد چاپ هزاران مقاله در مورد شرق و قرآن هستیم و از بین 300 مستشرق شاهدیم که 100 محقق به صورت ویژه در مورد قرآن کار می‌کنند.

همايش بین المللی قرآن و مستشرقان روز چهارشنبه 9 اسفندماه به صورت غیر رسمی با برگزاری سه كميسيون تخصصی تحت عنوان های تاريخ استشراق، مستشرقان و علوم قرآنی و خاورشناسان و معارف قرآن آغاز شده بود.

در برنامه های صبح امروز نیز علاوه بر ارائه گزارش حجت‌الاسلام والمسلمين احمد مرادخانی دبير علمی همايش، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی رییس جامعة‌المصطفی(ص) نیز سخنرانی کرد.

ارائه مقاله نقش الهيات سلبی در تبيين‌های خاور شناسان از پديده وحی در اسلام نوشته حامد شيواپور، سخنرانی عبدالجبار ناجی از كشور عراق، ارائه مقاله پل نويا و نگرش او در تفسير عرفانی از محسن قاسم‌پور، سخنرانی جلول صديقی از كشور فرانسه، ارائه مقاله انسجام النص القرآنی و شبهه الاضطراب از تحسين بدری و سخنرانی يحيی بونو از فرانسه مهم ترین برنامه های صبح امروز همایش بین المللی قرآن و مستشرقان به شمار می رفتند.

در برنامه عصر امروز پس از این که روسای كميسيون‌های تخصصی برگزار شده در روز چهارشنبه، نهم اسفندماه گزارش خود را ارائه خواهند داد ،مقاله نقد ديدگاه بلاشر در قرائات قرآن نوشته حجت‌الاسلام والمسلمين محمد فاكر ميبدی ارائه خواهد شد.

ارائه مقاله بررسی دیدگاه اشتاوت و لیمهاوس درباره تفسیر مجاهد و پیوند آن با تفسیر طبری از سوی الهام زرین کلاه ، ارائه مقاله نقد و بررسی مقاله مطالعات قرآنی ماقبل 1800 ميلادی از هادی منصوری، برگزاری ميزگرد علمی با حضور آقايان مرادخانی، زمانی، اسكندرلو و جلول صديقی از كشور فرانسه و غلامحسين از پاكستان نيز از ديگر برنامه‌های عصر همايش به شمار می‌روند.

کد خبر 2008450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha