به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کلانترمعتمد عصر جمعه در حاشیه سی و هفتمین کنگره میان دوره ای جامعه جراحان ایران در بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) در شهر دارخوین در جمع خبرنگاران با شرح اینکه علم تروما در خصوص اقدامات درمانی در زمان بروز حوادث و بحرانها برای مصدومان و طبقه بندی آنها و همچنین روند انتقال و نجات جان بیمار یا مصدوم بحث می کند، افزود: راه اندازی مراکز تروما در کشور ارائه خدمات در سطوح یک، دو و سه درمانی را به بهترین نحو ممکن به بیماران ارائه می دهد.
وی از بهبود خدمات و کاهش تلفات جانی به عنوان دو تاثیر ارزشمند ایجاد مراکز تروما نام برد و اظهار کرد: کنترل و کاهش حوادث نیاز به سیستمی منظم و یکپارچه همراه با پیش بینی های لازم برای انجام کار نیاز دارد.
پدر جراحی عروق ایران با اشاره به مباحث قابل ارائه در زمینه کمک رسانی در مواقع بروز بحران در این کنگره تصریح کرد: می توان از تجربه بسیار خوب بهداری جنگ در دوران دفاع مقدس در جهت ایجاد سیستم منظم و مراکز تروما بهره گرفت.
کلانتر معتمد با تاکید بر لزوم فراگیری این علم توسط مدیران سطوح مختلف در تشریح علم تروما یادآور شد: این علم برای شرایط بحرانی که در آن تعداد حادثهدیدگان بیشتر از امکانات موجود است و باید براساس طبقه بندی انجام شده نسبت به نجات جان مصدومانی که احتمال زنده ماندن آنها بیشتر است اقدام شود، کاربری دارد.
هر سال یک کنگره دوره ای در اردیبهشت ماه و تعداد زیادی کنگره های میان دوره ای در شهرهای مختلف ایران برگزار می شود که در این راستا هفته نخست اسفندماه هر سال شاخه خوزستان میزبان کنگره میان دوره ای بوده که امسال با چند روز تاخیر روز پنج شنبه برگزار شد.
نظر شما