به گزارش خبرگزاری مهر، از مدتها پیش تا کنون رصدهای صورت گرفته، کمربند ون آلن را دو منطقه مجزا از پرتوهای به دام افتاده در اطراف زمین نشان می داد.
تجهیزات آشکار ساز ذرات نصب شده بر روی کاوشگر دوقلوی ون آلن که سی ام اوت پرتاب شد نشان دهنده وجود یک کمربند پرتویی جدید ناپایدار و موقتی است.
دانشمندان سومین کمربند را به مدت چهار هفته پیش از وقوع شوک موج بین سیاره ای قدرتمند خورشید که آن را نابود کرد، مشاهده کردند.
این کمربندها مناطق بسیار مهمی برای جامعه مدرن هستند که به بسیاری از فناوری های فضایی وابسته اند.
کمربندهای ون الن توسط توفانهای خورشیدی و آب و هوای فضایی تحت تاثیر قرار می گیرند و می توانند آن را به طور چشمگیری متورم کنند.
زمانی که چنین اتفاقی روی می دهد می توانند خطراتی برای ماهواره و ارتباطات GPS و همچنین انسان در فضا ایجاد کنند.
ظرفیت های جدید و پیشرفت های فناوری در کاوشگر ون آلن به دانشمندان کمک کرده است تا جزئیات غیرمنتظره ای از چگونه تراکم کمربند ون آلن با ذرات باردار آن ارائه کرده و چشم اندازی در مورد اینکه چه چیزی موجب تغییر این کمربند شده و همچنین چگونگی تاثیر این فرایندها بر لایه های بالایی جو زمین به دست آوردند.
نتایج این تحقیقات درنشریه Science. منتشر شده است.
این فضاپیماها نیرومندترین و مجهزترین مأموریتی هستند که تاکنون برای اندازه گیری تشعشع پرتاب شده اند.
این فضاپیماها هرکدام 1.80 سانتیمتر عرض، 90 سانتیمتر طول و 670 کیلوگرم وزن دارند که با یک لایه ضخیم آلومینیوم نیز پوشانده شده اند. هرکدام از این فضاپیماها دارای پنج ابزار برای اندازه گیری ذرات رادیواکتیو هستند.
نظر شما