به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر" دكتر محمدرضا نقاشان با بيان اين مطلب افزود : بر اساس وظيفه مشخص دانشگاه، تنوع بسياري در دوره هاي آموزشي دانشگاه صنعت آب و برق وجود دارد كه در سطح كشور بي نظير و يا لااقل كم نظير است. در سال هاي گذشته هر ساله دانشگاه به اجراي بيش از 700 دوره كوتاه مدت تخصصي و فوق تخصصي در شاخه صنعت آب و برق پرداخته كه علاوه بر رفع نياز اين صنعت به ساير صنايع جانبي و مشابه يعني نفت، گاز، كشتيراني، خودروسازي، پتروشيمي و ارتش، خدمات آموزشي و مهندسي بارزي را ارائه كرده است.
وي تاكيد كرد: در مدت فعاليت دانشگاه يعني از سال 1370 تاكنون بيش از تعداد 60000 نفر ( معادل 70000 نفر ماه) در دوره هاي كوتاه مدت تخصصي آموزش ديده اند و در حال حاضر علاوه بر ارائه اين آموزش ها در سطوح تخصصي و فوق تخصصي براي كارشناسان و متخصصان داخلي، زمينه مناسبي براي ارائه اين آموزشها به كارشناسان صنعت آب و برق در كشورهاي همسايه و منطقه نيز بوجود آمده است.
دكتر نقاشان يادآور شد : اين دانشگاه در حال حاضر داراي 128 نفر عضو هيات علمي - صنعتي (شامل 55 استاديار و 3 دانشيار) مي باشد كه با عنايت به سياست هاي تشويقي كه از سال 1378 در دانشگاه برقرار شده، متوسط حضور اعضاي هيات علمي در دانشكده به 45 ساعت در هفته مي رسد كه اين فعاليت مي تواند به اعتلاي نقش دانشگاه در حل مسايل صنعت كمك موثري كند.
وي با اشاره به افزايش بودجه دانشگاه در طي دوران فعاليت خود در اين دانشگاه افزود: درآمد اختصاصي دانشگاه در سالهاي 82 و 83 بالغ بر 65درصد كل بودجه دانشگاه بوده كه بيش از 90درصد اين درآمد از حوزه معاونت آموزش هاي تخصصي حاصل شده است.
وي فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي اعضاي هيات علمي - صنعتي اين دانشگاه را قابل توجه خواند و تصريح كرد: يكي از اقدامات اساسي اين دانشگاه در سال هاي اخير تشكيل واحدها يا بوردهاي تخصصي است. اين واحدها كه از تعداد كوچكي از اعضاي هيات علمي - صنعتي متخصص در زمينه خاصي از صنعت تشكيل مي شوند توانسته اند ضمن برقراري ارتباط دائم با صنعت در حل مشكلات موجود صنعت همكاري نموده و از طريق انجام اين خدمات در قالب پروژه هاي پژوهشي و يا خدمات مهندسي به فعاليت چشمگير بپردازند.
دكتر نقاشان تصريح كرد : در طي پنج سال گذشته بيش از 130 پروژه با حجم ريالي 65 ميليارد ريال در دانشگاه جذب شده است و دانشگاه در حال حاضر نزديك به يكصد آزمايشگاه و كارگاه تخصصي دارا مي باشد كه اغلب منحصر به فرد مي باشند.
رئيس دانشگاه آب و برق كاركردهاي اصلي دانشگاه هاي كشور را سه محور آموزشي، پژوهشي و جامعه پذيري دانست و افزود: منظور از كاركرد آموزشي و پژوهشي همان تربيت نيروي انساني ماهر و متخصص است و كاركرد جامعه پذيري به تامين نيازهاي نظام اجتماعي مي پردازد.
وي افزود : در محيط هاي علمي براي ايفاي كاركردهاي آموزشي و پژوهشي يك سري الگوهاي رفتاري و نظري وجود دارد كه الگوهاي رفتاري غالب هستند. اين الگوها عبارتند از 1- عام گرايي در مقابل خاص گرايي - به اين معني كه علم و توليدات علمي پديده هاي مبتني بر ارزشهاي جهاني و جهان شمول هستند و اختصاص به گروه و طايفه اي خاص ندارند. 2- اشتراك گرايي در مقابل فرد گرايي - يعني علم، يك محصول جمعي است و آن را به اسم فرد نمي توان ثبت كرد. علم ساختماني است كه هركس در توليد آن آجري مي گذارد و محصول آن متعلق به هيچ فرد خاصي نيست. 3- بي طرفي عاطفي در مقابل جهت گيري و جانبداري عاطفي - يعني دانشمند در كار خود بر اساس اسلوبهاي پذيرفته شده علمي عمل مي كند بدون آنكه ارزشها و داوري هاي شخصي خودش را در نتايج كار دخالت دهد.
وي يادآور شد : بنابراين به دليل ماهيت علمي و پژوهشي دانشگاه، كساني كه در آن به فعاليت مشغولند تا حدود زيادي الگوهاي رفتاريشان به اين الگوها نزديك است و اينها جزء اقتضائاتي است كه واقعيت دانشگاه هرچه به اين هنجارها و الگوهاي رفتاري نزديكتر باشد، كاركردهاي آموزشي و پژوهشي در دانشگاه بهتر محقق مي شود.
نقاشان افزود : فعاليت هاي دانشجويي، بستر و زمينه ي است كه مي تواند منجر به شكوفايي در عرصه هاي آموزشي و پژوهشي شود و جزو مقوله كاركرد جامعه پذيري است. ماهيت تحولات جوامع انساني عمدتا ماهيت فرهنگي است و به همين دليل در دانشگاه و در ميان دانشجويان شاهد اين هستيم كه روي آوردن به موضوعات و مقوله هاي فرهنگي از يك برجستگي خاصي برخوردار است. آنچه كه ما بعنوان مقوله هاي فرهنگي و هنري تعريف مي كنيم، مي تواند به رشته تحصيلي دانشجويان هم ارتباط مستقيم پيدا نكند، يعني الزاما دانشجويان در اين حوزه هاي خاص فرهنگي تحصيل نكنند، ولي ما شاهد يك رشد كمي و كيفي باشيم كه به شكل گيري فعاليت هاي فرهنگي و هنري دانشجويان بر مي گردد.
رئيس دانشگاه شهيد عباسپور افزود : خوشبختانه در دوران هشت ساله دولت جناب آقاي خاتمي و با همت مديران وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، فعاليت هاي فرهنگي و هنري دانشجويان از جايگاه مناسبي برخوردار گرديد تا آنجا كه امروز شاهد خلاقيت و نوآوري دانشجويان در سطح گسترده اي هستيم. كانونهاي فرهنگي، انجمن ها، نشريات دانشجويي و نهادهاي مختلف فرهنگي، علمي و هنري نشان مي دهد كه دانشجويان ما با امكانات كم توانسته اند فعاليت هاي فرهنگي را گسترش دهند، كه مجموع اين مسائل حاكي از آن است كه در رويكرد دانشجويان به مقوله هاي فرهنگي و هنري، چشم اندازها و زمينه هاي اميدوار كننده اي داشته باشيم.
وي تصريح كرد : وقتي فرهنگ دانشجويي در يك كشور رشد مي كند، به طور طبيعي و خواه ناخواه تاثيرات اجتماعي و فرهنگي خودش را خواهد گذاشت. بنابراين در بلند مدت با رشد اجتماعي و فرهنگي كه در نتيجه گسترش فرهنگ دانشجويي صورت مي گيرد، تاثيرات اين قشر مشخص خواهد شد، اما نقش سياسي، صرفا در دوران دانشجويي اتفاق مي افتد. بعد از گذشتن از اين دوران او به تدريج از فضاي قبلي دور مي شود.
نقاشان يادآور شد : همواره بايد توجه داشت كه دانشگاه و دانشگاهي، عنصري پوياست، آتشفشاني فعال كه چاشني تقويت آن، علم و معرفت به امور است و تا با آن عنصر قوت مي يابد، در تمامي عرصه هاي اجتماعي - سياسي و فرهنگي فعال است و نمي توان از گدازه هاي آن در امان ماند. اما وقتي دانشگاه رو به افول نهد، قطا نمي توان از جامعه ي زنده و پويا سخن گفت.
گفتني است، سي و ششمين گردهمائي معاونان دانشجوئي و مديران كل امور دانشجوئي و امور فرهنگي و امور تربيتي بدني دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور از عصر روز گذشته در دانشگاه صنعت آب و برق آغاز شد. اين گردهمائي تا نهم تيرماه ادامه مي يابد.
نظر شما