عبدالرضا عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در ماه هاي گذشته مذاكرات موثري با مسئولين وزارت اقتصاد و دارایی و مدیران عامل بانک های عامل به منظور رفع مشکلات مالی پالایشگاه GTL شیروان و ارائه تسهیلات بانکی به این واحد صنعتی انجام شده و به زودي شاهد رفع مشكلات اين پالايشگاه خواهيم بود.
وي اظهار داشت: پالایشگاه GTL شیروان در صورت راه اندازی، محصولاتی نظیر گازوئیل، نفتالین، واکس، پارافین جامد و... را تولید خواهد کرد و بواسطه اینکه گازوئیل را به گازوئیل پاک تبدیل و از فروش خام آن جلوگیری می کند، ارزآوری بسیار بالایی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که کلنگ احداث پالایشگاه GTL شیروان به عنوان پروژه ملی استراتژیک و دانشبنیان از سال 85 در روستای حسین آباد شیروان با اعتبار چهار هزار میلیارد ریالی به زمین زده شده است، مدیرعامل این پالایشگاه چندي پيش با انتقاد از عدم اختصاص تسهیلات به این پروژه بزرگ گفته بود که شش سال انتظار برای دریافت تسهیلات در سیستم بانکی کشور بی نتیجه بوده و این طرح همچنان به دلیل بیمهری شبکه بانکی کشور متوقف مانده است.
نورالله نیازی اضافه کرده بود که تاکنون برای اجرای این طرح بیش از 80 میلیارد ریال هزینه شده و با وجود اینکه از مدت ها پیش برای اجرای این طرح 82 میلیون یورو تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی درخواست شده است، تاکنون علیرغم مکاتبات و مذاکرات حضوری این امر در بانکهای ملی، مسکن و صنعت و معدن ایران محقق نشده است.
وی با اشاره به شروع رایزنی با هیئت مدیره بانک توسعه صادرات و استقبال مدیرعامل بانک مذکور برای ارائه تسهیلات به این طرح افزوده بود که در صورت حمایت مالی و شروع فعالیت این پروژه، قابلیت اشتغالزایی بیش از هزار نفر غیر مستقیم و 130 نفر نیز به صورت مستقیم به وجود می آید.
GTL در واقع فرایند تبدیل و پالایش گاز طبیعی و یا هیدروکربن های گازی دیگر به زنجیره های بزرگتر هیدروکربنی مانند بنزین و سوخت دیزل است و بر اساس برنامه پالایشگاه GTL شیروان نیز در صورت راه اندازی محصولاتی نظیر گازوئیل، نفتالین، واکس، پارافین جامد و ... را تولید خواهد کرد.
نظر شما