به گزارش خبرنگار مهر، نماينده مردم اردكان در مجلس شوراي اسلامي در بازديد از اين واحد بزرگ توليدي اظهار داشت با بیان اینکه استان یزد و به طور خاص شهرستان اردکان قطب تولید محصولات کنجدی کشور است، اظهار داشت: کیفیت ممتاز محصولات کنجدی به خصوص روغن کنجد، ارده و حلواارده اردکان و ارزش غذایی بالای آن که ناشی از بهره گیری از نیروهای ماهر و استفاده از مواد اولیه طبیعی و ارگانیک است، باعث شده تا امروز در کنار افزایش اطلاعات مردم در زمینه خواص بسیار بالای این محصولات و توجه بیشتر تولیدکنندگان به ذائقه مشتریان، تقاضای مصرف کنندگان نیز افزایش یافته و به همین دلیل لازم است تقویت و توسعه واحدهای تولیدی فعلی و راه اندازی کارخانجات مدرن که تولیدشان منطبق بر استانداردهای روز دنیاست در دستور کار قرار گیرد.
محمدرضا تابش افزود: متاسفانه به دلیل عدم کنترل لازم و اطلاع رسانی نامناسب، شاهد رشد بی رویه مصرف روغن جامد در کشور هستیم به نحوی که سرانه مصرف روغن از دو و نیم کیلوگرم در سال 1340 با جمعیت 20 میلیون نفر به 16.5 کیلوگرم در سالهای اخیر رسیده که حدود دو برابر رشد جمعیت کشور است و این امر مخاطراتی را برای سلامت آحاد مردم به وجود آورده است.
وی عنوان کرد: مایه تاسف است که واردکنندگان روغن های جامد و نباتی کم و بیش از حمایت های دولتی برخوردارند اما برای واردات کنجد و فرآورده های مشتق شده از آن حمایتی انجام نمی پذیرد.
تابش تصریح کرد: دولت می تواند و باید با اعمال سیاست های تشویقی و اعطای تسهیلات مناسب به کشاورزان و تولیدکنندگان، روغن های گیاهی از جمله کنجد، گام موثری در جهت ارتقاء سلامت شهروندان بردارد.
نماینده مردم اردکان در مورد برخی اقدامات انجام شده در راستای حمایت از این صنعت، با بیان ملاقات و مذاکره با وزیر جهاد کشاورزی و قول مساعد وزیر و تشکیل جلساتی با مسئولان استانی و شکل گیری خوشه محصولات کنجدی گفت: امیدوارم این اقدامات و حمایت های دولت اعم از تامین ارز مناسب برای واردات کنجد، اعطای تسهیلات برای افزایش سطح زیر کشت کنجد در کشور، تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و کمک به سرمایه گذاران و نقش آفرینان در این عرصه باعث شود تا روغن کنجد و سایر روغن های مایعی که از جمله منابع غنی چربی های اشباع نشده هستند و کلسترول خیلی کمی دارند، جایگزین روغن های جامد که عامل بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی هستند، شود.
وی بر تولید متنوع محصولات کنجدی و افزایش کیفیت اینگونه محصولات جهت صادرات به کشورهای همسایه که زمینه آن وجود دارد و ایجاد شبکه فروش منسجم و پویا تاکید كرد.
نماینده مردم اردکان همچنین با بیان اینکه بیش از 148 واحد تولید محصولات کنجدی در استان یزد وجود دارد که در حدود 80 درصد واحدهای صنفی و 50 درصد واحدهای صنعتی ان در اردکان مستقر هستند، گفت: حرکت به سمت ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی تولید روغن کنجد، ارده و حلواارده، نشان دهنده کشش بالای بازار است و با توجه به سابقه طولانی، درخشان و قابل اتکای اردکان در این زمینه، می توان اردکان را به عنوان مرکز صنفی و صنعتی این محصولات محسوب كرد و باید به جد تلاش کرد تا خوشنام بودن و ذهنیت مثبت مصرف کنندگان از ارده و حلواارده اردکان مخدوش نشود.
وی به برخی مشکلات فعالان این بخش از جمله نوسان قیمت مواد اولیه به خصوص کنجد به دلیل تامین عمده این محصول از خارج و تغییرات قیمت ارز، خشکسالی های مداوم، وجود لایه های واسطه ای تامین کنجد و ... اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر مسئولان به آن شد.
نماینده مردم اردکان، ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی را از جمله برنامه های شهرستان برای کسب ارزش افزوده بیشتر برای فعالان و کشاورزان ذکر کرد و در این رابطه با اشاره به سطح زیر کشت بیش از هفت هزار هکتاری پسته شهرستان اردکان و خصوصیات برتر آن از جمله رنگ مغز و طعم آن، احداث واحدهای فرآوری پسته در اردکان را خواستار و حمایت خود را از این امر اعلام كرد.
عظیمی نیا، مدیرعامل موسسه ثامن الحجج استان یزد نیز در اين بازديد با اشاره به نامگذاری امسال به نام "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" بر تلاش این موسسه براي ایجاد و توسعه اشتغال در استان تاکید کرد و ضمن ارائه گزارشی از سرمایه گذاری این موسسه براي راه اندازی این واحد تولیدی، آمادگی خود را براي مشارکت در ایجاد صنایع تبدیلی در زمینه پسته اعلام كرد.
کارخانه بزرگ حلواارده میرثامن به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای کشور با بالاترین ظرفیت تولید در کشور و مدرن ترین تکنولوژی، در زمینی به مساحت پنج هزار و 700 متر و با سرمایه گذاری 50 میلیارد ریال و اشتغال 50 نفر به منظور تولید روغن کنجد به روش سرد آماده راه اندازی شده و فاز دوم آن نیز در زمینی به مساحت 11هزار متر با هدف تولید حلواارده در بسته بندی های مدرن و همچنین تولید غذای کودک و سالمند در مراحل پایانی قرار دارد.
نظر شما