به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سالنامه موسیقی صبح امروز، بیست و دوم ماه جاری با حضور حمیدرضا عاطفی، طراح و پژوهشگر سالنامه یاد شده و برخی از اهالی رسانه در سالن امیرخانی خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، عاطفی در شرح ماجرای انتشار این سالنامه، گفت: به علت محدودیتهایی نظیر زمان و امکانات انتشار این سالنامه، مدام به تعویق میافتاد و امسال هم که به طور جدی کار را کلید زدیم دچار سونامی گرانی کاغذ شدیم. به هر حال گرچه قرار بود باز هم این سالنامه موسیقی منتشر نشود اما در نهایت تصمیم گرفتیم چند نسخه اندک، تنها ویژه اعضای خانه موسیقی منتشر کنیم تا به عنوان کتاب مرجع مورد استفاده قرار گیرد.
وی در مورد طرح روی جلد سالنامه موسیقی 1392 که فردی از عصر هخامنشی نی بهدست سوار بر اسب است، اظهار کرد: طرح روی جلد این کار از جمشید حقیقتشناس، یک گرافیست آشنا با موسیقی است که سابقه طراحی چند پوستر در جشنواره موسیقی فجر را نیز دارد.
عاطفی درباره طرح روی جلد ادامه داد: این مجسمهای مربوط به دوره هخامنشی است که سوار بر اسب، یک ساز بادی در دست چپ دارد. از همین رو معنایی در دل آن نهفته است؛ چراکه این ساز هم میتواند اشارهای به موسیقی داشته باشد و هم به نی که روح انسانی و آدمیت در بشر دمیده است. آن اسب نیز در واقع قاصد پیام نی و ویژگی های موسیقایی و عرفانی آن به اعصار بعدی به شمار می رود.
وی در توضیح واژه مسافران نیز گفت: وقتی ما صفحات عمر را ورق می زنیم می بینیم که روند تولد و درگذشت مختص تمامی انسان هاست و بالاخره روزی همه ما باید از این قطار پیاده شویم که این نشان می دهد همگی مسافری بیش نیستیم و چون مسافر، واژه ای نه تنها برای درگذشتگان که برای متولدین هم هست ما برای همه چه آنان که در قید حیاتند و چه درگذشتگان از این واژه استفاده کردیم.
عاطفی، مهمترین بخش این سالنامه را عکس های آن عنوان کرد و درباره منابع آنها گفت: تمامی آنها از منابع معتبر استخراج شدهاند و این هم به تجربه کاری من در حوزه رسانه باز می گردد که برای انتخاب عکس، از آرشیو هنرمندان قدیمی استفاده کرده ام.
طراح سالنامه یاد شده ادامه داد: سالنامه تخصصی در حوزه سینما، تئاتر و سایر حوزه های دیگر وجود دارد و حتی سالنامه موسیقی هم منتشر شده است اما اطلاعات آن تنها مختص سال تولد و وفات هنرمندان می شود به همین خاطر ما سعی کردیم در این سالنامه مطالب دیگری چون مسوولان حوزه موسیقی، نگاهی به موسیقی نواحی و اشاره به وقایع مهم دهه 80 را نیز بگنجانیم.
وی در باره دیگر ویژگی سالنامه موسیقی اظهار کرد: پرسشی کلیدی از هنرمندان بنام مطرح کردیم، مبنی بر این که جوانان اهل موسیقی و جویای نام برای موفقیت در این عرصه چه باید بکنند که توسط مصاحبه شونده ها پاسخ های اجمالی ارائه شده است.
پژوهشگر سالنامه یاد شده در مورد صحت موارد مندرج در این سالنامه نیز گفت: البته قطعا نمی توان گفت که تمامی موارد موجود در آن کاملا درست هستند اما به هر حال تمام سعی خود را بر این گذاشتیم که اطلاعات درست و سالمی در اختیار مخاطب بگذاریم. یکی از نکات جالب آنجاست که 50 درصد آن متفاوت از ویکی پدیای موجود در صفحات اینترنت است.
عاطفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نبود برخی چهرههای موسیقایی چون گل گلاب شاعر سرود "ای ایران " گفت: نبود نامی از گل گلاب تنها مورد جا مانده این سالنامه نیست چرا که به هر دلیلی نام برخی از افراد در آن نیست. حال یا از قلم افتاده اند یا به دلایلی که نمیتوانم بازگو کنم نام برخی از افراد در آن به چشم نمیخورد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما محدودیتها و ممیزیهایی را هم به لحاظ هنری برای خود داشتیم. اگر بخواهیم نامی از همه با درج تصویر ببریم، آنگاه همه سالنامه عکس می شود. در واقع نادرند افرادی که می تواند نامشان کنار بزرگان قرار گیرد.
وی در پایان با اشاره به این که عکس های موجود در سالنامه بر اساس وقایع هر فصل و حتی هفته انتخاب شدهاند، افزود: امیدوارم کمبودها در دور بعدی انتشار و توزیع این سالنامه برطرف شود.
نظر شما