۲۳ اسفند ۱۳۹۱، ۸:۱۴

فصلنامه «گفتگو» كرمانشاه و هویت ایرانی در تاریخ معاصر را بررسی کرد

فصلنامه «گفتگو» كرمانشاه و هویت ایرانی در تاریخ معاصر را بررسی کرد

شماره 61 فصلنامه گفتگو با موضوع بررسی «كرمانشاه و هویت ایرانی در تاریخ معاصر» منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فصلنامه فرهنگی و اجتماعی «گفتگو» شماره 61 خود را به بررسی علمی و تاریخی یكی دیگر از حوزه‌های مهم فرهنگ و تمدن ایرانی یعنی كرمانشاه، اختصاص داده و مجموعه‌ای از گفتگوها، اسناد و مقالات تحلیلی را در این باره عرضه كرده است.

در گفتگوی 61، احسان هوشمند در مقام سردبیر، باب گفتگو و چگونگی انتشار این ویژه‌نامه و فرایند اجرایی آن و اهمیت و ضرورت پرداختن به موضوع را باز کرده و ضمن بیان اهمیت تاریخی، فرهنگی و ظرفیت‌های توسعه‌ای كرمانشاه، این منطقه را یكی از استوانه‌های ایرانیت و دروازه غربی كشور برشمرده و وضعیت توسعه‌ای فعلی آن را، مناسب و برازنده ندانسته است.

گفتگو با میرجلال الدین كزازی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی كه خود از نخبگان كرمانشاهی است، درباره پارسی كرمانشاهی و نسبت آن با كردی، خواندنی و جالب توجه است. کزازی در این مصاحبه، كرمانشاه را یكی از بهشت‌های زبان شناسی ایرانی و باورشناسی ایرانی معرفی كرده است.

از دیگر مقالات تاریخی و مستند این فصلنامه، می‌توان به «فرصت ها و چالش‌های تجاری كرمانشاه در عصر قاجار» نوشته محمد كلهر و مریم تاج عینی و «اعتصاب در پالایشگاه نفت كرمانشاه:خرداد 1324» به قلم محمدحسین خسروپناه اشاره كرد.

كاوه بیات هم در مقاله «نهضت غرب» و احسان هوشمند در مقاله مستند «قیام سی تیرماه 1331 مردم كرمانشاه: بررسی پرونده یك خیزش» مطالب تازه و مستندی را درباره تحولات تاریخ معاصر كرمانشاه ارائه كرده‌اند.

گفتگو با علی ططری، مدرس و پژوهشگر تاریخ، با عنوان «از كرمانشاه تا كرمانشاه» درباره سیر تحولاتی كه در نامگذاری كرمانشاه طی شده و تحلیل اجتماعی اعظم خاتم جامعه‌شناس، كه در قالب مقاله «فقر شهری و سیاست جناحی در ایران: نمونه جعفرآباد» منتشر شده، از دیگر بخش‌های گفتگوی 61 هستند.

در بخش كتابخانه گفتگو، نقدی از محمدعلی سلطانی بر كتاب «مفاخر كرمانشاه» نوشته علی كرجی چاپ شده و جلیل آهنگرن‍ژاد نیز كتاب «به رزوو نامه» را كه رزمنامه‌ای حماسی و در 3100 بیت است، معرفی كرده است. در این رزمنامه كردی، 110 بار نام ایران آمده است و حكایت از آن دارد كه نام و نشان ایران از جنبه های مختلف در این دایره بسیار مهم و قابل توجه است.

شماره تازه فصلنامه «گفتگو» با بهای 5000 تومان در 152 صفحه روی دکه رفته است.

کد خبر 2017328

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha