۲۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۱۷

تدوین سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو

تدوین سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو

معاون پژوهشی وزارت علوم از تدوین سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو با مشارکت دانشگاه‎ها، پژوهشگاه‎ها و دستگاه‎های اجرایی کشور خبر داد و گفت: پس از تدوین سند آموزش عالی در حوزه دریا و اقیانوس، سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو کشور با مشارکت دانشگاه‎ها، پژوهشگاه‎ها و دستگاه های اجرایی کشور تدوین و به تصویب شورای‎عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهاردهمین نشست شورایعالی اتحادیه دانشگاهها، مراکز و موسسههای پژوهشی ساحلی و دریایی کشور همزمان با برگزاری نخستین همایش ملی توسعه مکران در محل دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار برگزار شد.

در این نشست دکتر مهدینژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر دانشگاههای ساحلی در خصوص استفاده مناسب از پتانسیلهای دریایی، اظهار داشت: توجه ویژه به دانشگاههای ساحلی در حوزه دریا در قالب اتحادیههای دانشگاهها و موسسات پژوهشی ساحلی، گسترش عمق نفوذ در دریا و اقیانوسها و ارتقای سطح علمی حوزه دریایی از مهمترین اهداف این اتحادیه است.

وی از تدوین سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو با مشارکت دانشگاهها، پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی کشور خبر داد و گفت: پس از تدوین سند آموزش عالی در حوزه دریا و اقیانوس، سند جامع راهبردی اقیانوس، دریا و جو کشور با مشارکت دانشگاهها، پژوهشگاهها و دستگاه های اجرایی کشور تدوین و به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.

دکتر مسعود صدرینسب رییس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و اتحادیه دانشگاهها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به وجود ظرفیتهای مناسب در اتحادیه دانشگاهها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی میطلبد تا دانشگاهها و مراکز پژوهشی با حس مسئولیتپذیری و به طور دلسوزانه و متعهد نسبت به جبران عقب ماندگیها و بی توجهیهای پیشین در این حوزه تلاش و کوشش بیشتری داشته باشند.

دکتر وحید چگینی رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی نیز با اشاره به استقبال رئیس‏ جمهور و چند تن از وزرا از پیشنهاد تاسیس پایگاه دائمی جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ابراز امیدواری کرد با ارایه سریع‏تر این موضوع در سطح دولت، ایران بتواند به کشورهای حاضر در قطب جنوب بپیوندد.

وی با بیان اینکه قدرت‏های جهانی فعالیت‏ها و سرمایه‏ گذاری زیادی را در سطح اقیانوس‏ها و نیز قطب جنوب صورت داده‏ اند، گفت: نتیجه این تحقیقات در جهت منافع این کشورها به کار گرفته خواهد شد و حتی امکان دارد در سال‏های آینده، دیگر کشورها از حضور در قطب جنوب و تقسیم احتمالی آن محروم بمانند.

کد خبر 2019415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha