به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غروی صبح یکشنبه در صحن علنی مجلس به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) به ایراد سخنرانی پرداخت .
وی اخلاص را عامل اصلی عبودیت و بندگی دانست و گفت: ملاک قبولی اعمال و کردار انسان اخلاص است. اگر انسان بخواهد تمام فعالیت و کارهایش چه در دنیا و چه در آخرت مفید واقع شود باید آن کار تنها برای خدا باشد که مشکل ترین مسئله همین است چون انسان برای انجام کارها انگیزه های مختلف دارد.
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: بسیاری از رفتارها و کردارهای انسان منبعث از انگیزه های مختلف است و اگر ریشه آن انگیزه الهی نباشد و برای خدا نباشد مورد قبول قرار نمی گیرد و خطر از همین جا شروع می شود.
آیت الله غروی با بیان اینکه آنچه که تقوا را حفظ می کند اخلاص است، گفت: ریشه اصلی تقوا همین اخلاص است. ممکن است یک فردی درباره یک موضوعی حرفی بزند و یا اظهارنظری بکند اما باید توجه داشته باشد که آیا این کار را برای خدا انجام داده یا نه، آیا انگیزه الهی در پس این رفتارها بوده و یا منافع شخصی .
وی با بیان اینکه رفتار و گفتار مسئولین بازخورد و عواقب بیشتری نسبت به دیگر انسان ها دارد، گفت: یک زمان یک مسئولی ممکن است یک حرفی را که نباید بزند می زند و موضعی را که نباید بگیرد، می گیرد و حرفی را که نباید بشنود می شنود که همه این اعمال را بر اساس منافع شخصی اش انجام داده که این روش مشکلاتی را به وجود می آورد لذا این مسئول باید از خدا طلب عفو کند.
آیت الله غروی افزود: اگر این اعمال برای خدا باشد ارزشمند است و الا خطر دارد. کسانی که مسئولیت اجتماعی دارند به همان اندازه که مسئولیتشان بزرگ است سخنان آنان نیز تاثیرگذار است و بازخورد اجتماعی دارد بنابراین اگر اشتباه کنند گناهشان هم بیشتر است.
وی خطاب به مسئولین گفت: اگر می خواهید اظهارنظر کنید و یا اعمالی را انجام دهید ابتدا فکر کنید که عقبه ذهنی تان چیست و این کار را با چه انگیزه ای انجام می دهید اگر الهی باشد ارزشمند است و اگر برای قدرت و منافع شخصی باشد باید تاسف خورد.
نظر شما