۱۴ فروردین ۱۳۹۲، ۱۱:۰۰

نگاهی به روان‌شناسی اسلامی/ مزایا نسبت به روان‌شناسی موجود

 نگاهی به روان‌شناسی اسلامی/ مزایا نسبت به روان‌شناسی موجود

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: نگاهی به روان شناسی اسلامی نوشته سید محمد غروی و مسعود اذربایجانی از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

این کتاب در 5 فصل تدوین شده است. فصل اول به ماهیت روان شناسی می پردازد. برای آشنایی طلاب و دانشجویان علاقه مند به روان شناسی اسلامی، که با کلیت روان شناسی( تاریخچه، تعریف، موضوع، هدف، روش تحقیق، قلمرو، مکاتب و رشته های تخصصی روان شناسی) آشنا نبودند، لازم بود قبل از پرداختن به مباحث روان شناسی اسلامی، یک آشنایی اجمالی با روان شناسی موجود ایجاد شود که فصل اول به این موضوع اختصاص داده شد.

فصل دوم به موضوع ضرورت روان شناسی اسلامی پرداخته است. روان شناسی موجود چه کاستی هایی دارد که ما را به سمت تولید روان شناسی اسلامی می کشاند؟ روان شناسی اسلامی چه مزیت هایی دارد که در روان شناسی موجود به آنها بی توجهی شده است؟ مطالبی است که در این فصل به آنها پاسخ داده می شود.

فصل سوم به بررسی امکان سنجی، تعریف، و ماهیت روان شناسی اسلامی پرداخته است. مباحثی چون امکان روان شناسی اسلامی، تعریف، ماهیت، عناصر تشکیل دهنده و مبانی روان شناسی اسلامی از موضوعاتی است که در این فصل به آنها پرداخته می شود.

فصل چهارم روند و مراحل تولید روان شناسی اسلامی و مقتضیات آن را مورد اهتمام قرار داده است. فرایند تولد مکتبی جدید از دل روان شناسی چگونه است؟ آیا روان شناسی اسلامی چنین روندی را طی کرده است؟ مراحل تولید و اقتضائات روان شناسی اسلامی کدام است؟ اینها سؤالاتی است که در این فصل به آنها پاسخ داده می شود.

فصل پنجم وضعیت نظام آموزشی و پژوهشی کشور در ارتباط با روان شناسی اسلامی را مورد مداقه قرار داده است. در این فصل با تکیه بر روان شناسی اسلامی، تاریخچه روان شناسی در ایران، وضعیت فعلی و چشم انداز آینده آن به بحث می کشد. و با معرفی مراکز آموزشی و پژوهشی و پژوهشگران فعال در عرصه مطالعات اسلامی- روان شناختی، تلاش می شود به سهم خود، زمینه هم افزایی امکانات و استعدادهای کشور در راستای رسیدن به یک روان شناسی بومی و اسلامی را افزایش داده و از موازی کاری ها در این زمینه بکاهیم.

 

 

تاریخچه روان شناسی، روان شناسی علمی در اروپا و آمریکا، هدف روان شناسی، روش های تجربی و غیر تجربی، حوزه های روان شناسی، مبانی فلسفی و انسان شناختی، تضاد در نگرش های اعتقادی، کار آمدی روان شناسی، توصیف، تجویز و تکنیک، آموزه های غنی اسلامی، ظهور نگرش های مثبت به دین، منابع اسلامی سرشار از مطالب روان شناختی، تعریف روان شناسی اسلامی، مبانی جهان شناختی روان شناسی اسلامی، هدف روان شناسی اسلامی، دلایل حرکت روان شناسی اسلامی در پارادیم کنونی، نقد روان شناسی موجود، نقد روان شناسی غرب بر اساس پارادایم از قبل تعریف شده، بیان مبانی و پیش فرض های روان شناسی اسلامی، انجام پژوهش های نظری و تجربی بر اساس اسلام، باز نویسی روان شناسی در چارچوب اسلامی، شرایط مدیریتی برای تحقق روان شناسی اسلامی، تاریخچه روان شناسی در ایران؛ قبل و بعد از انقلاب، انجمن روان شناسی ایران، انجمن مشاوره ایران، نخستین همایش بین المللی نقش دین در بهداشت روان، انجمن روان شناسی اسلامی، مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی، چشم انداز آینده روان شناسی اسلامی در ایران  از جمله موضوعات و مباحث مطرح شده در این کتاب هستند.

نگاهی به روان شناسی اسلامی نوشته آیت الله سید محمد غروی و حجت الاسلام دکتر مسعود آذربایجانی  برای نوبت اول در 1000 نسخه در تابستان 91  در 294 صفحه از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

کد خبر 2020151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha