به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مسعود محمدیان، در نشست تنظیم بازار سازمان با تاکید به این مطلب که، متوسط ارزش صادراتی کشمش از استان درشش ماهه اول سال جاری، 7/2 دلار به ازای هر کیلوگرم بوده است، افزود: میزان ارزش صادراتی کشمش در مبادی خروجی استان طی سال گذشته، یکصد و بیست میلیون دلار برابر با 50 درصد ارزش کل محصولات بخش کشاورزی استان برآورد شده است.
وی با بيان اینکه سهم ایران در تولید انگور در جهان 4.5 درصد و رتبه آن در تولید این محصول هفتم جهانی است، اضافه کرد: میزان تولید انگور در آذربایجانشرقی در سال گذشته، یکصد و 41 هزار تن بوده که امسال با 170 درصد افزایش کمی، به 383 هزار تن بالغ شده و در کنار آن، با توسعه استفاده از کودهای زیستی و روشهای غیر شیمیایی در مبارزه با آفات، از نظر کیفی نیز ارزش این محصول تولیدی در استان از رشد قابل توجهی برخوردار شده است.
محمدیان با اظهار این مطلب که بهرغم تحریمهای گسترده،صادرات محصولات کشاورزی استان با برنامهریزیهای صورتگرفته کاهش نیافته است و تا پایان سال روند صادرات با قوت ادامه دارد، گفت: فقط در دیماه سال جاری 27 میلیون دلار کالای کشاورزی به خارج از استان صادر شده که نسبت به ماههای قبلی افزایش قابل توجه و چشمگیری یافته است.
واگذاری امتیاز پرورش ماهیان خاویاری در دریاچه سد خداآفرین به بخش خصوصی
مدیر شیلات جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 600 نفر در مزارع تولید و پرورش ماهی در این استان، به کار مولد اشتغال دارند، گفت: پرورش ماهیان خاویاری در دریاچه سد خداآفرین، به بخش خصوصی واگذار میشود.
محمد صمدزاده امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: در روند برنامههای در دست اجرای سازمان و نهادینه کردن استفاده بهینه از منابع موجود و در راستای توسعه بخش کشاورزی، پرورش ماهیان خاویاری در دریاچه پشت سدهای استان با حمایت از سرمایهگذاران و هدایت کارشناسی در فاز اجرایی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت تولید ماهیان خاویاری در آبهای شیرین استان گفت: ماهیان خاویاری از با ارزشترین ماهیان دنیا هستند و تا سالهای اخیر دریای مازندران مأمن اصلی این ماهیان و کشورهای ایران و روسیه، عمده تولیدکنندگان خاویار جهان به شمار میرفتند.
نظر شما