وي در ادامه نگاشته است : در سال 80، يعني هنگامي كه هنوز " تپههاي عقاب " مراحل ساخت را ميگذراند، بنده از سرقت مطلع شده و سال بعد ضمن نامهنگاري و مراجعه به شركت فرهنگي - هنري " صبا" –تهيه كننده اين سريال– خواستار رعايت حقوق مادي و معنوي خود شدم. كه آن شركت محترم هم اين موارد را به سازندگان حوالت داد. كه در نتيجه آنها مجبور به درج اسم بنده در پايان كار شدند، اما حقوق مادي اقتباس از اثر را تا اين لحظه نپرداخته اند و در طول اين چهار سال، فيلمنامهنويس به اشكال مختلف از پرداخت حق اقتباس، سرباز زده است.
بايرامي افزوده است : متأسفانه سريال پخش شده هم، چنان ضعيف و بيجان و پر از اشكالهاي اساسي – به خصوص در طراحي و حركت – بود كه فكر نميكنم جز تخريب ادبي من، حاصلي به بارآورده باشد ، شگفت آنكه مسؤولين شركت صبا، ميدانستند كه آقاي سلطانيفر، بدون اجازه از كتاب " عقابهاي تپه 60"، استفاده كرده و مرتكب سرقت شده است و با وجود اين، سريال را جهت پخش به تلويزيون –گروه كودك شبكه2– واگذار كردند. چنانچه آقاي سلطانيفر در نامه شماره 1195/7200/2394 مورخ 31/6/81 خطاب به مديرعامل شركت صبا، ضمن اقرار به سرقت ادبي نوشته است؛ «ادعاي جناب آقاي محمدرضا بايرامي نويسنده محترم كتاب " عقاب تپه شصت " مبني بر اقتباس اينجانب در نگارش فيلمنامه " تپه عقابها " كاملاً برحق بوده و اينجانب وظيفه خود ميدانم در احقاق حقوق مادي و معنوي ايشان مساعي خود را بهكار ببندم.» كه متن نامه نير پيوست ميباشد.
ازآنجا كه سرقتهايي از اين دست دامنگير نويسندگان ديگري هم شده و ميشود، فكر مي كنم كميتههاي حقوقي انجمن، ميبايست برخورد فعال و جديتر با سارقان داشته باشد و در اين مورد بهخصوص، به نظرم لازم است نامهاي به مدير شركت صبا نوشته شده و نسبت به اين سرقت اعتراض شود. نيز لازم است نامه اي به رئيس صدا و سيما نوشته شود و قبل از پخش مجدد سريال ، توقف پخش آن براي هميشه درخواست شود.
به عنوان آخرين اقدام هم، لازم است فيلمنامهنويس تحت تعقيب قرار بگيرد، همانگونه كه هر سارق ديگري قانوناً تحت تعقيب قرار مي گيرد.
نظر شما