به گزارش خبرنگار مهر، سال 91، سالی که درآن نوسانات قیمت خودروها طی 34 سال گذشته به اوج خودش رسید. سالی که قیمت پراید ارزان ترین خودرو کشور به 20 میلیون تومان رسید و شماره گذاری خودروهابه دلیل بی رغبتی مردم برای خرید 45 درصد کاهش یافت. آماری که با وجود افزایش قیمت نرخ ارز شامل خودروهای پرطرفدار خارجی نبود بطوریکه ورود این خودروها در سال گذشته با رشدی سه درصدی همراه بود و تنها در 10 ماهه نخست سال گذشته 32 هزار و 652 خودرو وارداتی شماره گذاری شد.
براساس آمارهای ارائه شده از سوی پلیس در مورد تصادف خودروهای کشور اگرچه همچنان دو خودرو پر تیراژ کشور در صدر تصادفات هستند اما به نظر می رسد علاوه بر تیراژ بالا، این خودروها از نقص سیستم ایمنی رنج می برند. خودروهایی که اگرچه دارای استاندارد و مجوز محیط زیست هستند اما با استانداردهای تعیین شده فاصله زیادی دارند و به راحتی با گرفتن یک مصوبه از دستگاههای اجرایی از استانداردهای روز دنیا فرار می کنند. تنها در یک نمونه پر تیراژ ترین خودرو کشور با وجود فشار پلیس و دستگاههای نظارتی با تغییر چند مصوبه تا کنون توانسته است از نصب کیسه هوا و اخذ استاندارد یورو 4 جلوگیری کنند.
پرتیراژها رکوردار تصادفات/ پژو و پراید در صدر جدول پرتصادف ها
خانواده پژو و پراید رکوردداران اصلی تصادفات در سال 91 نام گرفتند. خودورهایی که شاید 70 درصد تولیدات داخل را به خود اختصاص دهند اما در عین حال به دلیل ایمنی اندک و نقص های به وجود آمده علاوه بر رکورد در تولید در تصادفات نیز رکورددار هستند. براساس آمار های منتشر شده از سوی پلیس در سال 91 از مجموع تولیدات خودروهای خانواده پژو، 127 هزار و 937 دستگاه دچار تصادف شدند تا رتبه اول را به خود اختصاص دهند. البته پس از آنها نیز پراید با 114 هزار و 799 تصادف در رتبه دوم قرار دارد. البته تاکنون آماری از میزان تلفات این خودروها منتشر نشده است اما براساس اطلاعات موجود این دو خودرو جزو پنج خودرو پرتلفات کشور نیز هستند.
پراید بی کیفیت عرضه می شود
ایمنی خودرو در سال 91 اولویت اول پلیس بود اما بازهم خودروسازان در اجرای قانون کوتاهی کردند و همین موضوع موجب شد در برخی تصادفات به علت نقص ایمنی یا نداشتن تجهیزات ایمنی تلفات سنگینی وارد شود. مهمترین نمونه در این باره را می توان تصادف اتوبوس حامل دانش آموزان دختر در محور ایذه- لردگان دانست. تصادفی که منجر به کشته شدن 26 دانش آموز شد. یکی از مهمترین علل افزایش تلفات نقص ستون های اتوبوس اسکانیا اعلام شده بود که باعث افزایش فشار روی سر و گردن کودکان در هنگام واژگونی شده بود. البته رئیس پلیس راهور نیز با انتقاد از بی کیفیت بودن برخی خودرهای داخل، پراید، وانت پیکان و نیسان را بی کیفیت ترین خودروهای ساخت داخل معرفی کرد.
بنز پنجمین خودرو پر تصادف ایران
اگرچه پیکان از رده خارج شده با 57 هزار و 975 تصادف در رتبه سوم و سمند با 32 هزار و 876 تصادف چهارمین خودروی پرتصادف هستند. اما نکته حائز اهمیت وقوع 26 هزار و 164 تصادف خودرو بنز در کشور است که باعث می شود این خودرو در رتبه پنجم پرتصادف ترین خودروهای کشور قرار گیرد. خودرویی که اگرچه در سالهای اخیر پرطرفدار شده و واردات آن به کشور بیشتر از سایر خودروها است اما در سال 91 جزو پنج خودرو پرتصادف ایران بوده است.
از نیسان و رنو تا هیوندا و تویوتا
براساس آمارهای منتشر شده پس از بنز، نیسان با 21 هزار و 256 تصادف، رنو 12 هزار و 297 تصادف و ولوو با 9 هزار و 750 تصادف در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین خودروهای خارجی مزدا با 8 هزار و 912،هیوندا با 8 هزار و 306 ، تویوتا 6 هزار و 214 تصادف را به نام خود ثبت کرده اند. تصادفاتی که اگرچه ممکن است زیاد به نظر برسد اما دارای کمترین تلفات بوده است.
در میان 19 خودرویی که میزان تصادفات آنها یررسی شده سیتروئن با 4 هزار و 979 تصادف، ایسوزو با 4 هزار و 413 تصادف، ریو با 3 هزار و 869 تصادف و هوندا با سه هزار و 492 تصادف در رتبه های بعدی قرار دارند.
براساس این امار منتشر شده دوچرخه با 3 هزار و 451 تصادف،زامیاد با 3 هزار و 361 تصادف،اسکانیا یا دو هزار و 691 تصادف و دوو با 2 هزار و 307 در رتبه های 16 تا نوزدهم قرار گرفته است.
ولوو و اسکانیا پرتصادف ترین خودروهای حمل و نقل عمومی
با توجه به اینکه در سال 91 پرتصادف ترین سال تصادفات ناوگان حمل و نقل عمومی را شاهد بودیم براساس آمارها خودروهای شرکت ولوو و اسکانیا دو خودروساز حمل و نقل عمومی در صدر پرتصاف ترین خودروها قرار گرفته اند. خودروهایی که تصادف هرکدام از آنها با تلفات 15 خودرو برابری می کند.
نظر شما