۱۳ تیر ۱۳۸۴، ۷:۲۱

گزيده اي از سلسله گزارشهاي " مهر " از دغدغه هاي اجتماعي مردم و انتظارات آنها از دولت آينده (3 )

مطالبات زنان ازدولت آينده ؛ تغيير نگرش جنسيتي و توجه به اصل شايسته سالاري

مطالبات  زنان ازدولت آينده  ؛ تغيير نگرش جنسيتي و توجه به اصل شايسته سالاري

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر- با وجود افزايش سطح فرهنگ، دانش ، آگاهي و تحصيلات زنان در سالهاي اخير و پيشرفتهايي كه در اين زمينه كسب كرده اند اما سهم آنها در تصميم گيريهاي كلان جامعه و پستهاي مديريتي تر بسيار ناچيز است . زنان به عنوان نيمي از جامعه از دولت آينده تغيير نگرش جنسيتي و توجه به اصل شايسته سالاري و اصلاح قوانين مربوط به زنان را مي خواهند .

توانمندسازي زنان از طريق تنظيم و اجراي برنامه هايي براي بهبود وضعيت اقتصادي آنها ، فقر زدايي ، تضمين دسترسي به آموزش و محو بي سوادي ، تقويت برنامه هاي ارتقاء وضعيت بهداشت زنان ، فراهم كردن فرصتهاي برابر شغلي و مشاركت كامل آنها در ساختار هاي قدرت و تصميم گيري و تخصيص بودجه مناسب براي اجراي برنامه هاي توسعه زنان از جمله اهداف استراتژيكي مي باشد كه برخي مستقيم و برخي غير مستقيم درتوانمندسازي زنان موثرهستند كه اجراي اين امور بايد در دولت آينده  مورد توجه قرار گيرد.

همچنين نگاه واقعي به زنان از منظر انساني و توجه به كرامت و ارزش واقعي آنها ، رفع تبعيض  و ايجاد فرصتهاي مساوي اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي از اولويت اساسي برخوردار است و اصلي ترين وظيفه سازمانهاي دولتي و غير دولتي و فعالان حقوق بشر زنان محسوب مي شود .

ضرورت تغيير نگرش اساسي نسبت به جايگاه و مسووليت زنان

رييس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان در اين باره  به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهرمي گويد: نكته مهمي كه ازسوي رييس جمهور دولت آينده بايد مود توجه ويژه اي قرار گيرد تلاش براي توسعه و تقويت نگرش صحيح نسبت به جايگاه و مسووليت زنان دردستگاههاي اجرايي، مبتني بر اصول و مباني اسلام ، ديدگاههاي امام خميني و قانون اساسي است .

منيره نوبخت مي افزايد : در بسياري از بخشها اقدامات و كارها بر اساس سليقه مسوولين انجام مي شود بنابراين پرهيز از عملكرد و رفتار سليقه مداري در امور زنان از ديگر نكاتي است كه بايد دولت آينده مورد توجه قرار دهد .

رييس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان تاكيد مي كند: در ارتباط با عملكرد زنان برخي فضاسازي و بزرگنمايي هايي در جامعه ديده مي شود ورييس جمهور آينده قبل از هراقدامي بايد يك شناخت دقيق و صحيح از وضعيت موجود زنان جامعه داشته باشد تا بتواند با شناسايي نقاط قوت و ضعف و بررسي اساسي ترين نيازهاي زنان ، برنامه ريزيهاي لازم را انجام دهد .

نوبخت به عدم اجراي قوانين مصوب در حوزه زنان اشاره كرده و مي گويد:  بسياري از سياستها و قوانيني كه در خصوص مسايل زنان تصويب شده اجرا نمي شود و برنامه هايي كه در ارتباط با زنان انجام مي شود مبتني بر سياستگذاريها و قوانين موجود نيست چنانچه در عمل از قوانين موجود استفاده شود بسياري از مشكلات زنان برطرف خواهد شد .

وي مي افزايد: برخي از قوانين نيز نقص دارند اما تا هنگامي كه به طور كامل اجرا نشوند نمي توانيم نواقص را برطرف كنيم .

وي به طرح تقليل ساعات كاري روزانه زنان شاغل اشاره كرد وخاطر نشان مي كند: درخواست تقليل ساعت كاري زنان شاغل از سوي شوراي فرهنگي اجتماعي زنان مطرح و به موجب آن زنان بدون كم شدن حقوقش و مزايا مي توانستند از اين طرح استفاده كنند كه به صورت ناقص مجلس آن را تصويب كرد اما امروزه اين امر در بسياري از سازمانها اجرا نمي شود و شاهد نقص قانون هستيم.

رييس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان تصريح مي كند: پس از بررسي وضعيت و پرداختن به مشكلات اساسي زنان در آن صورت با استفاده از تجربيات كارشناسان و محققان مي توان به مشكلات ريز زنان جامعه پرداخت .

توانمندسازي و توجه به وضعيت تامين اجتماعي زنان مورد توجه قرار گيرد

رييس مركز مشاركت زنان نيز در اين رابطه  به خبرگزاري مهر مي گويد: جريان سازي جنسيتي در نظام برنامه ريزي توسعه ملي كه منجر به ايجاد تحول چشمگير در طرح مباحث زنان در نظام برنامه ريزي كلان كشوري است  ، تشويق و مساعدت به گسترش كمي و كيفي سازمانهاي غير دولتي فعال در امورزنان ،  ايجاد كميته هاي امور بانوان در همه استانها ، بررسي مسايل و مشكلات حقوقي و قضايي و رفع خشونت نسبت به زنان و... از جمله ديگر نيازهاي زنان است .

زهرا شجاعي به توانمندسازي اقتصادي زنان از طريق افزايش تعاوني ها اشاره كرد و مي افزايد: راه اندازي اين تعاونيها موجب فعال شدن آنها در حوزه كارآفريني تجارت و صنايع كوچك و خود اشتغالي و دسترسي به اعتبارات خرد خواهد شد.

وي خاطر نشان مي كند: در دولت آينده اقدام به بهبود وضعيت تامين اجتماعي زنان و تعيين جايگاه مناسب براي آنان در نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي ، از طريق اجراي  گسترده طرح بيمه زنان خانه دار و  اختصاص اعتبار كافي به منظور اجراي قانون تامين زنان و كودكان بي سرپرست در بودجه كل كشور مورد توجه قرار گيرد .

اولويت هاي دولت آينده؛ استفاده از توان مديريتي زنان ، توجه ويژه به زنان سرپرست خانوار ، اجراي گسترده بيمه زنان خانه دار

عضو كميته زنان ، جوانان و خانواده مجلس مي گويد: توجه ويژه به زنان سرپرست خانوار و رفع مشكلات معيشتي آنها ، اجراي گسترده طرح بيمه زنان خانه دار در سراسر كشور بايد در اولويت برنامه هاي دولت آينده قرار گيرد.

فاطمه آليا در گفتگوبا خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: درحال حاضر شرايط جامعه ما به گونه اي است كه اكثريت افراد از يك رفاه نسبي و آرامش برخوردار نيستند و چنانچه شرايط اقتصادي و معيشتي خانواده ها در دولت آينده بهتر شود در آن صورت به تبع آن در جامعه آرامش برقرار مي شود  و اين امر براي زنان و مردان نيز يكسان خواهد بود.

وي به نيازهاي خاص زنان اشاره و وخاطر نشان مي كند: تاكنون شرايط جامعه و تفكر دولتمردان به گونه اي نبوده تا زنان بتوانند در پستهاي بالاي مديريتي حضور داشته باشند كه بايد اين امر در دولت آينده مد نظر قرار گيرد.

عضو كميته زنان ، جوانان و خانواده مجلس تاكيد مي كند: يكي از برنامه هاي دولت آينده شايسته سالاري است كه اميدواريم تحقق پيدا كند وبراساس آن زنان شايسته ، تحصيلكرده و توانمند بتوانند در پست و مقامهاي در حد شان خود حضور داشته باشند و در اين شرايط بين زنان ومردان در سپردن مسووليتهاي مختلف يكسان رفتار خواهد شد .

آليا مي گويد: با در نظر گرفتن شايسته سالاري و استقرار عدالت اجتماعي در آن صورت خود به خود امنيت اجتماعي نيز بوجود خواهد آمد  و زنان در شرايطي بسيار بهتر از گذشته مي توانند با آسودگي خيال به فعاليت بپردازند .

وي به مشكلات زنان سرپرست خانوار اشاره كرده و مي افزايد : ايجاد اشتغال و حفظ كرامت زنان سرپرست خانواري كه  همسرشان را از دست داده و يا اينكه همسرشان در قيد حيات بوده و از كارافتاده ، معلول و بيمار است وآنها بايد با كارو تلاش مخارج زندگي خانواده خود را تامين كنند بايد در اولويت برنامه هاي دولت جديد قرار گيرد.

وي با اشاره به اجراي فراگير بيمه زنان خانه دار در كشور ، تصريح مي كند : بيمه زنان خانه دار مدتي است آغاز شده اما براي تحت پوشش قرار دادن تمام زنان خانه دار در سطح جامعه بايد اين طرح به صورت جدي و گسترده تري انجام شود ، همچنين طرح جامع بيمه اجتماعي براي حمايت از زنان شاغل و خانه دار نيز بايد با قرار گرفتن در برنامه هاي دولت آينده هرچه سريعتر محقق شود.

 

کد خبر 202446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha