۱۳ تیر ۱۳۸۴، ۷:۲۰

دغدغه هاي اجتماعي و انتظارات از دولت آينده( 36)

معضل لاينحل ترافيك تهران ؛ در گروي نگاه دولت آينده

معضل لاينحل ترافيك تهران  ؛ در گروي نگاه دولت آينده

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر - مطالعات كارشناسان نشان مي دهد شهر تهران بر اساس طرح جامع نيازمند 150كيلومتر بزرگراه ، 500 پل مرتبط براي ايجاد معابر اصلي و 200 كيلومتر مترو است كه طراحي و احداث اين موارد بيش از 40 سال زمان نياز دارد. لذا بهترين حالت ممكن ساخت خطوط قطار سبك شهري است كه مي تواند براي ترافيك شهر تهران حالت معكوس ايجاد كند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، احداث يك كيلومتر بزرگراه در شهر تهران حداقل 30 ميليارد تومان هزينه براي شهرداري دارد.

در واقع ارايه تنها يك مورد از هزينه هاي سرسام آور شهرداري تهران اين مساله را اثبات مي كند كه مقوله بغرنج " ترافيك تهران" بدون حمايت دولت از طرحها و برنامه هاي شوراي شهر همچنان به قوت خود باقي خواهد ماند و تا زماني كه مديريت بر سفرهاي درون شهري اعمال نشود و نتوان حجم سفرهاي درون شهري كه با استفاده از وسايل حمل و نقل همگاني صورت مي گيرد را از 30 درصد فعلي به 70 درصد رساند، معضل ترافيك همچنان گريبان گير كلان شهر تهران خواهد بود.

به گفته معاون فني و عمراني شهرداري تهران توان و امكانات شهرداري بيش از آن چيزي است كه در حال حاضر مشاهده مي شود، به طوري كه مي توانيم بيش از 5/2 برابر فعاليت هايمان را گسترش بدهيم. اما اين امكان اقتصادي براي شهرداري وجود ندارد كه بتواند تمامي پروژه ها و طرحهاي خود را به تنهايي اجرا و به بهره داري برساند.

مهندس محمد علي آبادي توفيق برنامه هاي شهرداري در گرو همكاري دولت دانست و افزود: بر همين اساس از دولت درخواست كرده ايم براي تسريع در پروژه هاي در دست احداث مثل مترو، بزرگراهها و... از شهرداري حمايت مالي به عمل آورد...

در صورتي كه بخواهيم تهران را از بحران ترافيك نجات دهيم بايد حدود 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري در حوزه حمل و نقل صورت بگيرد.

 به گزارش مهر كارشناسان و مشاوران حوزه مديريت شهري با تاكيد بر غير ممكن بودن چنين حجم سرمايه گذاري و اعتباري از سوي شهرداري تهران، فرض را بر اين مي گيرند كه چنين اعتباري نيز تامين شود. اما حداقل40 سال زمان نياز است تا بتوان طرحهاي روان سازي ترافيك را در تهران اجرا كرد!!

اما يكي ديگر از مشكلات حاد كلان شهر تهران، تزريق بي رويه خودرو به خيابانهاي محصور شده و تنگ است. به طوري  كه آمار نشان مي دهد در شرايط كنوني حدود سه ميليون دستگاه خودرو در تهران وجود دارد كه براي تامين مكان پارك و توقف اين خودروها به 450 ميليون متر مربع فضا نياز است كه تهران چنين وسعتي را ندارد...

از سوي ديگر معاون فني و عمراني شهرداري تهران ضمن تاكيد بر استفاده از سيستم ريلي براي تردد و جابجايي روزانه شهروندان و كاهش حجم ترافيك، اظهار داشت: شهرداري مجبور است براي جبران عقب ماندگي هاي سالهاي گذشته در خصوص افزايش ناوگان حمل و نقل همگاني، بر روي سيستم ريلي متمركز شود و در اين بخش سرمايه گذاري كند.

همچنين شهردار وقت تهران نيز در يكي از برنامه هاي افتتاحيه اظهار داشته بود كه در زمينه سياستگذاري هاي ترافيكي با مديريت شهري همراهي و همكاري نمي شود...

در حال حاضر 70 درصد مردم با وسايل نقليه شخصي و 30 درصد با وسايل نقليه عمومي در شهر تهران تردد مي كنند كه اين مساله با توجه به اينكه عرصه شهر تهران 720 كيلومتر مربع و داراي 5/7 ميليون جمعيت ساكن و 5/1 ميليون جمعيت اقماري است، ارگانيك ، بدون برنامه ريزي و غير منطقي بوده و با اصول و مباني شهرسازي هماهنگي ندارد. زيرا بر اساس معيار كلان شهرها، جمعيت در هر هكتار تا 250 نفر قابل سكونت است در حاليكه در شهر تهران در هر هكتار 110 نفر ساكن هستند اما به دليل عدم توزيع مناسب مراكز خدماتي و تجاري در برخي نقاط با تمركز و در برخي نقاط ديگر با پراكندگي جمعيت مواجه هستيم.

در حال حاضر  براي انجام زير ساختهاي شهر تهران به 15هزار ميليارد تومان بودجه نياز است، در حالي كه درآمد شهرداري تهران فقط  يكهزار ميليارد تومان است كه حدود 500 ميليارد تومان از اين رقم هزينه نگهداري شهر و بقيه صرف عمران و آباداني و ايجاد محيط هاي تفريحي و  ورزشي مي شود.

 به گزارش مهر معاون فني و عمراني شهرداري تهران با بيان اينكه درآمد فعلي شهرداري 40 سال زمان براي تامين 15هزار ميليارد تومان نياز دارد، تاكيد دارد كه ايجاد تحول اساسي در شهر تهران با يك منبع مالي جهشي و حمايت دولت از شهرداري تهران امكان پذير خواهد بود...

در بسياري از نقاط  دنيا كلان شهرها را به صورت استان شهر اداره مي كنند و در واقع شهرداري استانداري نيز محسوب شده و اين بحث كه شهر تهران بايد به صورت استان شهر اداره شود حدود دو سال است كه در شهرداري مطرح شده است...

در حال حاضر كه نهمين رييس جمهور كشور از حوزه مديريت شهري كلان شهر تهران بيرون آمده است، همه انتظارات اين است كه تحقق مديريت شهري هرچه زودتر مسجل شود. زيرا اشراف دكتر احمدي نژاد به مسائل و مشكلات بر سر راه مديريت شهري طي دو سال گذشته ، خواهد توانست اين موانع  و محدوديت ها را هر چه زودتر به راهكار اجرايي تبديل كند.

 

کد خبر 202449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha