۱۸ فروردین ۱۳۹۲، ۱۲:۵۶

در صحن علنی مجلس؛

بخشی از طرح تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه بررسی شد

بخشی از طرح تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه بررسی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز بعد از تصویب کلیات طرح تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه بخشی از جزئیات این طرح را نیز مورد بررسی قرار داده و این طرح هنوز ناتمام باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، جزئیات طرح تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه در جلسه علنی امروز مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

نمایندگان بعد از تصویب کلیات این طرح به سراغ ماده واحده طرح مذکور رفتند ، این ماده دارای 10 بند بود و در جلسه علنی امروز تنها 5 بند آن مورد بررسی قرار گرفت.

در ماده واحده این طرح آمده است: دولت و دستگاه های اجرایی ذیربط موظفند با استفاده از اعتبارات ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور مصوب 87/2/31 و ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 (منابع پیش بینی شده در بند ج ماده 216 و بند ش ماده 224 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران) و سایر منابع مرتبط اقدامات زیر را انجام دهند و دستگاه های اجرایی ذیربط ملزم به اجرای آن هستند.

جزء یک این ماده واحده بدون هیچ تغییری در صحن علنی بررسی شد.

در این جزء آمده است:

1- دولت مکلف است در موارد تخریب های گسترده ناشی از حوادث مترقبه به استناد اصل 138 قانون اساسی فورا ستاد راهبری بازسازی را مشابه مصوبه 82/10/28 هیات وزیران تشکیل دهد و کمیسیونی مرکب از وزیران مربوط واگذار نماید.

ستاد راهبری بازسازی موضوع این بند مکلف است همانند مصوبات ستاد مذکور را در ارتباط با تامین زیرساخت های مورد نیاز مناطق آسیب دیده و جبران خسارت های وارده به اموال و احشام مردم و مجروحان و خانواده متوفقان حوادث مذکور و ایجاد امکانات لازم برای پیشگیری از هرگونه حوادث غیر مترقبه و بحران احتمالی حسب مورد تصویب و اعمال کند.

بند 2 این ماده واحده نیز بدون تغییر قرائت و بررسی شد.

در بند 2 آمده است: از تاریخ تصویب این قانون، سازمان مدیریت بحران کشور با اختیارات قانونی در امر بازسازی مناطق آسیب دیده در محدوده اختیارات ستاد مذکور در بند یک زیر نظر ستاد راهبری بازسازی فعالیت می نماید.

در ادامه بررسی بندهای این ماده واحده بند 3 که نیاز به دو سوم آرا داشت بدون هیچ تغییر و یا حتی حذف باقی ماند تا در جلسه آتی در خصوص آن تصمیم گیری شود.

در ماده 3 آمده است: احداث ابنیه دائم یا موقت در سطح شهرها و روستاهای آسیب دیده و قراردادهای منعقده برای این منظور از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض معاف است. به منظور تامین هزینه صدور پروانه ساختمانی واحدهای آسیب دیده متناسب با ابعاد حادثه تنخواهی به صورت علی الحساب ظرف حداکثر 2 هفته در اختیار وزارت کشور قرار می گیرد. این اعتبار به نسبت پروانه های صادره مذکور در اختیار شهرداری های شهرهای آسیب دیده قرار می گیرد.

همچنین تا پایان بازسازی کسورات مربوط به هزینه بیمه کارگران ساختمانی در شهرهای آسیب دیده به 10 درصد کسورات مذکور کاهش می یابد و احداث ابینه مناطق روستایی، آسیب دیده از پرداخت آن معاف می باشند. دولت مکلف است باقیمانده حق بیمه مذکور را تامین نماید.

همچنین در ادامه جزء 4 ماده واحده این طرح نیز بدون هیچ تغییری قرائت و بررسی شد.

در چزء 4 این ماده واحده آمده است: به هر واحد صنفی تولیدی - خدمات فنی، کارگاه ها و کارخانه های آسیب دیده حداکثر مبلغ 300 میلیون ریال و هر واحد صنفی توزیعی - خدماتی حداکثر مبلغ 200 میلیون ریال تسهیلات با حداقل کارمزد و بیشترین زمان تنفس ممکن با معرفی سازمان صنعت و معدن و تجارت استان و تایید فرماندار مربوط پرداخت می گردد.

تبصره - ستاد راهبری بازسازی موضوع بند یک این قانون می تواند مبالغ مذکور را افزایش دهد.

همچنین جزء 5 این ماده واحده نیز بدون هیچ گونه تغییر بررسی شد.

در جزء 5 این ماده واحده آمده است: به منظور بازسازی ساختمانی های دولتی و عمومی آسیب دیده، مساجد، حسینیه ها و امامزاده ها و اماکن تاریخی، پس از اعلام استانداری مربوط و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، اعتبار مورد نیاز در اختیار وزارت راه و شهرسازی یادستگاه های ذیربط قرار می گیرد تا پس از تعیین ردیف، عنوان طرح و اعتبار مصوب هر کدام نسبت به احداث آنها اقدام نماید. به گونه ای که ظرف 2 سال کلیه عملیات اجرایی خاتمه یابد.

نمایندگان مجلس جزئیات ماده واحده طرح تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده در اثر حوادث غیر مترقبه را با جزء پنجم بررسی کردند و بررسی 4 بند دیگر این ماده واحده به جلسه آینده موکول شد.

 

کد خبر 2027342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha