۱۹ فروردین ۱۳۹۲، ۱۱:۰۰

مهر گزارش می دهد، 

مفاخر گلستان سرگردان در خیابانها و تابلوها/ روند کند احداث بوستان مشاهیر

مفاخر گلستان سرگردان در خیابانها و تابلوها/ روند کند احداث بوستان مشاهیر

گرگان - خبرگزاری مهر: آسمان فرهنگ و ادب گلستان مفاخر و مشاهیر فراوران را بخود دیده است که تاکنون تنها به نصب تندیس چند تن از این مفاخر در خیابانها و سردر اماکن بسنده شده و احداث بوستان مفاخر و مشاهیر نیز تا کنون عملیاتی نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مشاهیر و فرزانگان بسیاری در آسمان ادب و فرهنگ و گلستان می درخشند اما بسیاری از آنها یا به بوته فراموشی سپرده شده یا عنوانشان در حد تابلویی در گوشه خیابان معرفی یا تندیس برخی نیز دکور میز و اتاق مسئولان شده است.

وجود تابلوهایی که به نام مشاهیر و مفاخر گلستان مزین شده است، ابتدایی ترین تلاش و اقدام برای معرفی این داشته های فرهنگی است و در حال حاضر کمتر کسی می داند که پیشینه و شناسنامه مفاخر و مشاهیری که اکنون نامشان بر روی تابلوها و برخی بیلبوردها حک شده، چیست.
 
با تصویب شورای فرهنگی عمومی گلستان مقرر شد، بوستان مفاخر استان در یکی از نقاط گرگان احداث شود واین مصوبه از جمله مصوبات انجمن مفاخر استان گلستان بوده و تشکیل انجمن مفاخر استان از دیگر مصوبات شورای فرهنگی عمومی استان است.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان درباره احداث بوستان مفاخر به خبرنگار مهر گفت: طرح احداث این بوستان در شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در شورای فرهنگ عمومی کشور نیز مورد تصویب قرار گرفت.
 
طرح بوستان مفاخر گلستان مدل کشوری می شود
 
غلامرضا منتظری افزود: همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی نوشت نامه مرقوم کرد که اگر این طرح در گلستان اجرا شد، به مدل و نمونه کشوری تبدیل شود.
 
وی اظهار داشت: تاکنون نشستهای مختلف در استان با حضور استاندار شکل گرفت و گزینه های مختلفی برای مکان یابی این طرح بررسی شد و در نهایت با مسئولیت مهندس دادبود نماینده تام اختیار استاندار و همکاری شورای شهر و شهرداری گرگان به این نتیجه رسیدیم که مکانی در هزارپیچ برای احداث این طرح در نظر گرفته شود.
 
منتظری یادآورشد: با همکاری میراث فرهنگی نامه مشترکی به شهرداری و شورای شهر گرگان ارائه دادیم و از آنان خواستیم تا نسبت به در اختیار قراردادن زمین برای این طرح اقدام کنند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بیان داشت: اقدام دیگر در راستای احداث بوستان مفاخر، تقسیم کاری بود که بین وزارت فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی رخ داد و قرار شد کلیه تندیس ها را میراث فرهنگی بسازند و کتابخانه تخصصی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی احداث کند.
 
وی یادآورشد: اکنون منتظر نشست کارشناسان متخصص وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی هستیم تا زمین مورد نظر را بازدید کنند و از شورای شهر و شهرداری می خواهیم تا جدی تر به این مقوله وارد شوند.
 
نارضایتی از روند احداث بوستان مشاهیر
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه از روند این پروژه تاکنون راضی نیستم عنوان کرد: از مدیرکل میراث فرهنگی استان خواسته شد تا نشست جدیدی برای احداث بوستان مفاخر داشته باشیم.
 
وی ساخت بوستان مفاخر را از آرزوهای دیرینه خود در استان یاد کرد و گفت: این بوستان تا اجرا نشود، جامعه تصویر روشنی از آن نخواهد داشت.
 
منتظری گفت: در حوزه مفاخر، سرداران شهید را نیز در این مجموعه دیده ایم و به آن اضافه شده است، زیرا جامعه ما باید قلمرو مفاخر را متناسب با ارزشها ببیند.
 
وی اظهار امیداوری کرد: انشاء الله بتوانیم در اردیبهشت ماه سالجاری، کلنگ سات بوستان مفاخر استان را به زمین زنیم و شاهد اجرایی شدن این طرح باشیم.  
 
معرفی مفاخر و مشاهیر استان گلستان ، در عرصه های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی، تقویت روحیه اعتماد به نفس و خودباوری و ارائه تصویری روشن از پیشینه علمی، فرهنگی وادبی استان، جلب گردشگران داخلی وخارجی و تقویت فرهنگی اسلامی- ایرانی براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری از جمله اهداف ساخت اولین بوستان و موزه مفاخر و مشاهیر استان گلستان است.
 
قربان عباسی مدیرکل میراث فرهنگی گلستان نیز در این زمینه گفت: شرایطی نیز جهت احداث این موزه درنظر گرفته شده است ازجمله اینکه: استانداری گلستان متعهد می گردد نسبت به تامین زمین مناسب جهت احداث بوستان مشاهیر و مفاخر استان در شهر گرگان تا پایان شهریور ماه اقدام کرده و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز متعهد می شود که از محل منابع اعتباری خود نسبت به تامین تجهیزات مورد نیاز و تهیه کتب آثار مرتبط با مفاخر و مشاهیر استان پس از به بهره برداری رسیدن اقدام نماید.
 
وی در ادامه به تعهد سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دراین راستا اشاره داشت که متعهد شده حداکثر تا پایان 6 ماهه اول سال 92 از محل منابع اعتباری خود نسبت به تامین و تخصیص اعتبار لازم جهت طراحی، ساخت و نصب پیکره، تندیس و نمادهای مفاخر و مشاهیر استان در این بوستان اقدام نماید.
 
شناسایی 353 مفاخر و مشاهیر در گلستان
 
تاکنون بیش از 353 مفاخر و مشاهیر در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی و ادبی در گلستان شناسایی شده که عبدالقاهر جرجانی، از بزرگترین ادبای قرن پنجم هجری که کتب ارزشمندی از او به یادگار مانده است، از جمله آن است،
 
شیخ ابوطالب استرابادی از فقها و محدثان قرن ششم هجری که کتاب ریاض العلما از اوست. مولی نصیرالدین محمد استرابادی انصاری از علمای برجسته عصر شاه طهماسب صفوی است از دیگر مفاخر است.
 
ابوالقاسم میر فندرسکی، از حکما و عرفای عصر شاه عباس صفوی و شاه صفی صفوی و نقل شده که او استاد ملاصدرا بوده است. از او آثاری چون صناعیه (به زبان فارسی)، مقوله الحرکت و التحقیق فیها ( به زبان عربی)، تاریخ الصفویه، شرح کتاب الطهاره، چند منظومه مانند سامی، غزوات حیدری، و چند قصیده حکیمانه با لحنی اشراقی و عرفانی بر جا مانده است.
 
تاکنون تندیس‌‎هایی از جمله مختومقلی فراغی از مفاخر قرن ۱۲ هجری قمری، فخرالدین ‎اسعدگرگانی شاعر نامی قرن پنج هجری قمری، حکیم ابوالقاسم میرفندرسکی از مشاهیر قرن ۱۰ و ۱۱ هجری قمری، سیدشریف ‎الدین جرجانی از مفاخر قرن هشت هجری قمری، میرمحمد مومن استرآبادی از مشاهیر قرن ۱۰ و ۱۱ هجری قمری، ابوسهل مسیحی جرجانی از مفاخر قرن چهارم و پنجم هجری قمری و ... به نمایش گذاشته شده‌‎اند.
...............................
علیرضا نوری کجوریان

 

کد خبر 2027986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha