به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی پاداشت ظهر امروز در یک نشست علمی افزود: بحث تحقیقات در تمام کشورها بهصورت یک فرآیند برنامه ریزی و سیستماتیک محسوب می شود.
وی اظهارداشت: هر کشور اولویت های تحقیقات کشاورزی را بر اساس عواملی همچون شرایط اقتصادی، اقلیمی و برنامههای توسعه زیربخش های مختلف تعیین می کند.
سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری به عنوان پدیده جدیدی در مناسبات جهانی متجلی شده است.
وی افزود: توسعه بخش کشاورزی تلاش سازمان یافته و رو به گسترشی است که برای پاسخگویی مناسب جهت برآورد نیازهای جامعه به محصولات کشاورزی و توانمندسازی اقتصاد این بخش در راستای اعتلای توان تولیدی کشور بدون وابستگی به نفت به شمار میآید.
پاداشت با اشاره به اینکه توسعه همه جانبه، پویا و پایدار بیشتر مبتنی بر توسعه فناوری است، اظهارداشت: این مهم خود بر پایه خلاقیت، نوآوری و توسعه علمی صورت می گیرد و همینطور دستیابی به توسعه علمی نیز از طریق مطالعه و تحقیق میسر خواهد بود.
وی گفت: تحقیقات، زیربنای تحولات مهم در تمامی بخش های یک جامعه بوده و به ویژه در زیربخش استراتژیک کشاورزی می تواند به عنوان راهگشای اساسی در دسترسی به اهداف نظام باشد.
سرپرست مرکز تحقیقات استان گفت: تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی از مواردیست که کشورها به این مهم اهمیت خاصی می دهد زیرا از سوی جهان کنونی با مشکلات فزآینده ای مانند افزایش روزافزون جمعیت، آلودگی های مختلف و اثرات زیان بار زیست محیطی و غیره رو بهرو بوده و از طرف دیگر کشاورزی در توسعه پایدار کشورها اثر مهمی دارد.
وی در ادامه بر لزوم ارتقابخشی به طرح های تحقیقاتی کاربردی در کنار مدیریت طرح ها از حیث زمانی و اقتصادی تاکید کرد و یادآورشد: این امر می تواند در کنار بخش اجرا با توجه به اهمیت بیشتر به همکاری های جدی تر بین مراکز تحقیقاتی کاربردی، در روند رشد و توسعه زیربخش های باغی، دامی و زراعی گامهای بلندی را در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی عملی سازد.
نظر شما