۲۳ فروردین ۱۳۹۲، ۱۳:۵۶

همزمان با ایام فاطمیه؛

اقامه نخستین نماز جمعه در مسجد جامع پرند همزمان با افتتاح

اقامه نخستین نماز جمعه در مسجد جامع پرند همزمان با افتتاح

پرند - برگزاری مهر: نماز جمعه این هفته شهر جدید پرند با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان همزمان با افتتاح مسجد جامع پرند در این مکان در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با ایام شهادت بانوی بزرگوار دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) نخستین مراسم نماز جمعه در مسجد جامع امام علی(ع) پرند امروز با حضور جمعی از مسئولان و به امامت حجت الاسلام خدیری امام جمعه پرند اقامه می شود.

امام جمعه پرند در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: پیش از این مراسم نماز جمعه پرند در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برگزار می شد که از این به بعد و از جمعه هفته جاری با توجه به ظرفیت این مسجد و آمادگی لازم، مراسم نماز جمعه به طور کامل از مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام (مصلای قبلی نماز جمعه) به این مکان منتقل خواهد شد.

حجت الاسلام خدیری با تشکر و تقدیر از زحمات چندساله هیات امنای مسجد امام حسن مجتبی(ع) (مصلای سابق نماز جمعه) در گفتگو با مهر اظهار داشت: این مسجد همچنان برای ما مهم و مقدس بوده و خواستگاه نماز جمعه و پایگاه انقلاب محسوب می شود و باید حفظ شود.

بر اساس این گزارش قرار بود نخستین مراسم نماز جمعه قبل از سال جدید و در دهه فجر در این مسجد برگزار شود که به دلیل برخی مشکلات از جمله آماده نشدن سیستم گرمایشی، این مراسم به تعویق افتاد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسجد جامع امام علی (ع) از بزرگترین مساجد شهر جدید پرند بوده که بیش از 14000 متر زیربنا دارد و در زمینی به متراژ4000 متر مربع واقع در فاز دو با اعتباری معادل 7 میلیارد تومان ساخته شده و تمامی ورودی های آن به بازار فعلی شهر پرند که به عنوان بازار مرکزی شهر قلمداد شده، منتهی می شود.

شبستان مسجد جامع امام علی (ع) از سادگی قابل توجهی برخوردار است، طراحان و مجریان این مسجد سعی بر حفظ سادگی این مسجد داشته اند و کاشی کاری در این مسجد به ندرت به چشم می خورد به همین دلیل این مسجد در کنار سادگی چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.

تمام مصالح نمای مسجد جامع پرند سنتی بوده که با آجر قزاقی کوره بند دار به صورت کله و راسته و دارای هرزه بندکار شده است در بالای این نمای آجری نواری به شکل گلدوزی به کار رفته است که در اصطلاح معماری به آن کتیبه خط بنایی گفته می شود که با اسم الله و اسماء 5 تن آل عبا " ،محمد(ص) ، علی(ع) ، فاطمه(س)، حسن(ع) و حسین(ع ) " زینت داده شده است.

چهار ورودی اصلی برای این مسجد طراحی و جانمایی شده و از چهار نقطه شمال ،جنوب، شرق و غرب قابل دسترس است. شبستان مسجد جامع امام علی (ع) با زیربنای 850 متر در همکف،  900 تا 1000 نمازگزار را در خود جا می دهد از این رو این مسجد فضای مناسبی برای برگزاری مراسم عظیم مانند مراسم معنوی اعتکاف همچنین انجام فریضه نمازهای اعیاد و یا نماز جمعه است.

مسجد جامع امام علی (ع) مکانی برای تربیت طلاب جوان نیز خواهد بود از این رو در طبقه اول در دو بال شرقی و غربی حوزه علمیه خواهران و برادران با ورودی های جداگانه (جنوب غربی و جنوب شرقی- شرق و غرب) با 10 کلاس درس و 2 مدرس برای هر کدام از این دو حوزه، طراحی و جانمایی شده است که شمال شرقی قسمت برادران و شمال غربی قسمت خواهران قلمداد می شود در واقع این دو حوزه در دو فضای مجزا از هم و با مدیریت های مستقل طراحی و جانمایی شده است.

ساختمان حوزه علمیه واقع در این مسجد با نام امام صادق(ع) نیز در آینده ای نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.

کد خبر 2031183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha