به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی مویدی روز یكشنبه در اولین نشست بین المللی مقابله با ترانزیت مواد مخدر و پیش سازها از مسیر دریا اظهار داشت: تبادل اطلاعات میان كشورهای همسایه تصویر روشنی از مشكلات را ترسیم و هماهنگی بیشتری را ایجاد می كند. در سال های اخیر علیرغم حضور نیروهای غربی و تبلیغات آنها در خصوص كاهش كشت مواد مخدر متاسفانه شاهد افزایش كشت و تقاضای رو به رشد مواد در كشورهای غربی هستیم.
وی ادامه داد: این مسایل اثرات زیانباری را در منطقه به وجود آورده است.
به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر كشورهای ایران، افغانستان و پاكستان در مرزهای خاكی درگیر مقابله با مواد مخدر هستند. امروز جبهه جدیدی در دریا گشوده شده است كه نیازمند همكاری بیشتر برای مقابله است.
و ی با بیان اینكه امروز فصل جدید در همكاری های كشورهای منطقه برای مقابله با مواد مخدر گشوده شده است تاكید كرد: عوامل گوناگونی در مسیر تشدید جریان قاچاق از دریا موثر هستند كه انسداد مرزهای خشكی ایران در همسایگی افغانستان و پاكستان، ناشناخته بودن مسیر دریا و رشد تقاضای مصرف در شهرها و كشورهای سلاحی كشورهای خلیج فارس باعث شده است كه ترانزیت مواد مخدر ا ز مسیر دریا افزایش یابد.
مویدی افزود: به منظور مقابله با ترانزیت دریایی باید سطح اقدامات پیشگیرانه افزایش یابد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینكه دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در وین و UNODC از ایده ایران در برگزاری نشست هماهنگی برای مقابله با قاچاق در دریا استقبال كرده و این نشست با هماهنگی آنها اجرایی شده تصریح کرد: این نشست فرصت خوبی بود تا تبادل اطلاعات در راه مبارزه به موقع انجام شود.
مویدی با بیان اینكه بانك اطلاعاتی مشترك درباره قاچاقچیان در میان كشورهای همسایه تشكیل شده است افزود: افسران تماس برای ارتباط مستقیمی و تبادل اطلاعات میان كشورها معرفی شده و مكانیسمی برای تبادل اطلاعات طراحی شده است ضمن اینكه استفاده از طرح ریزی اطلاعات و انجام عملیات مشترك، انجام عملیات كنترل دلیوری با كشورهای حاشیه خلیج فارس و مكلف كردن سازمان ملل به ارایه تجهیزات دریایی كارآمد و پیشرفته مهمترین اقداماتی بود كه انجام شد ضمن اینكه طرحی برای اجرای عملیات و گشتزنی همزمان با كشورهای همسایه در نقاط مرزی آماده كردیم.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار مویدی در ادامه در جمع خبرنگاران با بیان این كه تلاش می كنیم مسیر دریا را برای قاچاقچیان به خطر بیاندازیم افزود: نقش تعیین كننده ایران در مبارزه با مواد مخدر در دنیا با این نشست بار دیگر پررنگ تر شد. اگر كشورهای منطقه با ایران همكاری كنند می توانیم در راه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از دریا موفق باشیم.
به گفته وی، در سال 91، 500 تن انواع مواد مخدر در كشور كشف شد كه 70 درصد آن از طریق پاكستان و دریا قاچاق شده بود. معتقدیم اگر مسیر دریا را مسدود كرده و بازدارندگی های لازم را ایجاد كنیم منطقه آسیب كمتری در این رابطه می بیند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خصوص همكاری سایر كشورهای منطقه گفت: در دو سال گذشته شاهد همكاری خوب پاكستان در امر مقابله هستیم و افغانستان نیز در حد توانش همكاری می كند اما ما به این همكاری ها قانع نیستیم و توقع داریم سهم آنها بیشتر شود.
مویدی در پایان افزود: سازمان ملل قول داده است تجهیزات بهتری كه شامل تحریم ها نشود را برای كنترل دریا در اختیار ما قرار دهد.
نظر شما