۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۸:۴۲

اخبار کوتاه/

مرکز دولتی متادون درمانی به زودی در گچساران افتتاح می شود

مرکز دولتی متادون درمانی به زودی در گچساران افتتاح می شود

یاسوج – خبرگزاری مهر: سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: مرکز متادون درمانی دولتی گچساران، طی 20 روز آینده، افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستار اسدپور افزود: در این مرکز، پزشک، پرستار و روان شناسی بالینی به مراجعان ارائه خدمت می کند.

وی راه اندازی مرکز دولتی متادون درمانی را از نیازهای درمانی شهرستان گچساران دانست و اظهار داشت: راه اندازی این مرکز با تائید کارشناسان وزارت بهداشت انجام شده و موجب پرداخت هزینه کمتر برای مقابله با معضل اعتیاد می شود.

اسدپور با بیان اینکه مراجعان به مرکز MMT تحت درمان متادون قرار می گیرند، تصریح کرد: متادون نوعی مخدر صناعی است که در مقایسه با مواد مخدر، عوارض کمتری داشته و پس از مصرف، بیمار احساس نئشگی و لذت ندارد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران، ادامه داد: متادون گیرنده های مخدر مغز را اشغال کرده و فرد با مصرف آن عملا نیاز به مصرف مواد مخدر نداشته، پس از مدتی با تشخیص پزشک و با توجه به شرایط بیمار میزان مصرف کاهش و در نهایت قطع می شود.

اسد پور یادآور شد: مرکز MMT دولتی در کلینیک DIC ، در 20 روز آینده شروع به فعالیت می کند.

در سنین 35 تا 55 سالگی از سنجش فشارخون غافل نشوید

فوق تخصص نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: با توجه به بروز بیماری فشار خون در سنین 35 تا 55 سالگی، باید به طور منظم فشارخون خود را اندازه گیری کرد.

رژینا عباسی لرکی افزود: پرفشاری خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی را تا دو برابر افزایش داده و اهمیت ویژه این بیماری، تاثیر آن بر افزایش ریسک ابتلا به سایر بیماری ها است.

وی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی در ابتلا به فشارخون اولیه موثر هستند، اظهار داشت: این افراد در صورت وجود فاکتورهای محیطی، دچار بیماری فشارخون می شوند.

این عضو هیئت  علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تصریح کرد: پنج تا 10 درصد بیماران مبتلا به فشارخون نیز در اثر وجود هورمون های زمینه ساز در بدن، به این بیماری دچار می شوند که پس از آزمایش و تشخیص، قابل کنترل است.

عباسی لرکی علاقه مندان به مصرف غذاهای شور را در معرض خطر ابتلا به پرفشاری خون دانست و گفت: این افراد سریع تر و بیشتر از سایرین مبتلا به فشارخون بالا می شوند.

این فوق تخصص نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تاکید کرد: با افزایش مصرف غذاهای حاوی کلسیم مانند لبنیات کم چرب، هم چنین پتاسیم و منیزیم، خطر بروز پرفشاری خون کاهش می یابد.

عباسی لرکی با تاکید بر توجه ویژه بیماران فشارخونی به ورزش، عنوان کرد: ورزش های هوازی مانند دو، پیاده روی و دوچرخه سواری برای این بیماران اثرات مطلوب تری به دنبال داشته  که باید پنج بار در هفته، هر بار به میزان 30 تا 45 دقیقه انجام شود.

وی یادآور شد: برخی از بیماران مبتلا به فشارخون بالا، نیازی به مصرف دارو نداشته و با تغییر سبک زندگی، می توان بیماری را کنترل کرد.

تقویت عضلات قلب با فعالیت بدنی منظم

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: انجام فعاليت بدنی با سلامت بدن ارتباط شناخته شده ای داشته، موجب تقویت عضله قلب، افزایش حجم خونی در هر ضربان و تنظیم ضربان قلب می شود.

محسن شمس افزود: فعاليت بدنی با شدت متوسط، حداقل پنج بار در هفته، هر بار به مدت 30 دقيقه و فعاليت بدنی شديد، حداقل سه بار در هفته، هر بار به مدت 25 دقيقه می تواند در سلامت قلب و عروق فرد موثر باشد.

وی بیان داشت: شيوه زندگی و رفتارهای روزانه مانند تغذيه نامناسب، فعاليت بدنی ناکافی، مصرف سيگار و عدم مديريت استرس، عوامل عمده مساعدکننده بيماریهای قلبی، عروقی هستند.

شمس افزود: بررسی های انجام شده در یاسوج نشان می دهد دو رفتار غلط بهداشتی مصرف ناکافی ماهی و فعالیت بدنی کم، قلب مردم یاسوج را تهدید می کند.

وی تاکید کرد: مداخله برای اصلاح رفتارهای غلط بهداشتی و غذایی در دانش آموزان، دانشجويان، زنان خانه دار، مردان و زنان کارمند، و رابطان بهداشت، بيش از ساير گروه ها ضرورت دارد.

طرح سنجش بینایی کودکان زیر شش سال تا 9 اردیبهشت ادامه دارد

مسئول واحد بهداشت خانواده مركز بهداشت بويراحمد، گفت: خانواده هايي كه موفق به سنجش بینایی كودكان زیر شش سال خود نشده اند، مي توانند روز هفتم ارديبهشت به مركز بهداشتي، درماني شهيد شفيعي، روز هشتم ارديبهشت به پايگاه بهداشتي شرف آباد و روز نهم ارديبهشت به مركز بهداشتي، درماني شهيد صدوقي مراجعه کنند.

راضيه ممبيني افزود: طرح سنجش بینایی کودکان زیر شش سال شهرستان بویراحمد از نیمه دیماه سال 91 آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.

وی اظهار داشت: در این طرح دو هزار و 500 کودک زیر شش سال شهرستان بویراحمد در خصوص انحرافات چشمي، ضعف بينايي، تنبلي چشم و ديگر اختلالات بینایی مورد سنجش قرار گرفته اند.

ممبینی ادامه داد: طرح سنجش بینایی کودکان زیر شش سال در در مراكز بهداشتي درماني شهيد دستغيب، شهيد مدني، شهيد اشرفي اصفهاني ، تلخسرو، مادوان، آبمورد، مارگون، لوداب، پايگاه زيرتل و پايگاه شهرك امام حسين(ع) انجام می پذیرد.

وی تاکید کرد: سن طلایی تشخیص و درمان بیماری تنبلی چشم در کودکان، سنین کمتر از شش سال بوده و لازم است والدینی که تاکنون در این زمینه اقدام نکرده اند، پیش از اتمام طرح به یکی از مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 2038944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha