فرهنگي در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر" در خصوص كارنامه هشت ساله دولت سيدمحمد خاتمي در حوزه سياست افزود: خاتمي با تاكيد بر نياز اجتماعي مردم موفق شد بخش وسيعي از افكار عمومي را متوجه خود سازد.
وي افزود: به عبارتي ديگر قبل از دوران رياست جمهوري خاتمي بيشتر تلاش ها متوجه زير ساخت هاي اقتصادي شده بود و توسعه سياسي كمتر مورد توجه قرار مي گرفت، اما وي با تاكيد بر ضرورت مداخله مردم در سرنوشت خويش موفق شد خود را به عنوان منادي جدي در اين عرصه به افكار عمومي معرفي كند.
فرهنگي در خصوص دستاوردهاي هشت ساله دولت فعلي اظهار داشت: با ورود خاتمي در صحنه رياست جمهوري فضاي نسبتا بسته قبل از وي تحت تاثير قرار گرفت و خاتمي موفق شد بحران هويت ناشي از برخي سياست هاي گذشته را تعديل نمايد و در اين ميان جوانان پس از دوم خرداد احساس راحتي بيشتري نسبت به قشرهاي ديگر پيدا كردند.
اين نماينده همچنين تلاش هاي دولت خاتمي در عرصه سياست خارجي را موفق ارزيابي و خاطرنشان كرد: خاتمي توانست با سياست تنش زدايي كشور را از بن بستي كه در آن قرار داشت خارج كند و با طرح گفت وگوي تمدنها و تصويب آن در سازمان ملل، ابتكار عمل را در برخي زمينه ها به دست گيرد.
وي برخورد با رفتارهاي خودسر درون برخي از دستگاه ها را يكي ديگر از ثمرات دولت خاتمي بيان كرد و افزود: نبود سياست هاي روشن اقتصادي و عدم تلاش در جهت ايجاد فضاي قابل قبول نسبت به مقوله عدالت اجتماعي، همچنين وجود ناهماهنگي هاي بين بخشي و ضعف مديريت برخي دوران ها از جمله مواردي است كه مي توان از نكات منفي اين هشت سال بر شمرد.
نماينده مردم در مجلس هفتم در خصوص سياست هاي اقتصادي اين دولت اظهار داشت: در دوره اول بين بانك مركزي و وزارت اقتصاد و دارايي ناهماهنگي وجود داشت كه در دوره دوم اين مساله حل شد. همچنين سياستهاي اقتصادي شفاف در زمينه تسهيل صادرات و واردات موجب كاهش فشار اقتصادي در اقشار مختلف مردم شد.
فرهنگي افزود: از ديگر نكات مثبت فعاليت اقتصادي دولت وي مي توان به فعال تر شدن بازار بورس در اين دوره اشاره كرد.
وي در پايان تصريح كرد مشكلات عديده نظام بانكي، عدم تصحيح رابطه بخش بازرگاني و اصناف، مشكلات موجود در بخش توليد و نياز اجتماع به اشتغال از نكات منفي اين دوره به حساب مي آيد.
نظر شما