۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۳۳

مهر گزارش می دهد/

بلایای طبیعی گریبانگیر شهرهای شمالی آذربایجان غربی/ نبود امکانات کافی

بلایای طبیعی گریبانگیر شهرهای شمالی آذربایجان غربی/ نبود امکانات کافی

ارومیه - خبرگزاری مهر: بلایای طبیعی از جمله بارش تگرگ و جاری شدن سیل معضل اکثر شهرها و روستاهای شمال آذربایجان غربی شده که با وجود وارد آمدن خسارتهای میلیاردی، هنوز مسئولان از کمبود و متناسب نبودن امکانات ستاد بحران سخن می گویند.

به گزارش خبرنگار مهر، همه ساله با آغاز فصل بهار و پائیز مردم مناطق شهری و روستایی شمال آذربایجان غربی به جای خوشحالی برای فرا رسیدن بهار با نگرانی و استرس به دلیل وقوع بارندگیها و تگرگ شدید و جاری شدن سیل این فصل از سال را سپری می کنند چراکه همه ساله با قهر طبیعت و بروز سیلاب و نبود زیرساختهای لازم برای کاهش اثرات این بلایای طبیعی خساراتی می بینند.

وقوع سیلاب های فصلی، بارش تگرگ و باران های سیل آور و حتی بارش برف در بهار در این منطقه مشکل امروز و دیروز نبوده و بخش کشاورزی و سایر اقتصاد منطقه طی سالهای متمادی متحمل خسارات سنگین و جبران ناپذیری شده که عدم امکان پیش بینی میزان بارندگی، عدم وجود و تدوین نظام نامه سیل در استان، تهیه و طرح عمل در مناطق سیل خیز و تصرف حریم ها در مسیر رودخانه ها از عوامل موثر در وقوع سیل هستند، دلایلی که با اندکی توجه مسئولان و برنامه ریزی اصولی می توان آن را کنترل کرد.

این در حالی است که در فصول سرد سال بارش برف منجر به مسدود شدن اکثر محورهای روستایی در این منطقه می شود، بطوریکه طی روزهای گذشته بارش برف باعث ایجاد اختلال در تردد  مسیر ارتباطی 17  روستای خوی با وجود بارش 15 سانتی متری برف شد و سیل 16 روستای شوط و پلدشت را فرا گرفت و خسارتهای زیادی را بر جای گذاشت.

مردم این منطقه گویی به پرداخت خسارتهای سنگین میلیاردی در این فصول عادت کرده و شکایتی از وضعیت موجود ندارند، مسئولان نیز در پی این خنثی بودن مردم، اجرای طرحهای پیشگیری و تجهیز ستادهای مدیریت بحران شهرهای شمالی آذربایجان غربی را با آسایش خاطر بیشتری در دستور کار خود قرار داده اند.

بخشدار مرکزی چالدران از ناکافی بودن اعتبارات تخصیص یافته مدیریت بحران برای رفع مسائل و مشکلات ناشی از حوادث غیر مترقبه خبر داده و می گوید: اعتبارات تخصیصی برای مناطق محروم به منظور توازن توسعه مناطق کم برخوردار کافی نیست.

بررسی نقاط حادثه خیز و مکان یابی برای اجرای طرح های آبخیزداری و بهره برداری از سدهای آبخیزداری در حوزه های مختلف برای اجرای عملیات های پیشگیرانه در برابر کاهش خسارات بحرانهای احتمالی ضروری بوده که با توجه به وضعیت فرسایش خاک،  نجات طبیعت بکر بیش از پیش نیازمند توجهات مقامات عالی استان در تخصیص اعتبارات است.

لایروبی مسیل رودخانه های پرخطر که در اثر رسوبات ناشی از سیل پرشده، نیز از جمله راهکارهای مقابله با وقوع سیلابهای شدید از دیدگاه کارشناسان بوده که احداث خاکریز حفاظتی نیز دیگر راهکار مقابله با این بحران اعلام می شود که این دو موضوع از سال گذشته در دستور کار ستادهای مدیریت بحران شهرستانها قرار گرفته است.

دیوار ساحلی پلدشت و قره سو خان در چالدران نیز با هدف کاهش خطرات سیل احداث شده ولی با این وجود همچنان سیل، تهدیدی جدی برای تخریب اراضی کشاورزی، خسارات به باغات، منازل مسکونی و تاسیسات زیربنایی در شمال آذربایجان غربی محسوب می شود که نا گفته نماند چرای بی رویه دام در مراتع نیز مزید بر علت شده است.

به گفته فرماندار چالدران نیز سدهای آبخیزداری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش خطرات سیل که همه ساله خسارت‌های زیادی را به اراضی کشاورزی و مسکونی وارد می کند هم اکنون در دست احداث بوده که  برقراری تعادل بین دام و مرتع و اختصاص اعتبار ویژه برای مقابله با بحران ضروری است.

به هر روی امید می رود برای کاهش خسارتهای ناشی از بارش شدید برف و باران، جاری شدن سیلابهای شدید و تگرگ که همه ساله خسارتهای میلیارد ریالی به مردم و مسئولان در مناطق شمالی آذربایجان غربی تحمیل می کند، راهکارهای ارائه شده توسط کارشناسان با افزایش امکانات و اعتبارات ستادهای مدیریت بحران شهرها اجرایی شود.

کد خبر 2039528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha