به گزارش خبرنگار مهر، بهروز برنا ظهر پنج شنبه با اعلام این خبر در دومین جلسه ستاد معدنی استان مرکزی افزود: با توجه به جایگاه و اهمیت استان مرکزی در ذخایر معدنی متنوع، تاسیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات پایه معدنی در این استان در دستور کار سازمان زمین شناسی کشور است.
وی با بیان این که وجود ذخایری در حوزه ماده معدنی سلیس، فلوئورین و گرانیک استان مرکزی را جزو مناطق برخوردار کشور در حوزه دخایر معدنی قرار داده است گفت: باید در سایه مدیریت صحیح زمینه بهره برداری و استخراج بهینه از این نعمت های خداداد به بهترین وجه فراهم شود.
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین شناسی کشور در ادامه با اشاره به شناسایی محدوده های ذخایر روی، سرب ، مالانزیت، خاک های نادر، قلع و تنگستن نیز در استان مرکزی طی اکتشافات معدنی نوین سازمان زمین شناسی کشور تاکید کرد: استان مرکزی از ذخایرمتعدد معدنی در سطح ملی برخوردار است که از آن جمله می توا به باریت، سرب و روی، منگنز، انواع سنگ های نما، قلع و تنگستن اشاره کرد.
برنایادآور شد: علاوه بر این ذخایری از ماده معدنی خاک های نادر که در ریز تراشه های صنایع هایتک و تلفن همراه کاربرد دارد نیز در استان مرکزی و یزد کشف شده است این در حالیست که با توجه به شناسایی 10 معدن طلا دراستان مرکزی این استان جز استانهای برخوردار از معادن طلای کشور نیز به شمار می رود.
کشف ذخایر پنهان معدنی و شناسایی کمربندهای مواد غنی معدنی فلزی و غیر فلزی اویت سازمان زمین شناسی
معاون اکتشافات معدنی سازمان زمین شناسی کشور در ادامه به اولویت های کاری سازمان زمین شناسی کشور اشاره کرد و گفت: رویکرد این سازمان بر اکتشافات ذخایر پنهان معدنی و شناسایی کمربندهای مواد غنی معدنی فلزی و غیرفلزی با استفاده از روش های نوین اکتشافی مبتنی است.
برنا با بیان این که استان مرکزی یکی از استان های مهم معدنی کشور است افزود: این استان علاوه بر برخورداری از ذخایر معدنی غنی و متنوع در حوزه صنایع سنگین فلزی، نفت و گاز، شیمیایی و کانی غیرفلزی نیز جایگاه ویژه ای دارد.
معاون کتشافات معدنی سازمان زمین شناسی ایران با اشاره به قرار گرفتن استان مرکزی بر روی کمربند مس و طلای ایران موسوم به کمربند ˈارومیه دخترˈ گفت: این کمربند از شمال غرب شروع شده و با عبور از این استان به مرز پاکستان و کشورهای آسیایی ختم می شود
نظر شما