به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل حسنی دبیر همایش هفته آموزش در دانشگاه شهید بهشتی متن پیام وزیر علوم به مناسبت هفته آموزش را در این همایش قرائت کرد که به شرح زیر است:
"فرا رسیدن هفته آموزش را به همه دست اندرکاران این عرصه به ویژه دانش آموزان و دانشجویان، معلمان و استادان و کارکنان، کارشناسان و مدیران ذیربط تبریک و تهنیت می گویم و تلاقی پنجمین روز هفته آموزش با سالروز ولادت باسعادت حضرت زهرای مرضیه (س) را به فال نیک می گیرم و به همین مناسبت تبریکات مضاعف خود را به جامعه زنان در نظام آموزشی کشور تقدیم می دارم.
بی تردید پیشرفت های علمی و موفقیت های کم نظیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف علمی و فناوری که حیرت جهانیان را برانگیخته است را باید در پیشرفت های آموزشی سه دهه اخیر کشور جستجو کرد.
رشد کم نظیر تعداد دانشجویان، گسترش موسسه های آموزش عالی تا اقصی نقاط کشور، توسعه تحصیلات تکمیلی تا حد بی نیازی از خارج کشور حتی در رشته های راهبردی، افزایش شمار دانشمندان و نخبگان علمی، رشد روزافزون تعداد مقاله های پژوهشی، ثبت اختراعات و دستیابی به فناوری های نو شاهدی بر این مدعاست.
از این منظر نامگذاری هفته ای با عنوان هفته آموزش صرفا ادای تکلیف و وظیفه ای است که بر عهده سیاست گذاران و مسئولان آموزش کشور قرار دارد.
این نامگذاری، اگر چه به ظاهر زمینه و میدانی برای نکوداشت آموزشگران نام آشنا و ناآشنایی است که درسشان زمزمه محبت است و بی هیچ سودایی دل در گرو شاگردپروری دارند، اما این اقدام به واقع و در عین حال عرصه ای برای گرامیداشت پژوهش، پژوهشگری و تولید علم، نکوداشت مقام علم و عالم، ارج گذاشتن به فرهنگ متعالی دینی و توجه به سرزندگی، رشد و اعتلای جامعه است چرا که اینها همه تنها از بستر نظام آموزشی کارآمد کشور فراهم آمدنی است.
از جنبه ای دیگر برگزاری هفته آموزش در سالی که به تعبیر و تشخیص مقام معظم رهبری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامیده شده است نظام آموزشی کشور به ویژه آموزش عالی را با تکلیف مضاعفی مواجه می سازد که از یک سو باید برای ارتقای جایگاه علم و فناوری کشور تا حد بی نیازی از غیر، برنامه ریزی و تلاش کنند و از سوی دیگر به تامین نیروی انسانی کاردان، ماهر و کارآفرین بپردازد.
در همین خصوص لازم می دانم با خوشوقتی اعلام کنم که با بازنگری های انجام شده در برنامه های درسی به ویژه در حوزه علوم انسانی و توسعه هدفمند دوره های تحصیلات تکمیلی مبتنی بر آمایش آموزش عالی از یک سو و استفاده به جا و برنامه ریزی شده از مجموعه عظیم و اثربخش دانشگاه فنی و حرفه ای در جهت تامین نیروهای کاردان مورد نیاز از سوی دیگر زمینه تحول در هر دو زمینه پیش گفته از هر حیث فراهم آمده است و لذا با توجه به شبکه وسیع و گسترده دانشگاهها و موسسه های آموزش عالی و پژوهشی کشور، وجود زیرساخت های لازم، برخورداری از جامعه هیات علمی مجهز به دانش روز و جمعیت دانشجویی متعهد و توانمند و توجه خاص مدیران و سیاست گذاران عالی نظام به این حوزه، آموزش عالی کشور می تواند چه در عرصه نظر و چه در عرصه عمل بستری برای تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی قلمداد شود.
با اغتنام فرصت و در آستانه دوازدهم اردیبهشت روز معلم به روان پاک استاد شهید مرتضی مطهری درود می فرستم و یاد شهدای اخیر عرصه علم و فناوری را گرامی می دارم. رجاء واثق دارم که چراغ تابان آموزش کشور راه هدایت نسل جوان را به همت و تدبیر سرآمدان عرصه آموزش همواره روشن نگاه خواهد داشت.
به گزارش مهر، همایش هفته آموزش با محوریت نقش و جایگاه آموزش های فنی و حرفه ای هم اکنون با حضور برخی از مسئولان آموزش عالی در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.
نظر شما