حجت الاسلام سید مسعود میرسالاری در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: پس از هفت سال تحقیق و پژوهش نرم افزار جدید با عنوان دانشنامه چند رسانه ای حافظ با ویژگی هایی منحصر به فرد توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی عرضه شده است.
وی گفت: این نرم افزار یک اثر ملی است که با نگاهی نو، ابعاد تازه ای از کار پژوهشی و شناخت شخصیت حافظ و دیوان و غزل های حافظ را با کمک رایانه ارائه کرده است تا پژوهشگران بتوانند با کمک رایانه کار پژوهشی خود را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهند.
متکفل پروژه دانشنامه چند رسانه ای حافظ با اشاره به اینکه مخاطب این نرم افزار همه سطوح علمی هستند افزود: این نرم افزار به صورت عمومی، تخصصی و مخصوص پژوهشگران می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی بیان کرد: برای نخستین بار صحیح خوانی، دقیق خوانی و فارسی خوانی در غزل های حافظ در نرم افزار حافظ مورد توجه قرار گرفته است.
حجت الاسلام میر سالاری با اشاره به اینکه در این نرم افزار علم روز به کمک شعر آمده است افزود: نرم افزار چند رسانه ای حافظ افزایش سرعت و دقت در امر پژوهش را برای همه پژوهشگران فراهم آورده است.
وی بیان کرد: از ویژگی ها و قابلیت های این نرم افزار می توان به امکان نمایش متن کامل دیوان حافظ به صورت خط نستعلیق و همچنین فونت های رایانه ای دیگر، قابلیت قرائت به 2 صورت، قرائت متن کامل دیوان حافظ از آغاز تا انتها، قرائت اشعار حافظ توسط گویندگان رادیو و تلویزیون اشاره کرد.
مدیر گروه ادبیات مرکز تحقیقات کامپیوتری نور گفت: یکی دیگر از ویژگی های نرم افزار شرح و تفسیر 15 شرح از شروح مکتوبی که تا به حال اساتید برجسته در این هفت قرن نگاشته اند و به همراه هر غزل در این نرم افزار نمایش داده شده است می باشد.
وی بیان کرد: 9 ترجمه از دیوان حافظ برای هر غزل، بازبینی غزل ها با ارتباط دادن هر غزل و هر بیت با آیات قرآن کریم و روایات معصومین از دیگر ویژگی های این نرم افزار است.
حجت الاسلام میر سالاری اظهار داشت: شرح گویای استاد آهی بر این اثر موجود است و در این نرم افزار بیش از 200 ساعت صدا موجود است.
وی بیان کرد: متن کامل بیش از 140 جلد کتاب مرتبط با حافظ و شخصیت و غزل های حافظ در بخش کتابخانه ارائه شده است.
وی گفت: امکان بازبینی غزل ها و بازسازی آن ها در بیش از 50 نسخه خطی که تنها کپی آنها موجود است که این 50 نسخه خطی در کتابخانه های بزرگ دنیا قرار دارد.
متکفل پروژه بیان کرد: فالنامه از دیگر ویژگی های این نرم افزار است که قسمتی تحت این عنوان در نرم افزار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین مجموعه ای از فرهنگ نامه ها در این نرم افزار قرار داده شده است.
حجت الاسلام میرسالاری بیان کرد: ارائه بیان و تعریف آرایه ها از دیگر ویژگی های این نرم افزار است و همچنین لیست آرایه ها در هر غزل و هر بیت به نمایش در آمده است.
وی گفت: از دیگر ویژگی نرم افزار ارائه کتاب شناسی و نسخه شناسی است که بیش از 2 هزار و 300 کتاب معرفی و ارائه شده است، همچنین در این نرم افزار مقدمه ای از اساتید برجسته ادبیات معرفی شده که این نرم افزار مفتخر به داشتن مقدمه هشت نفر است.
وی در پایان گفت: در این نرم افزار 10 جلد از شروح علامه طباطبایی به صورت مکتوب در نظر گرفته شده است.
نظر شما