به گزارش خبرنگار مهر، فرید براتی سده ظهر یکشنبه در کارگاه فرآیند مشارکت در برنامههای پیشگیری اجتماعی محور اعتیاد که با حضور کارشناسان کشوری سازمان بهزیستی در محل هتل ورزش برگزار شد با بیان اینکه برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از شیوع اعتیاد در جامعه نیازمند مشارکت اجتماعی هستیم اظهارداشت: باید با کمک تمامی نهادهای دولتی و مردم از بروز و شیوع مواد مخدر واعتیاد جلوگیری کنیم.
وی از آغاز فعالیت کمپین رسانه ایی پیشگیری از مصرف شیشه در کشور خبر داد و افزود: این کمپین در مناطق 24 گانه شهر تهران برای آگاه سازی و ارائه اطلاعات به گروه مخاطب در زمینه مصرف شیشه آغاز شده و در سال جاری در چند استان دیگر نیز ادامه خواهد یافت.
براتی سده بیان کرد: با توجه به اینکه براساس آمارهای خط ملی، اعتیاد شیشه در صدر تماسها قرار دارد به همین دلیل در این کارزار، شیشه مد نظر قرار گرفته است.
معاون امور پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: توزیع 400 هزار بروشور و سی دی های مربوطه روشهای پیشگیری از اعتیاد شیشه از جمله فعالیت های کمپین رسانه ایی پیشگیری از مصرف شیشه است.
براتی سده عنوان کرد: باورهای غلطی در خصوص اعتیاد به شیشه وجود دارد به همین دلیل در این کارزار مواردی مانند اعتیاد به شیشه از مصرف تفریحی آغاز می شود، با فردی که شیشه مصرف می کند دوستی نکن، کم هستند شیشه ای ها اما همه در خطرند و مصرف شیشه حتی یک بار هم نه از جمله مواردی است که توسط کارشناسان برای شهر اجرا می شود.
وی با بیان اینکه برخی عنوان میکنند مصرف تفریحی شیشه ضرری ندارد افزود: متاسفانه افراد با این دید که شیشه اعتیاد آور نیست اقدام به مصرف می کنند که باید با اطلاع رسانی در جامعه نسبت به آگاهی دادن و شناسایی راه های اساسی پیشگیری اقدام شود.
سال 95 تا 96 اوج مشکل اعتیاد در کشور
معاون امور پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان سال 95 تا 96 اوج مشکل اعتیاد در کشور است که در این راستا برنامه ریزی های لازم در این خصوص باید صورت گیرد.
وی، اعتیاد را عامل از بین برنده نهاد خانواده به عنوان مقدس ترین نهاد در جامعه ذکر کرد و افزود: باید در راستای پیشگیری از این معضل و با استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت مردمی اقدام شود.
پوشش هشت میلیون نفر در برنامههای اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد
براتی سده، از جمع آوری 13 هزار معتاد در سال گذشته خبر داد و افزود: هشت میلیون و 300 هزار نفر نیز در نه ماهه سال گذشته در برنامههای اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد تحت پوشش قرار گرفتند.
وی، با بیان اینکه در سال گذشته 57 درصد اعتبارات افزایش داشته است، بیان کرد: اعتبارات سال 90 از 11 میلیارد تومان به 17 میلیارد و 500 میلیون تومان در سال 91 رسید که این اعتبارات دربخش درمان و پیشگیری هزینه شده است.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: همچنین 55 درصد اعتبارات به بخش درمانی اختصاص یافت و مابقی اعتبارات نیز به حوزه پیشگیری تخصیص داده شد و در سال جاری نیز تلاش می کنیم وضعیت اعتباری را بیشتر به بخش پیشگیری اختصاص دهیم.
اختصاص 300 میلیون تومان اعتبار برای پیشگیری از اعتیاد
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی در سال جاری نخستین تخصیص بودجه خویش را دریافت کرده است یادآورشد: در حال حاضر 420 میلیون تومان بودجه برای پیشگیری و درمان اختصاص یافته که از این رقم 300 میلیون تومان برای پیشگیری و 100 میلیون تومان نیز برای درمان بین استان ها توزیع شده است.
براتی سده با اشاره به خط ملي مشاوره اعتياد با شماره تماس 09628 گفت: اين خط همه روزه از ساعت هشت صبح تا 9 شب آماده پاسخگويي و مشاوره به افرادي است كه درباره اعتياد، داروها و نحوه استفاده از آن و نشاني مراكز درماني ترک اعتياد كه داراي مجوز از سازمان بهزيستي كشور وزارت بهداشت هستند راه اندازی شده است.
براتی سده در پایان از خانواده ها خواست تا با هوشیاری و آگاهی لازم، رفتار فردی و اجتماعی فرزندان خود را زیر نظر گرفته و نسبت به هرگونه رفتار غیرطبیعی آنها حساسیت نشان داده و برای جلوگیری از گرایش آنها به سمت مصرف مواد مخدر تلاش کنند.
کارگاه فرآیند مشارکت در برنامههای پیشگیری اجتماعی محور اعتیاد به مدت سه روز در قزوین برگزار می شود.
نظر شما