به گزارش خبرنگار مهر، سيد وحيد مير ركني صبح دوشنبه در جلسه هماهنگي بهداشت و مبارزه با بيماري سالك در محل فرمانداري شهرستان دامغان با اشاره به اینکه سال گذشته 45 نفر در روستاهاي این شهرستان به بيماري سالك مبتلا شدند افزود: روستاهاي مناطق جنوب و شرق دامغان مورد تهديد بيماري سالك قرار دارند كه بايد كار مبارزه با اين بيماري با همكاري ادارات و نهادها اجرا شود.
عدم تخصیص اعتبار ویژه برای مبارزه با بیماری سالک
وي تصريح كرد: مبارزه با جوندگان و حشرات، حمل و نقل صحيح و بهداشتي زباله، معدوم کردن سگ هاي ولگرد، انتقال دامداري ها به خارج از مناطق مسكوني، جلوگيري از تخليه نخاله هاي ساختماني از مهمترين عوامل جلوگيري از شيوع بيماري سالك است.
رئيس مركز بهداشت شهرستان دامغان اضافه كرد: سال گذشته 500 ميليون ريال براي مبارزه با اين بيماري در استانداري سمنان مصوب شده بود كه تاكنون و با توجه به مكاتبات متعدد و فراوان هيچ گونه مبلغي به اين موضوع اختصاص پيدا نكرد.
مير ركني گفت: توزيع پشه بند آغشته به سم در مناطق آلوده، توزيع قلم دافع حشرات، مبارزه با جوندگان در حاشيه شهر و روستا و سمپاشي در مناطق مسكوني از مهمترين اقدامات مركز بهداشت شهرستان دامغان در مبارزه و مقابله با بيماري سالك در سطح روستاهاي جنوب و شرق اين شهرستان بوده است.
همه دستگاه هاي اجرايي بايد براي مقابله و مبارزه با بيماري سالك بسيج شوند
معاون فرماندار شهرستان دامغان نيز در اين جلسه اظهار داشت: همه دستگاه هاي اجرايي بايد براي مقابله و مبارزه با بيماري سالك بسيج شوند.
عباس طاهران پور با بیان اینکه سال گذشته بر اساس آمار 255 نفر در دامغان مورد گزش پشه، گاز گرفتگي سگ و گربه گزارش شد، كه شهرداري و دهياري ها موظف به از بين بردن اين حيوانات هستند، يادآور شد: يكي از راه هاي جلوگيري از بيماري سالك اين است كه دامداري ها از روستاها به خارج از روستا انتقال پيدا كنند.
وي در پایان با اشاره به اینکه ارديبهشت بهترين ماه براي مبارزه با مخزن جوندگان و جلوگيري از شيوع بيماري سالك است، گفت: سالانه حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان به بيماري سالك مبتلا مي شوند كه در سال 78 در كشور ايران 26هزار نفر به بيماري سالك مبتلا شده بودند.
نظر شما