عبدالله جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به طرح جمع آوری زکات توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) بیان کرد: زکات جمع آوری شده سال گذشته در قالب زکات واجب و مستحبی از سوی مردم استان قم به ستاد زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) پرداخت شده است.
وی با بیان مصارف زکات دریافتی گفت: مبالغی که تحت عنوان ذکات دریافت شده در درجه اول صرف فقرا میشود و همچنین صرف اجرای طرحها و پروژههای عمرانی مثل ساخت مساجد، حسینیه ها و... میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) با تأکید بر ارزش ریالی زکات سال گذشته اظهار داشت: طی سال گذشته 347 میلیون تومان زکات از استان قم جمع آوری شد و این مبلغ در سال 90 بالغ بر 132 میلیون تومان بوده که طی سال 91 رشدی 163 درصدی داشته است.
وی تاکید کرد: این مبلغ مربوط به زکاتهایی میشود که به حساب کمیته امداد امام خمینی(ره) واریز شده است و افرادی هم بودند که زکاتهای سالانه خود را مستقیما به دست مستحقان و فقرا رسانده و دیگر به حساب این اداره واریز نکردند.
جلالی با اشاره به بخش های فعال پرداخت کننده زکات تصریح کرد: بیشترین مبالغ دریافتی زکات طی سال 91 از بخشهای کهک و جعفریه بوده که اکثراَ مشاغل کشاورزی بوده که زکات سالانه خود را پرداخت کردند.
وی ادامه داد: البته بخش مرکزی که شامل قنوات و قمرود است با وجود زمینهای کشاورزی و ظرفیت بیشتر زکات نسبت به بخشهای مذکور در زمینه زکات پرداختی کمتری داشته است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: ستاد احیا زکات در همه استانها با مسئولیت امام جمعه و نماینده ولی فقیه در آن شهر تشکیل شده که این ستاد در استان قم تحت نظر حجت الاسلام والمسلمین سعیدی تولیت استان حرم حضرت معصومه(س) فعالیت میکند که این ستاد در سایر استانها با ریاست ائمه جمعه فعالیت میکند.
جلالی با اشاره به مبلغین مشاور ویژه جمع آوری زکات گفت: 35 روحانی به عنوان مبلغ در استان قم فعال است که طرح چهره به چهره با هدف پاسخگویی روحانیون به سئوالات مردم و آموزش احکام آن به عنوان یک واجب شرعی و نحوه پرداخت به مردم فعالیت میکند.
وی ادامه داد: مبلغین با مراجعه به روستاها در فصل برداشت محصولات کشاورزی به پرداخت زکات مال خود مطابق با فتوای مراجع انجام این واجب شرعی را به مردم گوشزد میکنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اقدامات ستاد زکات تصریح کرد: اعزام مبلغ به روستاها جهت مشاوره و پاسخگویی به سئوالات مردم، اجرای برنامه های ترویجی- تبلیغی، برگزاری جلسات آموزشی در روستاها، دیوار نویسی در شهر و روستاها در راستای ترویج احادیث و پرداخت زکات از جمله اقدامات این ستاد بوده است.
جلالی بیان کرد: کشاورزان عمده شناسایی و در راستای پرداخت زکات ساماندهی میشوند. یکی از راه های افزایش نعمت در حوزه کشاورزی مطابق با آموزههای دینی پرداخت زکات به عنوان یک واجب شرعی است. با دعوت خیرین، کشاورزان عمده و مؤثرین این بحث را توسعه میدهیم.
نظر شما