دکتر بهزاد قره یاضی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به توجه کشاورزان کشور برای تولید محصولات تراریخته، افزود: تاکنون کشاورزانی از استانهای گیلان، مازندران، گلستان و یاسوج اقدام به تولید محصولات تراریخته کردند و اخیرا تقاضاهایی از کشاورزان اصفهان داشتم.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی با انتقاد از برخوردهای مسئولان نسبت به تولید محصولات تراریخته، اظهار داشت: در سال 2012 در سودان و کوبا کشاورزان زیادی اقدام به کشت محصولات تراریخته کردند و در سال 2013 نیز کشاورزان اتیوپی، اوگاندا، زامبیا نیز در زمره تولید کنندگان محصولات تراریخته قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه کشور برزیل یکی از اقتصادهای شکوفای دنیا را دارد، خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور برزیل مبتنی بر تولید محصولات تراریخته است به گونهای که حدود 36 میلیون هکتار محصولات تراریخته در این کشور کاشت میشود.
قره یاضی با بیان اینکه دولت در کارنامه خود حذف نام ایران از صدر تولید کنندگان محصولات تراریخته در کشورهای اسلامی را دارد، یادآور شد: اقدامات مسئولان امر موجب عقب ماندگی ایران از کشورهایی چون بورکینافاسو، سودان، اتیوپی، پاکستان، بنگلادش، فیلیپین و مصر در زمینه تولید محصولات تراریخته شده است.
آخرین وضعیت پنبه و برنج تراریخته
وی به سرنوشت پنبه و برنج تراریخته تولید شده در کشور اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه پنبه و گندم تراریخته با مقاومت دولت در برابر تجاری سازی آن مواجه است.
قره یاضی اضافه کرد: بالغ بر 150 هزار کیلوگرم بذر اصلاح شده و الیت تراریخته که در سال 84 تولید شده بود، پلمپ شده و در انبار متروکهای در رشت جمع آوری شده است.
وی یادآور شد: به دلیل شرایط بد نگهداری این محصولات نابود شدهاند.
رئیس انجمن انجمن علمی ايمنی زيستی خاطر نشان کرد: این در حالی است که 5 میلیارد دلار محصولات تراریخته از کشورهای مختلف وارد کشور شده است ولی با تولید ملی آن مقابله میشود.
نظر شما