۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۳۴

کاهش یارانه نقدی یا تعداد دهک های توزیع یارانه تنها راه دولت در اجرای هدفمندی

کاهش یارانه نقدی یا تعداد دهک های توزیع یارانه تنها راه دولت در اجرای هدفمندی

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: دولت اجازه پرداخت یارانه بیشتر از عملکرد قانون هدفمندی در بهمن ماه 91 در بخش توزیع یارانه را ندارد که با این وجود با توجه به درآمد مبلغ 50 هزارمیلیارد تومانی، مصوب، تنها راه دولت یا تعداد دهک ها را کاهش دهد یا مبلغ هدفمندی یارانه پرداختی مردم را کم کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر جعفر قادری سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی روز شنبه در نشست خبری آخرین مصوبات این کمیسیون را تشریح کرد: وی درباره مصارف قانون هدفمندی یارانه ها در سال 92 گفت پیشنهادات مختلفی در کمیسیون مطرح شد و همه اعضا اصرار داشتند که در این موضوع مستند به قانون عمل شود. بر این اساس باید 10 درصد درآمد هدفمندی یارانه ها یعنی مبلغ 5 هزار میلیارد تومان برای کمک به بخش سلامت اختصاص یابد و از 45هزار میلیارد تومان باقی مانده 50 درصد یعنی معادل 22500 هزار میلیارد تومان به خانوارها و 30 درصد معادل 13500 میلیارد تومان برای کمک به بخش تولید و 20 درصد یعنی تا مبلغ 9هار میلیارد تومان سهم بودجه عمومی دولت خواهد بود

وی افزود: براساس مصوبه دیگر کمیسیون دولت می تواند تا 10 درصد اعتبارات مربوط به هر کدام از ردیف های هدفمندی را به ردیف دیگر اختصاص دهد. به عنوان مثال 10 درصد از سهم تولید یا 10 درصد از سهم دولت را به یارانه نقدی اضافه کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: در تبصره دیگری نیز مقرر شده پرداختی یارانه نقدی به هر فرد در هر ماه بیشتر از عملکرد سرانه بهمن 91 باشد.

وی گفت: اگر دولت 10 درصد از سهم بخش دیگری را برای پرداخت یارانه نقدی اختصاص دهد، میزان یارانه خانوارها 27 هزار میلیار تومان خواهد شد این در حالی است که عملکرد 12 سال گذشته دولت 42 هزار میلیارد تومان بوده است. اگر قرار باشد بر اساس سال گذشته عمل شود دولت باید دهک ها را کاهش دهد یا یارانه نقدی را کم کند زیرا اگر دولت بخواهد مبلغ 45500 تومان به 5 یا 6 دهک اختصاص دهد باید حداقل 2 یا 3 دهک را حذف کند.

وی گفت: به احتمال زیاد این موضوع مجددا در کمیسیون تلفیق مورد بحث قرار می گیرد  و امکان تجدید رای وجود داری که تغییراتی در آن داده شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: طبق  مصوبه دیگر کمسیون تلفیق سازمان امور مالیاتی موظف شد قسمتی از فعالیتهای خود را به استثنای تشخیص مصلحت، دادرسی مالیاتی وعملیاتی اجرایی، وصول مالیات را به بخشی غیر دولتی واگذار کند.

وی افزود: طبق مصوبه دیگر کمیسیون مقرر شد هر سال 100 میلیون تومان از درآمد سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه سواحل شمالی و جنوبی و احداث بنادر کوچک هزینه شود.

قادری گفت: دولت در بند 53 لایحه بودجه تکلیفی را برای خود پیش بینی کرده بود که در طراحی و اجرای شهرهای جدید و مسکن مهر احداث فضای سبز، فضاهای بهداشتی و درمان و مدارس را متقبل شود.

اگر کمیسیون تلفیق این بند را مصوب می کرد دست دولت باز بود که از هر ردیف بودجه تحت این عناوین برداشت کند چون بی نظمی ایجاد می کرد و مغایر اصولی از قانون اساسی بود در کمیسین حذف شد و مقرر شد در شهرهای جدید مسکن مهر برای مجتمع های بیش از 100 واحد، سازندگان یا پیمان کاران هزینه ساخت مدارس را به سازمان  نوسازی پرداخت کنند یا مدارس را احداث کنند.

بندی به این مصوبه الحاق شد که به وزارت آموزش و پرورش و علوم اجازه داده شد که مدارس و پروژه های نیمه تمام دولتی را برای تکمیل به خیرین واگذار کنند.

قادری گفت: طبق مصوبه دیگر تلفیق مقرر شد کسانی که حق بیمه بیش از 10 سال پرداخت کرده اند و اکنون سنشان به 60 سال رسیده است، به نسبت حق بیمه پرداخت شده از مستمری و امتیازات بازنشستگی برخوردار شوند و همچنین کسانی که زیر 10 سال حق بیمه پرداخت کرده اند و مشمول بیمه از کار افتادگی نمی شود، مبلغ کسری تا 10 سال یکجا پرداخت کنند و سپس از امتیازات بازنشستگی برخوردار شوند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: در کمیسیون تلفیق مقرر شد مبلغ 20 میلیارد تومان برای کمک هزینه جهیزیه 50 هزار دختر تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی اختصاص یابد.

قادیر گفت: دولت در بند 54 لایحه بودجه پیش بینی کرده بود که جرائم مربوط به راهنمایی و رانندگی طبق قانون به نسبت وصول بین نیروی انتظامی، وزارت راه،  شهرداری و بهداری ها توضیح شود. یعنی شهرهایی که جرایم بیشتری دارند مبلغ بیشتری از این محل دریافت کنند. اما کمیسیون تلفیق مصوب کرد که بر اساس ضوابط قانون مالیات بر ارزش افزوده درآمد حاصل از جرایم 20 درصد به کلان شهرها، 40 درصد به سایر شهرها و 40 درصد به روستاها اختصاص یابد. همچنین مقرر شد 10 میلیارد تومان نیز به معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی اختصاص یابد.

قادری گفت: طبق مصوبه کمیسیون رقم درآمد حاصل از هدفمندی یارانه در بودجه 92 دوازده ماهه است و ارقام هزینه آن باید در هر ماه به صورت یک دوازدهم تخصیص داده شود.

وی ادامه داد: طبق مصوبه دیگرکمیسیون تمام سازمانهای بیمه گر خدمات درمانی 60 درصد صورتحساب ارسالی از مراکز درمانی را حداکثر ظرف مدت 2 هفته به صورت علی الحساب پرداخت کنند. به اصلاح بندی مربوط به صندوق بازنشستگی کشور و تامین اجتماعی نیز این دو سازمان مکلف شدند اولویت به پرداخت حقوق بازنشستگان اختصاص دهند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: مصوبه دیگری تصویب شد که دولت برای 100 هزار نفر از ایثارگران، جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، فرزندان شهدا،  همسران و والدین تسهیلات خرید یا ساخت مسکن را اعطا کند.

کد خبر 2046743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha