به گزارش خبرنگار مهر، امروز با تلاش، اطلاع رسانی و فعالیت های انجام شده طرح های معرفی شده به کارگروه توسعه بخش کشاورزی خراسان جنوبی از مرز 12 هزار طرح هم گذشت.
قابلیت های کشاورزی در خراسان جنوبی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و این امر تسهیلات ویژه ای را عاید بخش کشاورزی این استان کرده است.
به گفته مسئولان 34 درصد اشتغال و 20 درصد ارزش افزوده استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد، که برای افزایش اشتغالزایی باید تسهیلات بخش کشاورزی در استان جذب شود.
در این استان، به علت وجود آب و هوای خشک، کشاورزی گسترش چندانی نیافته، ولی زمینه مناسبی برای تولید محصولاتی که با شرایط محیطی سازگاری بیشتری دارند، فراهم شده است.
خراسان جنوبی از استانهای پیشتاز در محصولات استراتژیک
این استان با تولید شش هزار و 713 تن زرشک و یک هزار و 452 تن عناب در سال مقام اول و با تولید 50 تن زعفران در سال مقام دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
این استان همچنین در تولید محصولاتی از قبیل بادام، پسته، انار، سنجد، آلو، زیره، زیتون و پنبه نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
این در حالی است که به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولات کشاورزی در استان مشاغل جدید ایجاد نمی شوند و محصولات کشاورزی ارزش افزوده ی لازم را ندارند.
وجود مرغداری و گاوداری درسطح استان به ویژه پرورش بوقلمون، شترمرغ و بزکرکی از توان دیگر منطقه محسوب می شود.
در این میان بهره برداری از این تسهیلات منجر به توسعه بخش کشاورزی در استان خواهد شد.
سهمیه ابلاغی سال گذشته طرح توسعه بخش کشاورزی به خراسان جنوبی 230 میلیارد تومان بوده که این رقم در ماه جاری از مرز 300 میلیارد تومان هم گذشت.
هم اکنون می توان گفت طرح توسعه بخش کشاورزی و پرداخت تسهیلات در قالب این طرح رونقی دوباره در بخش کشاورزی استان ایجاد خواهد کرد.
50 درصد مردم خراسان جنوبی بهره بردار بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي با اشاره به اینکه 50 درصد مردم استان به نوعی بهره بردار بخش کشاورزی هستند، گفت: کشاورزی مهترین عامل و محور توسعه اقتصادی استان بوده و کشاورزان با حضور در 460 کیلومتر نوار مرزی استان منجر به امنیت در استان شده اند.
غلامرضا هادربادی در خصوص نوع تسهیلات بخش کشاوری در فعالیت های کشاوزی، اظهارداشت: 111 مورد عنوان اولویت دار بخش کشاورزی در ستاد اجرایی کارگروه توسعه بخش کشاورزی استان قرار دارند.
وی عنوان کرد: این تسهیلات کم بهره بوده و در بخش تولید و سایر بخش های کشاورزی استان هزینه می شود.
هادربادی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در زمینه کشاورزی در ابتدای راه بوده و با مشکلات متعددی مواجه است، افزود: خرید محصولات کشاورزی، راه اندازی صنایع فراوری و بیمه محصولات کشاورزی از مهمترین خواسته های کشاورزان استان به شمار می رود.
معرفی 12 هزار طرح کشاورزی به بانک های عامل خراسان جنوبی
مديركل جهاد كشاورزي خراسان جنوبي از معرفی 12 هزار و 78 طرح تولیدی و تکمیلی کشاورزی به بانک های عامل استان خبر داد و گفت: این طرح ها با اعتباری بالغ بر 309 میلیارد تومان به بانک ها معرفی شده است.
وی اضافه کرد: از ابتداي آغاز طرح توسعه بخش كشاورزي در استان تاكنون بالغ بر 74 ميليارد تومان تسهيلات در قالب اين طرح به بخش كشاورزي استان پرداخت شده است.
هادربادی با اشاره به اينكه طي دو هفته گذشته تاكنون 359 طرح توسعه كشاورزي به دبيرخانه كارگروه توسعه بخش کشاورزی استان ارسال شده است، افزود: تعداد طرح هاي كشاورزي استان از 11 هزار و 719 طرح در دو هفته گذشته به 12 هزار و 78 طرح در حال حاضر افزايش يافته است.
وی اضافه کرد: این رقم افزایش 6.3 درصدی را از نهم اردیبهشت ماه جاری تاکنون نشان می دهد.
هادربادی با اشاره به اينكه از اين تعداد 11 هزار و 240 طرح زير يك ميليارد تومان در قالب طرح هاي معرفي شده به بانك كشاورزي هستند، افزود: اين طرح ها با تسهيلات 210 ميليارد تومان برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه از اين رقم 88 ميليارد تومان در اين بانك مصوب شده است، افزود: رقم پرداخت تسهيلات در این بانک تاکنون 74 ميليارد تومان بوده است.
تسهیلات کشاورزی در بانک سپه پرداخت نشد
رئیس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي همچنين تعداد طرح معرفي شده زير يك ميليارد تومان معرفي شده به صندوق حمايت كشاورزي(بانك سپه) را تاكنون 408 طرح برشمرد و بیان کرد: رقم مورد نياز اين طرح ها 22 ميليارد تومان بوده و تاكنون نيز پرداخت نشده است.
وي تاکید کرد: خراسان جنوبي بيش از سهميه ابلاغ شده طرح توسعه كشاورزي، تسهيلات به بانك ها معرفي كرده است.
هزینه کرد تسهیلات در بخش کشاورزی نیازمند نظارت و پایش
هادربادی با اشاره به اينكه هم اكنون تسهيلات بسيار مناسبي در زمينه كشاورزي استان پرداخت شده است، گفت: مهمترين موضوع در حال حاضر پايش و نظارت بر نحوه هزينه كرد اين تسهيلات در بخش كشاورزي است.
به گفته وی به دلیل اهمیت هزینه شدن این تسهیلات در بخش کشاورزی و به دنبال آن تحقق توسعه اقتصادی در استان باید نسبت به هزینه شدن آن در بخش مربوطه نظارت های جدی آغاز شود.
وی گفت: هم اکنون این نهاد با کمبود نیروهای کارشناس مواجه بوده و سایر دستگاهها نیز در این مهم باید همکاری کنند.
اختصاص رتبه نخست جذب تسهیلات كشاورزي به قاين
هادربادی همچنين به رتبه شهرستان ها از لحاظ جذب تسهیلات اشاره كرد و اظهارداشت: شهرستان هاي قاين، طبس و سرايان به ترتيب رتبه های اول تا سوم استان از لحاظ پرداخت تسهيلات را در استان به خود اختصاص داده اند.
100 درصد سهمیه ابلاغی در شهرستان طبس پرداخت شد
رئیس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي عنوان کرد: شهرستان طبس از شهرستانهای پیش رو در جذب تسهیلات بوده است.
وی با اشاره به اینکه سهم ابلاغ شده به شهرستان طبس نیز 13 میلیارد تومان بوده است، افزود: این رقم 100 درصد پرداخت شده است.
هادربادی با اشاره به اینکه تاكنون تعداد 980 طرح توسعه بخش كشاورزي در اين شهرستان معرفي شده است، افزود: برای این تعداد طرح مبلغ 131 میلیارد تومان تسهیلات در بانك كشاورزي مصوب شده است.
به گفته وی در این رستا تعداد 593 انعقاد قرار داد انجام و 13 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: همچنين 76 طرح كشاورزي اين شهرستان به صندوق حمايت كشاورزي معرفي شده كه به مبلغ 33 ميليارد تومان در بانك مصوب شده، اما تاكنون پرداخت نشده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي با اشاره به اینکه کهولت سن کشاورزان باعث شده اجرای پروژه ها نیازمند تقویت تشکل ها و تعاونی باشند، یادآور شد: گرانی برخی نهاده های دامی و کشاورزی منجر به بروز مشکلاتی برای کشاورزان شده که نیازمند بررسی و برنامه ریزی جامع مسئولان است.
پرداخت تسهیلات تنها به هفت طرح کشاورزی در بانک سپه خراسان جنوبی
مديرشعب بانك سپه خراسان جنوبي هم، عنوان کرد: تاكنون هفت طرح توسعه بخش كشاورزي در اين بانك منجر به عقد قرارداد و پرداخت شده است.
علي محمد رمضاني در اين راستا 590 ميليون تومان تسهيلات بخش كشاورزي استان در اين بانك پرداخت شده است.
برگشت 634 طرح كشاورزي در بانك هاي خراسان جنوبي
وی عنوان کرد: مجموعا 969 طرح توسعه بخش كشاورزي استان از طريق صندوق حمايت بخش كشاورزي به اين بانك معرفي شده است.
رمضانی با اشاره به اينكه اين بانك نسبت به پرداخت طرح هاي بالاي 30ميليون تومان اقدام مي كند، افزود: از تعداد طرح هاي معرفي شده به اين بانك 634 طرح به دبيرخانه برگشت داده شده است.
مديرشعب بانك سپه خراسان جنوبي با اشاره به اينكه هم اكنون 335 پرونده در بانك باقي مانده است، گفت: از اين تعداد نيز 155 طرح در بانك در دست بررسي است.
........................
گزارش : فاطمه زیراچی
نظر شما