به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد عابدی ظهر شنبه در نشستی خبری با خبرنگاران افزود: فعاليت اصلی دانشگاه علوم و معارف قرآن ترويج و اشاعه فرهنگ قرآن است تا از این طریق بتوانیم فرهنگ تشيع و اسلام ناب را ترویج دهیم.
وی ابراز داشت: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در دو زمينه تراثی و آموزشهای به روز فعاليت میكند و مسئولیت خود می داند که هم نسبت به گذشته امور قرآنی مسئوليت تحقيق و بررسی تاريخ قرآن و تفسير قرآن را بر عهده داشته باشد و در عین حال به پژوهشهای روزآمد در امور قرآنی و حديثی توجه کند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، فعالیتهای پژوهشی در مورد قرآن را دیگر رسالت مهم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ذکر کرد و گفت: اهميت توجه به فعاليتهای پژوهشی به گونهای است كه برخلاف اكثر دانشگاههای كشور دانشجويان ما در هر مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا پايان نامه يا رساله ارائه میکنند.
وی از تحصیل سه هزار دانشجو در سه مقطع تحصيلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم خبر داد و تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه را هشت هزار نفر ذکر کرد.
حجت الاسلام عابدی يكی از مهمترين چالشهای جامعه قرآنی كشور را عدم دقت و تحقيق در موضوعات قرآنی داست و افزود: این معضل را بزرگترين چالش میدانيم که در حوزه علميه رشته تخصصی قرآن تا سطح چهار را داريم و بسياری از دانشكدههای قرآنی كشور مقاطع ارشد و دكتری را دارند اما فارغالتحصيلان حتی تفسير مجمعالبيان يا تبيان را نمی دانند.
وی یکی دیگر از اقدامات مهم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم را همکاری در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم در ماه رجب و مبعث پیامبر(ص) ذکر کرد و افزود: در این مسابقات امور پژوهشی مربوطه بر عهده دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است.
وی بیان داشت: همه کشورهای اسلامی مسابقات قرآن دارند اما آنچه مسابقات بین المللی ما را متفاوت از آن ها می کند توجه به امور پژوهشی در کنار پرداختن به قرائت یا حفظ قرآن است.
عابدی یادآور شد: دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم به مبحث مطالعات ميانرشتهای قرآن كريم توجه ويژهای دارد و از اين رو شش رشته قرآن و اقتصاد، قرآن و حقوق، قرآن و سياست، قرآن و روانشناسی، قرآن و مديريت و قرآن و سياست را در مقطع كارشناسی ارشد راهاندازی كردهايم.
نظر شما