به گزارش خبرنگار مهر از اردبیل، کامران باقری لنکرانی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه های اردبیل افزود: دولت برگزارکننده انتخابات است و حق حضور در انتخابات و معرفی کاندیدا ندارد. البته کاندیداهایی ممکن است از وابستگان دولت باشند که نفی این موضوع است.
وی با بیان اینکه من اهل لابی نیستم و در توان خود نمی بینم که لابی گری کنم و کلا با آن مخالف هستم متذکر شد: عرصه انتخابات ریاست جمهوری نباید چیزی جز ارائه برنامه و تاکید بر جهت گیری آن با نگاه به منافع ملی باشد.
سخنگوی جبهه پایداری تصریح کرد: متأسفم برخی، مطالبی می گویند که قادر نیستند انجام دهند مثل خدمت سربازی که اصلا در حیطه رئیس جمهور نیست. کسی که در عرصه ریاست جمهوری حاضر می شود باید نگاه خدمت داشته باشد و باید به منافع کشور توجه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در فضای سیاسی احتمالات زیاد است و کسانی که حضورشان در صحنه با ابداع احتمالات است تحلیل درستی ارائه نخواهند کرد، افزود: باید مد نظر، واقعیات موجود باشد.
باقری لنکرانی با اشاره به آغاز فعالیت های انتخاباتی جبهه پایداری از اردیبهشت ماه سال گذشته خاطر نشان کرد: در این مدت سابقه 70 نفر از کسانی که فکر می کردند ظرفیت دارند و یا حضور خود را طرح کرده بودند، بررسی تا به اتفاق نظر نهایی منتج شد.
وی مبنای بررسی جبهه پایداری را آینده انقلاب و ضروریات و احتیاجات دولت یازدهم برشمرد و با بیان اینکه مهم ترین احتیاج، گفتمان بین آرمان گرایی و آرمان هایمان محسوب می شد، متذکر شد: افرادی که در جبهه پایداری مطرح بودند از این نظر تفاوتی نداشتند.
وزیر دولت نهم وظیفه اصلی خود را ترویج گفتمان آرمان گرایی در جامعه عنوان کرد و بیان داشت: من برای ترویج این گفتمان در استان ها حضور می یابم و نمی گویم به من رأی دهید و تنها هدف من ایجاد این گفتمان است.
وی تصریح کرد: برخی می گویند باید به عقب برگردیم که من این را قبول ندارم این نگاه واپس گراست و موجب عقب ماندگی کشور خواهد شد. مدیریت کشور باید بیش از گذشته آینده نگر و امیدگرا باشد و اگر در گذشته خود را محصور کنیم به بن بست می رسیم.
حضور من فردی نیست، حضور گفتمان است
باقری لنکرانی حضور خود در عرصه انتخابات را حضور فردی ندانست و با تأکید به حضور گفتمان در انتخابات متذکر شد: در انتخابات مهم است که افراد را از نظر گفتمانی نقد کنیم، نقد گفتمان ها با اخلاق اسلامی منافات ندارد اتفاقاً عدم شفافیت با اخلاق اسلامی منافات دارد.
ایجاد فضای افشاگری در انتخابات، اعتمادسوزی است
باقری لنکرانی با بیان اینکه ایجاد فضای افشاگری و پرونده سازی در انتخابات موجب اعتمادسوزی می شود نه اعتمادسازی یادآور شد: برخی افراد ادعا می کنند که می خواهند افشاگری کنند که اگر درست باشد باید در جای خود مطرح می شد، این غلط است این نقد رویکرد است.
وی متذکر شد: البته تمام کسانی که تا الان رسما اعلام کردند در انتخابات حضور دارند، به غیر از دو سه نفر حاشیه دولت، افراد ارزشمند، مومن و معتقد بوده و ما می شناسیم.
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در عین حال با بیان اینکه ما با همه نامزدها نقد گفتمانی داریم ادامه داد: ما به ائتلاف اعتقاد نداریم و انتقاد داریم به برخی از این ائتلافات، چراکه هر کدام از نامزدهای آن اعلام می کند که ما حرفمان یکی است که اگر اینطور است چرا پنج نفری نامزد شدید یا در برخی ائتلاف ها اعلام می شود که حرفهایمان با هم متفاوت است، پس شما دولت مشارکتی می سازید.
وی همچنین در خصوص بررسی صلاحیت ها و رأی نهایی شورای نگهبان با گریزی به اتفاقات حوادث سال 88 گفت: طی 4 سال گذشته رهبر معظم انقلاب در این که ریشه های فتنه شناسایی و خوشکانده شود تأکید کرده اند و باید در این مورد روشنگری شود.
باقری لنکرانی حوادث سال 88 را از بزرگترین چالش های کشور بیان کرد و یادآور شد: بیان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه 9 دی قله است بر همین اساس و با توجه به چالش بزرگ پیش آمده بیان شد.
وی همچنین در مورد عملکرد دولت نهم و دهم یادآور شد که این دولت نکات مثبتی داشته و افتخار می کنم که در این دولت خدمت کرده ام اما آنجایی که احساس کردیم دولت از مسیر خارج می شود انتقادات خود را مطرح کردیم. اینکه یکی لجبازی کند و در دوستی با افراد دچار انحراف، پافشاری کند؛ اشتباه است و تبدیل به اصولگرایی حزبی می شود.
سخنگوی جبهه پایداری همچنین با بیان اینکه همه قوا باید در برابر کارهایشان پاسخگو باشند یادآور شد: نظام مردم سالاری ما رهبری را وارد جریان روزمره نمی کند و رهبر انقلاب در سیاست و جهت گیری کلی نظام، تداخل قوا، انحراف در مسیر انقلاب، سیاست بین الملل و زمان جنگ دخالت می کند و کسانی که می خواهند مسئولیت ها را گردن رهبری بیاندازند برای رهبر دشمن تراشی می کنند.
وی عنوان کرد: دولت باید در مقابل کارهایش پاسخگو باشد و من این حرف را قبول ندارم که کسی بگوید مرا نگذاشتند کار کنم، التبه این روند در تمام دوره ها تکرار شده ولی کسی که مسئول می شود باید براساس ظرفیت و منابع کشور را اداره کند.
آرمان گرایی نقطه مثبت دولت بود
باقری لنکرانی مهم ترین نکته مثبت دولت نهم و دهم را تأکید بر آرمان ها و اصول و ارزش ها برشمرد و ادامه داد: سفرهای استانی، کار و تلاش شبانه روزی، دنبال کردن عدالت و... از دیگر ویژگی های این دولت بود که البته به اندازه آرمان گرایی پررنگ نبود.
وی ادامه داد: البته ضعف دولت نیز دقیقاً از همین آرمان گرایی شروع شد چرا که آرمان گرایی می گوید نقدپذیر باشیم ، تعصب بی مورد نداشته باشیم و... که دولت در این موارد ضعف داشت.
نظر شما