به گزارش خبرگزاري مهر، معاون بهبودتوليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي فارس افزود: پيش بيني مي شود درسالجاري سطح كشت پنبه به 20 هزار هكتار برسد و بالغ بر 70 هزار تن وش توليد شود.
محمدحسن طلعتي افزود: اين طرح در راستاي انتخاب رقم زودرس و مقاوم به شرايط شوري و خشكي انجام خواهد گرفت.
وي يادآور شد: استان فارس با توليد سالانه نزديك به يك هزار و600 تن بذر پنبه در طبقات مختلف علاوه بر تأمين نياز استان بذر چند استان ديگر را نيز تأمين مي كند.
وي در بخشي ديگر از سخنان خود از راه اندازي و مكانيزه كردن كارخانه دلينته استان و دلينته كردن حدود 500 تن بذر پنبه خبر داد و بيان داشت: در سطح 100 هكتار نيز برداشت مكانيزه پنبه صورت پذيرفته كه اين امر در كاهش هزينه هاي توليد، افزايش سطح كشت و برداشت به موقع تاثير مثبت داشته است.
طلعتي يادآور شد: در راستاي اجراي طرح الگوي كشت نيز طرح هاي كم خاكورزي در سطح 5 هزار هكتار و طرح هاي بي خاكورزي در سطح يك هزارو500 هكتار انجام گرفته كه اين امر سبب ثبت ركورد اجراي اين طرح در زراعت پنبه براي استان فارس در كشور شده است .
معاون بهبود توليدات گياهي در بخشي ديگر از سخنان خود بيان داشت: در راستاي اجراي طرح الگوي كشت همچنين توسعه كشت ارقام زودرس پنبه در سطح 600 هكتار و استفاده از شيوه هاي نوين آبياري در سطح 200 هكتار انجام گرفته است.
طلعتي به مزاياي كاشت مكانيزه پنبه اشاره و بيان كرد: كاشت مكانيزه پنبه با كاهش ميزان بذر مصرفي و كاهش ميزان تردد ماشين آلات و ادوات كشاورزي به افزايش توليد و صرفه جويي در هزينه و زمان كمك قابل توجهي مي كند.
وي افزود: با انجام اين نوع كشت ضمن كاهش قابل ملاحظه در ميزان آب مصرفي، انجام عمليات داشت و برداشت به صورت مكانيزه نيز امكان پذير خواهد بود.
طلعتي گفت: كاهش هزينه هاي برداشت تا يك پنجم، كاهش زمان برداشت محصول از 400 نفر ساعت در هكتار به دو و نيم ساعت و تميزي محصول از مزيتهاي اين طرح است.
استان فارس از نظر سطح زيركشت پس از خراسان رضوي مقام دوم و از نظر توليد مقام اول را در كشور دارد و شهرستانهاي لار، داراب، زرين دشت، فسا، ني ريز، استهبان و سروستان به ترتيب بيشترين توليد پنبه را در استان فارس دارند.
نظر شما