۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۵۹

سعیدی کیا:

مهمترین وظیفه زنان تریبت فرزند صالح است/ همه وفاداران به انقلاب عضو دولتم هستند

مهمترین وظیفه زنان تریبت فرزند صالح است/ همه وفاداران به انقلاب عضو دولتم هستند

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری درباره نقش زنان در دولت احتمالی آینده خود گفت: مهمترین وظیفه زنان تریبت فرزند صالح است. اما این مسئله منافاتی با کار کردن ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر؛ محمد سعیدی‌کیا امروز در دانشگاه امیرکبیر در جمع دانشجویان با اشاره به وجود مشکلات در کشور گفت: مشکلات را همه می دانند اما اینکه چه باید کرد مهم است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد سرمایه گزاری امن، ثبات و شفافیت مقررات برای رشد کشور و حل مشکلات اقتصادی نیاز است اظهارداشت: در کشور منابع متعددی داریم که یکی از آنها نفت است.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت ها همیشه کسری بودجه خود را پنهان می کنند اما ضوابط تشخیص بودجه را به صورت کامل اعلام می دارند، افزود: آبادانی کشور در گرو کار جمعی است. پول نفت باید در خدمت مردم برای کار کردن باشد و سازوکار آن در برنامه پنجم دیده شده و آن صندوق توسعه ملی است.

درآمد نفتی دولت های نهم و دهم بیشتر از همه 82 سال پیش آن بوده است

وی با بیان اینکه در 102 سال گذشته 70 تا 100 هزار میلیارد درآمد نفتی داشته ایم، گفت: از سال 84 تاکنون میزان درآمد نفتی بیشتر از همه 82 سال پیش آن بوده است.

سعیدی کیا با بیان اینکه دولت نباید از صندوق توسعه پول بردارد بلکه باید با تعامل مجلس به درآمد صندوق اضافه هم بکند، گفت: درآمد دولت باید از محل مالیات و تولید کسب شود.

وی ادامه داد: چشم دولت ها در همه دنیا به دست مردم است اما در کشور ما چشم مردم به دولت است تا این پول را دریافت کنند. این مسئله باید عوض شود.

کاندیدای انتخابات در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی از همه امکانات کشور برای رشد اقتصادی در شرایط تحریم استفاده کنیم و این نیازمند بالا بردن بهره وری و مدیریت منابع و ارز است.

سعیدی کیا ادامه داد: به کار گرفتن افراد مدیر و کاردان از لوازم مهم اقتصاد مقاومتی است.

در انتخابات 88 افرادی که رای آورده یا نیاوردند بستر فتنه را که غربی ها آماده کرده بودند بارور نمودند

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در مورد نقش هاشمی در فتنه 88 گفت: در جریان انتخابات افرادی که رای آورده یا نیاوردند بستر فتنه را که غربی ها آماده کرده بودند بارور نمودند.

وی با بیان اینکه بررسی نقش افراد و شناخت این موضوعات کار کسانی است که عهده دار قوه قضائیه هستند اظهار داشت: نظرات مختلفی درباره فتنه بحث می شود وقتی سیاسیون درباره مسائل قضایی صحبت می کنند مشکل زا خواهند شد.

سعیدی کیا درباره برنامه خود برای نخبگان با اشاره به اینکه حاکمان و مدیران یک کشور باید باور کنند که نخبگان با دیگران فرق دارند گفت: رشد جامعه توسط نخبگان رقم می خورد. فرد نخبه باید محیط و امکانات رشد داشته باشد چیزی که در کشور ما وجود ندارد و این عیب نظام اداری ماست.

وی گفت: وزارت علوم خیلی متمرکز کار می کند اجازه گرفتن استاد را متمرکز کرده و اجازه رشد به دانشگاه ها نمی دهند.

رئیس جمهور شوم به وزیر علوم دستور می دهم ظرف یک سال ترتیبی دهد تا همه دانشگاه ها توسط هیات امنا اداره شود

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر من رئیس جمهور شوم به وزیر علوم دستور می دهم ظرف یک سال برنامه ریزی کند تا ترتیب اداره دانشگاه ها توسط هیات امنا داده شود.

سعیدی کیا درباره نقش زنان در دولت احتمالی آینده خود گفت: مهمترین وظیفه زنان تریبت فرزند صالح است. اما این مسئله منافاتی با کار کردن ندارد.

وی همچنین درباره رسیدگی به مناطق مرز نشین و محروم گفت: بعد از انقلاب همیشه شعار محرومیت زدایی داده شده خیلی فعالیت ها در این زمینه صورت گرفته اما این فعالیت ها همیشه انتزاعی بوده و به همین جهت مناطق محروم به آبادانی نرسیده اند.

رفع محرومیت یعنی تولید دارایی و ثروت

وی با اشاره به اینکه رفع محرومیت یعنی تولید دارایی و ثروت در مناطق محروم، گفت: مناطق مرزی محرومند. گاهی قاچاق هم در آنها اتفاق می افتد اما قاچاق کسب و کاری است که مردم برای گذران زندگی خود پیدا کرده اند.

سعیدی کیا همچنین در مورد ادغام وزارتخانه ها با اشاره به اینکه ادغام وزارت مسکن و راه کار عجیبی بود اظهار داشت: باید برای هر تصمیم هدف مشخصی وجود داشته باشد.

اگر مدیری قانون را اجرا نکرد یعنی به همه دستگاه اجازه می دهد که بی قانونی کنند

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در خصوص قانونگرایی در دولت او گفت: اگر مدیری قانون را اجرا نکرد یعنی به همه دستگاه تحت مدیریت خود تلویحا اجازه می دهد که به بی قانونی بپردازند.

تحول اقتصادی نکته دیگری بود که یکی از دانشجویان از سعیدی کیا پرسید که وی در پاسخ گفت: در کشور چند مدل اقتصادی تجربه شده از سال 68 تا 76 عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی بر اساس توسعه در دستور قرار گرفت اما تجربه نشان داد که این مسئله عملی نیست و در میانه راه متوقف شد.

وی ادامه داد: در دولت فعلی نیز حرکت بر اساس عدالت آغاز شد اما پیشرفت حاصل نشد و عدالت هم صورت نگرفت.

وی خاطر نشان کرد: مدل مطلوب اقتصادی در کشور حرکت در راستای عدالت همراه با پیشرفت همه جانبه است.

راهکار برون رفت از وضعیت فعلی دیپلماسی قوی و کاهش آثار تحریم هاست

سعیدی کیا در ادامه نشست دانشجویی خود با اشاره به اینکه دلیل عمده تحریم ها در کشور انرژی هسته ای است، گفت: تاسیسات و فعالیت های هسته ای کشور تحت کنترل و چارچوب ان.پی.تی است اما آنها با اساس دستیابی ما به انرژی هسته ای مخالف هستند و راهکار برون رفت از این مسئله دیپلماسی قوی و کاهش آثار تحریم هاست.

وی در پاسخ به سئوالی درباره بیداری اسلامی در منطقه، گفت: در کشورهای اسلامی مردم قیام کردند لذا ما باید رابطه سیاسی و اقتصادی خود را با این کشورها تقویت کنیم.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به این سئوال که چقدر به پیروزی امیدوارید، گفت: معمولا یا وارد کاری نمی شوم یا اگر وارد شدم آن را با قوت ادامه می دهم؛ با نیت اینکه بمانم و با قصد پیروزی آمده ام و به کسی هم وابسته نیستم.

سعیدی کیا درباره بحث هدفمندی یارانه ها گفت: یارانه نقدی باعث تورم شده اما هدفمندی یارانه ها قانون است و باید اجرا شود.

در رابطه با استکبار ستیزی خوب رفتار کرده ایم اما گاهی هم دیگران را علیه خودمان تجهیز کردیم

وی درباره رابطه با آمریکا به اهمیت منافع ملی در این خصوص اشاره کرد و ادامه داد: در این دوره در رابطه با استکبار ستیزی خوب رفتار کرده ایم اما گاهی هم دیگران را علیه خودمان تجهیز کردیم علاوه بر اینکه ارتباط با آمریکا جنوبی اقدام مناسبی بود که باید با تدبیر ادامه پیدا کند.

وی درباره نقاط قوت و ضعف دولت هاشمی و خاتمی اظهار داشت: در دولت هاشمی اقدامات زیرزمینی مهمی صورت گرفت اما مدل اقتصادی ایشان مناسب نبود. به همین جهت هم در نیمه راه متوقف شد.

وی ادامه داد: اصول دولت خاتمی بر پایه توسعه سیاسی استوار شده است. اما من فکر می کنم که توسعه اجتماعی و سیاسی باید بر اساس فرهنگ اسلامی باشد. نقطه قوت اساسی ما این است که بر بستر فرهنگی را تقویت و کار اقتصادی و سیاسی را بر این اساس ادامه دهیم.

وی درباره بکارگیری گروه های مخلتف سیاسی در کابینه احتمالی خود اظهار داشت: همه وفاداران به انقلاب با قبول اصل ولایت فقیه، قانون اساسی و پایبندی به ارزش ها متناسب با دانش و تخصص خود عضو دولت هستند. اما باید بدانیم که فصل الخطاب مقام معظم رهبری است.

کد خبر 2048533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha