۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۳۸

عارف در پاسخ به دانشجويان در كرمانشاه؛

بيشترين پيشرفت فناوري هسته اي در دوره اصلاحات بود/ مخالف تفكيك جنسيتي دانشگاه ها هستم

بيشترين پيشرفت فناوري هسته اي در دوره اصلاحات بود/ مخالف تفكيك جنسيتي دانشگاه ها هستم

كرمانشاه – خبرگزاري مهر: كانديداي احتمالي رياست جمهوري و عضو جبهه اصلاح طلبان گفت: در دولت خاتمي نه تنها برنامه هسته اي متوقف نشد بلكه بيشترين پيشرفت در فناوري هسته اي مربوط به زمان اصلاحات بود.

به گزارش خبرنگار مهر؛ عصر چهارشنبه مراسم پرسش و پاسخي بين محمدرضا عارف، كانديداي احتمالي رياست جمهوري و دانشجويان دانشگاه رازي كرمانشاه برگزار شد و تا ساعتي از شب نيز ادامه داشت و سوالات و جواب ها و حاشيه هاي زيادي را به همراه خود داشت.

محمدرضا عارف در پاسخ به سوالي مبني بر مواضع ديپلماتيك خود گفت: ديپلماسي ما يك ديپلماسي انقلابي است و مبناي ديپلماسي در كشور شوراي عالی امنيت ملي بوده كه توسط رياست جمهوري تعيين و به تاييد رهبري مي رسد.

وي در خصوص تعامل با ساير كشورها گفت: آنچه كه مد نظر انقلاب بوده دفاع از حقوق به حق است، بنده اهل تعامل خواهم بود و تعامل را در دستور كار دارم اما در هيچ شرايطي و در موضع ضعف با كشورهاي ديگر وارد تعامل نخواهيم شد.

عارف در خصوص مواضعش نسبت به اسرائيل ادامه داد: كشوري به نام اسرائيل نمي شناسيم و اسرائيل تنها يك رژيم غاصب است و ما به اين نظريه پايبندیم چرا كه انقلاب ما انقلاب مستضعفين است.

بيشترين پيشرفت فناوري هسته اي زمان اصلاحات بود

وي در پاسخ به سوالي مبني بر توقف انر‍ژي هسته اي در زمان دولت خاتمي و هم چنين اجازه تير به قاليباف بر عليه دانشجويان گفت: در دولت خاتمي برنامه هسته اي نه تنها متوقف نشد بلكه بيشترين پيشرفت در فناوري هسته اي مربوط به زمان اصلاحات بود.

عارف افزود: هم چنين دستور تير دادن هيچگاه در اختيار دولت نبوده و قاليباف خود بايد پاسخ دهد.

وي ادامه داد: دولت خاتمي به دنبال توسعه همه جانبه كشور بوده و بيشترين توجه را به اقتصاد و رشد اقتصادي در آن زمان رقمي معادل 6 درصد بود و هم اكنون و براساس آمار موجود با 700 ميليارد دلار درآمد تنها 3 و دو دهم درصد است.

به دانشجويان ستاره افتخار مي دهيم

كانديداي احتمالي رياست جمهوري در پاسخ به چگونگي وضعيت دانشجويان ستاره دار در دولت احتماليش گفت: دانشجوياني كه صرفا در ستاد يك كانديدا حضور داشته اند نبايد ستاره دارد شوند و هزينه اين اتفاقات را بپردازند در دولت احتمالي بنده اين مسئله حل و اگر ستاره اي بدهيم ستاره افتخار خواهد بود.

عارف در پاسخ به اينكه با توجه به اعتراضات كروبي و موسوي كه هر دو از جبهه اصلاحاتند و البته سندي نيز ارائه نشد چرا سكوت كرده و موضعي نداشتند و اگر تقلب نشده چرا به عنوان يك اصلاح طلب عذرخواهي نكرده و اگر تقلبي صورت گرفته چرا در انتخابات شركت مي كند و چه تضميني است كه وي نيز ادعاي تقلب خواندن انتخابات را بيان نكند؟ گفت: در انتخابات 88 تخلف صورت گرفت و وعده هاي مختلف و توزيع اقلامي چون سيب زميني در بين مردم اين ادعا را ثابت مي كند؛ كساني كه بايد در بي طرفي كامل بودند در انتخابات از فرد خاصي جانب داري كردند.

وي افزود: تقلب بحث حقوقي و قضايي است كه بايد از سوي دادگاه رسيدگي شود؛ و سهم محافلي چون دانشگاه ها و تك تك گروه ها تعيين شود، در واقع ما نبايد عذرخواهي كنيم كسي كه خطا كرده عذرخواهي كند.

عارف ادامه داد: همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند، تمام كانديداها موظفند قانون را رعايت کنند تا انتخابات پرشور و نشاط برگزار شود.

دولت اصلاحات سالي 750 هزار شغل واقعی ايجاد كرد

كانديداي احتمالي رياست جمهوري و عضو جبهه اصلاحات در پاسخ به اينكه مدل اقتصاديش چيست و آيا برپايه عدالت اجتماعي بوده يا بر پايه توسعه اقتصادي خواهد بود؟ يك ميليون شغلي را كه در دانشگاه علم و صنعت قول داده چطور ايجاد مي كند؟ گفت: مدل اقتصادي هر دولت براساس سياست هاي كلي بوده و براساس آن برنامه هاي توسعه تعيين و دولت ما هم در اين راستا حركت خواهد كرد.

عارف افزود: دولت هاي ديگر نيز موظف به اجراي اين قانون اند و باور به اجراي برنامه و تمكين به قانون بايد مبناي كشور قرار گيرد.

وي ادامه داد: هم اكنون نرخ بيكاري در جامعه نگران كننده است در حالي كه دولت اصلاحات سالي 750 هزار شغل واقعی ايجاد كرد و رسيدن به يك ميليون شغل كار سختي نيست.

كانديداي احتمالي رياست جمهوري گفت: انضباط مالي دولت حرف اول را مي زند، هم چنين سازمان مديريت و شوراي ناظر بايد احيا شود.

وي كسري بودجه دولت را يكي از مشكلات کشور دانست و گفت: تزريق پول پرقدرت در جامعه كاري غلط و بايد در جذب سرمايه هاي كوچك نيز تلاش شود و متاسفانه هم اكنون اين سرمايه ها صرف خريد دلار و سكه شده است.

عارف تصريح كرد: اين وضعيت بايد كنترل شده و به دنبال آن نيز تورم كنترل خواهد شد و مانع از كاهش ارزش پول ملي مي شود.

وي ايرانيان خارج از كشور را بهترين گزينه براي جذب سرمايه دانست و گفت: جذب سرمايه بهترين راهكار براي رسيدن به رشد 8 درصدي است.

عارف، يكي از راهكارها را رشد گردشگري دانست و گفت: هر 10 گردشگر سك شغل ايجاد مي كند .

كانديداي احتمالي رياست جمهوري ارتقا بخش فناوري و اطلاعات را از مهمترين موارد رشد اقتصادي برشمرد و گفت: ICT مهم ترين عامل پيشرفت كشور است.

وي رشد نظام فناوري را از ضروريات كشور دانست و گفت: كارآفريني نيز از ديگر اولويت ها بود و هر دانشجو بايد بتواند مركز ايجاد شغل براي خود و اطرافيانش باشد.

  عضور شوراي عالي انقلاب فرهنگي عدالت اجتماعي همراه با توزيع ثروت را از ديگر موارد پيشرفت در جامعه دانست.

اصلاح طلبان در 88 اجماع نكرده و شكست خوردند

عارف؛ در پاسخ به شفاف سازي حضور يا عدم حضور خاتمي و هاشمي در انتخابات پيش رو گفت: هنوز چيزي مشخص نيست، اما موضع من در جبهه اصلاحات اجماع بوده و اگر خاتمي يا هاشمي به ميدان بيايند من كنار مي كشم.

وي با بیان این که در انتخابات 88 اگر اصلاح طلبان اجماع مي كردند قطعا شكست نمي خوردند ادامه داد: ما نيازمند رئيس جمهوري يا پشتوانه قوي مردمي هستيم و اميدواريم با محدود شدن كانديداها يك رئيس جمهور قوي انتخاب و روي كار بيايد.

وي در پاسخ به اينكه با توجه به عملكرد هاشمي و خاتمي در 88 آيا شايستگي اين را دارند كه بخاطرشان كنار كشيد؟ گفت: اين دو انسان هاي توانمند، متعهد و ارزشي هستند و هر دو دولت هاي توانا و ارزشمندي را تشكيل دادند و ما خوشحال مي شويم به ميدان بيايند و كنار خواهيم كشيد.

طراحان حوادث 88 خارجيان بودند

از جمله حواشي اين مراسم مي توان به بغض و گريه يكي از دانشجويان در صحبت از اتفاقات 88 اشاره كرد، اين دانشجو گفت: شما به تعريف از بانيان فتنه پرداختيد، حوادثي كه 36 نفر در آن به خون غلطيدند، كساني كه برخلاف شانتاژ رسانه هاي غربي از بسيجيان بودند، شما چطور مي توانيد در مورد اتفاقات 88 چنين طلبكارانه حرف زده و به دفاع بپردازيد؟

عارف در پاسخ به وي گفت: اولا كه حوادث 88 داغ بر دل هر ايراني مسلمان گذاشته و همه اين افراد از فرزندان ايران بودند، ايشان مي گويند ما به دفاع از عوامل فتنه پرداختيم در صورتي كه رهبر معظم انقلاب عوامل فتنه را طراحان خارجي دانستند و فرمودند: عامل اصلي ديگران بودند و در طراحي ها به دنبال حذف انقلاب و نظام بوده اند.

وي افزود: اين ديدگاه رهبري است و ما بايد به دنبال تفاهم و همدلي در آينده كشور باشيم، ما به دنبال مچ گيري نيستيم.

عارف ادامه داد: رئيس جمهور آينده بايد تلاش كند با استفاده از سازو كارهاي قانوني اين استخوان لاي زخم را حل كند.

وي در پاسخ به اينكه چرا تاكنون با ساير اصلاح طلبان اجماع نكرده است گفت: در صورت تعيين يكي از اصلاح طلبان اجماع خواهيم رد.

وي در پاسخ به اينكه چرا به دانشجويان ستار داري كه مرتكب تخلفاتي چون به آتش كشیدن اموال عمومي و دانشگاه ها شدند ستاره افتخار مي دهد گفت: فردي كه مرتكب چنين تخلفاتي شود به نظر ما دانشجو نيست و مشمول مواد قانوني خواهد بود و نظر ما تنها براي دانشجوياني است كه صرفا در ستاد يك كانديدا حضور داشته و كميته انضباطي آنها را ستاره دار كرده است.

عارف افزود: كميته انضباطي بايد با سعه صدر با دانشجويان برخورد كند اما آتش زنندگان اموال عمومي و هتاكان در شان دانشگاه نبوده و دانشجو نيستند.

از ديگر حواشي مي توان به حضور بي برنامه و خارج از برنامه برخي دانشجويان در پشت تريبون سوال كه اغلب نيز همراه با عصبانيت بود اشاره كرد.

تمامي امكانات عادلانه بين كانديداها تقسيم شود

يكي از دانشجويان گفت: اگر دولت اصلاحات داعيه مردمي بودن دارد چرا معين كمتر از 15 درصد راي آورد؟ و كساني كه چنين اتفاقاتي را رقم زدند اگر دانشجو نبوده كي بودند؟

وي گفت: باز هم تاكيد مي كنم اين افراد دانشجو نبوده اند و در انتخابات نيز حرف آخر را مردم زده اند اما ما مي گوييم بايد تمامي امكانات با عدالت در اختيار كانديداها قرار گيرد.

وي در پاسخ به اينكه چرا پيش از انتخابات جلسه پرسش و پاسخ راه انداخته و فصل الخطاب براي وي رهبر است يا قانون اساسي؟ گفت: اولا اگر حضور من خلاف بود حتما شوراي نگهبان متذكر شده و من نيز به احترام به قانون ديدارهايم را متوقف مي كردم، ثانيا من در نشست ها برنامه هايم را نگفته و اگر گفتم كلي گويي كرده ام.

عارف افزود: من هم اكنون عضور شواري انقلاب فرهنگي بوده و حضور در دانشگاه ها وظيفه من است.

وي ادامه داد: اصرار بر جدا كردن قانون اساسي از رهبر انقلاب اصرار غلطتي است و براي من هر دو فصل الخطاب و آنها را از هم جدا نمي دانم.

وي در خصوص موضعش نسبت به اقليت هاي مذهبي گفت: وظيفه ما اجراي قانون اساسي است و براساس آن به حقوق اقليت ها و قوميت ها احترام مي گذاريم.

به جد مخالف تفكيك جنسيتي دانشگاه ها هستم

كانديداي احتمالي رياست جمهوري در خصو ص تفكيك جنسيتي در دانشگاه ها نیز گفت: بنده به جد مخالف تفكيك جنسيتي دانشگاه ها بوده و فكر مي كنم دانشجو به سن تشخيص رسيده است.

وي تصريح كرد: صحبت دو دانشجوي دختر و پسر در چهارچوب قوانين اسلامي غلط نيست و اگر قرار است ازداوجي صورت گيرد بايد با ثبات باشد و دانشگاه سالم ترين بخش اجتماع براي اين مسئله است.

وي در پاسخ به اجماع اصلاح طلبان بر روي رحيم مشائي گفت: اين از اون حرف هاست ممكن است اصولگراهاي حامي احمدي نژاد بر روي وي ائتلاف كنند ولي اصلاح طلبان غير ممكن است.

از ديگر حواشي اين مراسم قرائت سروده يكي از دانشجويان در وصف عارف بود و سپس گفت: مگر نمي گويند دانشگاه موتور پيشرفت كشور است چرا دانشجويان ما اكثرا نااميدند؟ برنامه شما براي ركود دانشگاه ها چیست وي گفت: در زمان رياست دانشگاه تهران اوج برخورد گروه هاي چپ و راست بود و گاهي كار نيز به شوراي امنيت ملي كشيده مي شد، اما عقيده من تحمل دانشجوست و در تمام مدت رياست يك نفر را هم به كمیته انضباطي معرفي نكردم، دانشجو فرزند ماست.

عارف در مورد حل مشكل ركود دانشگاه ها گفت: هم اكنون دانشجويان به آينده اميد ندارند ، لذا دولت بايد تلاش كند كه اين اميد ايجاد شده و دانشجو نگاهش به داخل باشد ، متاسفانه هم اكنون نگاه دانشجو به خارج از كشور است و بايد اين نگاه را به داخل جذب كرد.

در ادامه يكي از دانشجويان در پشت تريبون حاضر شد و گفت:  حرف شما در مورد انرژي هسته اي دروغ بوده چرا كه بيشترين پيشرفت در انرژي هسته اي در دو دوره قبل بود، و خواهش ما اين است كه بحث تقلب در انتخابات را شفاف كنيد؟

محدود كردن پيشرفت هسته اي به دوره ي خاصي صحیح نيست

عارف گفت: پيشرفت هسته اي ما مديون جوانان انقلابي در 30 سال گذشته است و محدود كردن آن به دوره ي خاصي درست نيست و تقلب در انتخابات هم يك بحث قانوني است و بايد از طريق مراجع قانوني پي گيري شود.

وي در پاسخ ر توجيه كنوانسيون هاي حقوق زن و خانواده گفت: حجاب و تكريم زن در شرع مقدس اسلام تعيين و بايد به آن توجه شود و كنوانسيون هاي بين الملل قوانين را تعيين و اما حق انتخاب با دولت هاست و بنابر مصلحت آن را رعايت مي كنند.

وي در بخش ديگر با اشاره به تحريم ها و اقتصاد كنوني كشور گفت: بايد با تقويت منابع مالي مشكل تورم و با ايجاد روابط خوب با دنيا مشكل تحريم را حل كرد.

از ديگر حواشي حضور يكباره يك دانشجوي هسته اي بود كه بانگ " يا حسين " برآورد و گفت: من قصد آمدن به اين مراسم را نداشتم، اصلا از حضور اين آدمها در انتخابات آينده متعجبم، بيشترين پيشرفت هسته اي ايران در طي دو دور قبل و  همزمان با شهادت كساني چون احمدي روشن بود، ما امروز نبايد اجازه دهيم اسم هاشمي و خاتمي بيايد اگر امروز هاشمي و خاتمي در اين كشور زندگي مي كنند و نفس مي كشند از بزرگواري ماست ؛ اگر اين افراد بيشترين پيشرفت ها را به ما ارائه دهند قابل قبول نيست چرا كه اينها در روز عاشورا سكوت كردند و در مقابل توهين به مقدسات ما كاري نكردند و اين عجيب است كه اين افراد بازهم رياست كشور ما را به عهده گيرند.

وي افزود: من مذهبي متهجر نيستم، من دانشجوي هسته اي ام و اگر اين آقا هم اكنون اينجاست و براي ما سخنراني مي كند عجيب است.

در پاسخ به اين دانشجو دانشجوي ديگري پشت تريبون آمد و گفت: متاسفم براي دانشجوياني كه با اين سوال قصد تخريب و منحرف كردن جلسه را دارند  و خطاب به عارف گفت: آقاي عارف با اين كنار كشيدن ها ابزار را به دست ديگران ندهيد، راي شما پيداست، رايي كه لرزه بر اندام اين جماعت انداخته است.

در پاسخ به اين موارد كانديداي احتمالي رياست جمهوري گفت: من هيچ گاه در برابر بزرگان رقابت نمي كنم و اگر هاشمي و خاتمي بيايند كنار مي كشم.

من براي اينان احترام قائلم واين نظر من از حكم رهبري بالاتر نيست كه هم اكنون هاشمي رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام را به عهده دارد .

از ديگر حواشي حضور بي برنامه دانشجوي ديگري در پشت تريبون بود كه در پاسخ به دانشجوي هسته اي گفت: مگر امام حسين(ع) فقط متعلق به شماست، مگر ما مسلمان نيستيم، مگر شهيد نداده ايم، انتخابات صحنه رقابت است در رقابت بايد پيش رفت نه تخريب و جبهه اصلاحات در چهارچوب قانون و تحت نظام و منويات رهبري كانديدا داشته و راي خواهد آورد.

در پايان نيز محمدرضا عارف در شرايطي كه اكثر دانشجويان چپ و راستي مشغول مشاجره بودند فضاي دانشگاه رازي را ترك كرد.
 

کد خبر 2050712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha