محمد شفیعی به خبرنگار مهر گفت: سد و نيروگاه چمشير از مهمترين طرحهاي ملي بهشمار ميآيد و اين سد نقش مهمي در توسعه استانهاي كهگيلويه و بويراحمد، فارس، بوشهر و خوزستان دارد.
شفیعی افزود: اين سد 110 هزار هكتار از اراضي پايين دست را آبياري ميكند كه سبب رونق صنعت كشاورزي در اين مناطق ميشود.
وی بابیان اینکه نيروگاه 110 مگاواتي چمشير گچساران علاوه برتوليد برق موجب تقویت فركانس شبكه در اين منطقه نيزخواهدشد اظهارداشت: آب اين سد در ادامه توسط يك تونل هشت كيلومتري در پاييندست به يك نيروگاه 27 مگاواتي وصل ميشود.
شفیعی از دیگر مزایای این سد در گچساران راتنظيم، بهبود كيفيت آب و مهار سيلابهاي رودخانه زهره اعلام كرد وافزود: قرارداد اجراي اين طرح به مبلغ 229 ميليون يوروبا مشارکت دو كشور ايران و چين انجام شده است.
وی بیان داشت: سد چمشیر گچساران با دو هدف احداث نیروگاه و تأمین آب کشاورزی در حوزه جنوب شرقی این شهرستان بر روی رودخانه زهره در دست احداث است.
شفیعی افزود: این سد از نوع مخزني بتني به ارتفاع 155 متر از روي پي و 1.8 ميليارد متر مكعب حجم مخزن است.
وی همچنین از دیگر مزایای پروژه را كنترل رژيم رودخانه و خطرات ناشي از سيل در استان خوزستان به ويژه در مناطق هنديجان عنوان کرد وافزود: سد چمشیرگچساران میتواند به عنوان یک ظرفیت خوب و تأثیرگذار در بخش انرژی و در گردشگری مؤثر واقع شود.
شفیعی افزود: در این سفر کارشناسانی از وزارت نیرو به همراه استاندار کهگیلویه و بویراحمد و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو را همراهی میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر ، طرح سد و نيروگاه چمشير در استان كهگيلويه و بويراحمد و در 20 كيلومتري جنوب شرقي شهرستان گچساران در دست احداث است.
نظر شما