۲۰ تیر ۱۳۸۴، ۱۴:۲۵

با اشاره به نقش مثبت آموزه هاي اسلامي درباره رفع تبعيض؛

رييس صندوق جمعيت سازمان ملل در ايران تلاش هاي كشورمان در زمينه برابري انسان را ستود

رييس صندوق جمعيت سازمان ملل در ايران تلاش هاي كشورمان در زمينه برابري انسان را ستود

رييس صندوق جمعيت سازمان ملل در ايران با اشاره به اينكه شعار روز جمعيت در سال جاري "برابري" است تلاش هاي ايران در اين زمينه را كه ناشي از تعاليم اسلامي است، ستود.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مركز اطلاعات سازمان ملل متحد، محمد عبدالاحد رييس صندوق جمعيت  سازمان ملل در ايران به مناسبت 11 ژوييه (20 تير) روز جهاني جمعيت اعلام كرد: ما همگي در تلاش براي مشاركت همگام مردان و زنان در توسعه اجتماعي هستيم و بر آنيم تا آنان بطور برابر از آموزش, بهداشت شامل بهداشت باروري , فرصتهاي اقتصادي , مشاركت هاي اجتماعي و سياسي برابر برخوردارگردند.

وي در ادامه افزود: برابري يك حق براي بشر است و از اصول اساسي عزت و شرف انسانها و ازكاوش او براي آزادي و موفقيت  نشأ ت مي گيرد.  زنان نيمي از نژاد انساني را تشكيل مي دهند.  اگر آنان به حقوق خود دست يابند مي توانند در پيشرفت هاي اجتماعي و اقتصادي و بهبود كيفيت زندگي نه تنها خودشان بلكه براي خانواده ها , اجتماعات و جامعه بين المللي بطور كلي مشاركت نمايند.

نماينده كوفي عنان در ايران اظهار داشت: صرف نظر از وضعيت  جهاني زنان بطور كلي , هيچ ملتي نبايد نابرابريهاي جنسيتي را ببخشد و نبايد در برخورد شفاف و قاطع با آنها حساسيت بيش از حد نشان دهد.

وي تاكيد كرد: بادرنظرگرفتن اين موضوع , تجربيات جمهوري اسلامي ايران قابل توجه است.  جمهوري اسلامي ايران قدم هايي قانوني , سازماني و اجتماعي – اقتصادي جهت ارتقا وضعيت زنان برداشته است .اين اقدامات نتايج ملموسي بخصوص در زمينه سواد آموزي , آموزش و پرورش و بهداشت به ثمر آورده است . 

عبدالاحد افزود: در طي ده سال اخير , سواد در زنان 24-15 ساله به تقريبا 100 در صد رسيده است .  نسبت دختران به پسران در سطوح آموزش ابتدايي , راهنمايي و عالي 10 درصد افزايش پيدا كرده , و دسترسي به خدمات بهداشتي از جمله خدمات بهداشت باروري نيز بهبود يافته است .  در نتيجه , نسبت مرگ و مير مادران از 52 به 37 در صدهزار تولد زنده و ميزان مرگ و مير كودكان زير يك سال از41 به 28 در هر 1000 تولد زنده كاهش يافته است .در طول همين مدت ميزان استفاده از روشهاي پيشگيري از بارداري 14 درصد افزايش يافته و اميد به زندگي در زنان به 71 سال در مقايسه با 68 سال در مردان, رسيده است .

 

اين دستاوردها بدون تعهد دولت جمهوري اسلامي و جامعه مدني ايران امكان پذير نمي بود.  ليكن چالشهاي بسياري هنوز در پيش است تا نابرابريهاي جنسيتي موجود برطرف گردند.  اين چالشها شامل :

 

الف – جمع آوري بيشتر و بهتر اطلاعات در زمينه مسايل جنسيتي

ب – تصويب كنوانسيون منع تبعيض عليه زنان

ج – ارتقا مشاركت زنان در حيطه اشتغال , سياست و حكومت

د – برخورد با موانع اجتماعي – فرهنگي و الگوهاي منفي كه زنان را از دستيابي كامل به حقوق خود باز مي دارد و

ه – بسط نقش جامعه مدني در رويارويي با مسايل جنسيتي مي باشد.

محمد عبدالاحد در پايان تصريح كرد: ميراث غني فرهنگي ايران و سنت هاي اسلامي كه احترام عميقي براي حقوق بشر قايل است بطورقطع نيروي محركه اي براي ارتقا برابري جنسيتي است .  

کد خبر 205126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha