۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۵۱

اولیایی به مهر خبر داد:

ارسال 25 هزار واحد خونی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما/ پوشش 200 بیمار تالاسمی

ارسال 25 هزار واحد خونی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما/ پوشش 200 بیمار تالاسمی

ارومیه- خبرگزاری مهر: مدیرکل انتقال خون آذربایجان غربی از ارسال 25 هزار واحد خونی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما با هدف تامین داورهای با کیفیت و صرفه جویی ارزی به تهران خبر داد.

امیر اولیایی رضائیه در گفتگو با خبرنگار مهر، از ارسال 25 هزار واحد خون برای تولید داروهای مشتق از پلاسما به شرکت مادر تخصصی پالایش و پژوهش انتقال خون کشور طی سال گذشته از استان خبر داد و گفت: با اجرای این طرح گام بلندی برای خودکفایی کشور در تولید داروهای مشتق از پلاسما و صرفه جویی ارزی برداشته می شود.

مدیرکل انتقال خون آذربایجان غربی با اشاره به اينكه داروهاي مشتق از پلاسماهای ارسالی، شامل فاکتور 8 و 9، ايمونوگلوبين هاي انساني، آلبومين است، اظهار داشت: پلاسماهای داخلی از نظر صحت، سلامت و ایمنی نسبت به داروهای مشتق شده از پلاسماهای خارجی مطمن تر هستند، ولی این طرح در همه استانها اجرایی نمی شود، بطوریکه از سوی یکی از شرکتهای معتبر خارجی موفق به اخذ گواهینامه 9001- 2008 برای پایگاه های ارومیه، خوی و مهاباد شدیم.

وی با اعلام اینکه تعداد معدودی از استانهای کشور از جمله آذربایجان غربی اقدام به ارسال واحدهای خونی برای تولید داروهای مشتق از پلاسما به مرکز می کنند، ادامه داد: مجوز ارسال پلاسما بستگی به میزان دقتو کیفیت تهیه خون و فرآورده های آن دارد که بعد از بازرسی های مکرر داخلی و خارجی و تائید کیفیت فرآیندها توسط معاونت کتنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران مجوز ارسال واحد خونی صادر می شود.

تهیه پلاکت خونی سرطانی ها در آذربایجان غربی

اولیایی رضائیه با بیان اینکه همچنین در راستای کیفی سازی فعالیتهای این نهاد 2 دستگاه تریما پلاکت فریزیس در آذربایجان غربی با هدف ارتقای توانمندی بهره برداری از فرآورده های خونی  خریداری شد، اعلام کرد: با استفاده از این دستگاه ها به جای اخذی خون کامل از اهدا کننده یک واحد پلاسما و یک واحد پلاکت از وی دریافت و تنها پلاکت فرد اهدا کننده جدا و خون به بدن وی باز گردانده می شود.

وی با بیان اینکه با استفاده از این روش 3 تا 6 واحد بیشتر از روش معمولی پلاکت اهدا می شود، اظهار داشت: یکی از مزایای اصلی این دستگاه ایجاد سلامت بیشتر در افراد گیرنده بوده چرا که در بسیاری از موارد بیماران سرطانی در طول سال مجبور به دریافت پلاکت افراد مختلف می شوند که با استفاده از این روش ریسک حساسیت در بیماران کاهش می یابد.

اولیایی رضائیه با اشاره به اینکه مدت نگهداری پلاکت 3 تا 5 روز است، ادامه داد: با راه اندازی این دو دستگاه و محدودیت زمانی، با استقبال مردم مشکلی از بابت تامین پلاکت خونی برای بیماران سرطانی و خاص با توجه به مصرف زیاد این محصول خونی در بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه نخواهیم داشت.

200 بیمار تالاسمی تحت پوشش انتقال خون آذربایجان غربی هستند

مدیرکل انتقال خون آذربایجان غربی از تحت پوشش قرار دادن 200 بیمار تالاسمی و تامین خون مورد نیاز این بیماران خبر داد و با اشاره به اینکه مشکلی از بابت تامین خون با توجه به ذخیره 7 تا 9 روزه خون در استان نداریم، ادامه داد: برایانی بیماران خون با کیسه های فیلتر دار که گلبولهای سفید خون را کم می کند، تهیه می شود تا عوارض تزریق خون اهدایی به حداقل ممکن برسد.

اولیایی رضائیه در پاسخ به این سوال که در کدامیک از گروههای خونبی با کمبود مواجه هستید، اظهار داشت: در همه مقاطع زمانی به اهدا همه گروههای خونی نیاز داریم ولی اگر گروههای خونی منفی بیشتر فراخوان می شوند به دلیل کمبود جمعیت گروههای خونی منفی و در نتیجه کم بودن تعداد بیماران گروههای خونی منفی بوده که در مقاطع زمانی خاص به این گروهها احساس نیاز و فرخوان انجام می شود.

وی از خریداری 2 کامیون ویژه حمل خون و فرآورده های خونی با همکاری ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی با هدف جلوگیری از بین رفتن این محصولات، خبر داد و یاداور شد: یکی از این کامیونها برای حمل خون و یک دستگاه نیز برای حمل فرآورده های پلاسمایی تجهیز و دمای مورد نیاز برای نگهداری آنها را تامین می کند.

کد خبر 2051728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha