سید محمد رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه استفاده از ابزارهای مناسب برای ترویج فرهنگ، همان بومیسازی علوم انسانی است، اظهار داشت: باتوجه به اهمیت تولید دانش و کاربرد آن برای تأمین نیازهای بشری در اجتماع، علوم انسانی نیز باید خود را تجهیز نماید و به رشد و کمال دست یابد. به ویژه در جهانی که همه قدرتها باتمام توان خود را در مبارزه با ارزشهای علوم انسانی و اسلامی تجهیز کردهاند.
کاربردی سازی علوم انسانی به رشد اخلاق در جامعه کمک میکند
وی با تاکید بر اینکه تجاری سازی و کسب درآمد یک امر مذموم نیست، افزود: اگر نتوانیم علم را به ثروت تبدیل کنیم و از راه فناوری به توسعه و پیشرفت دست یابیم، همواره تحت فشارهای اقتصادی و سیاسی مجبور به عقب نشینی از مواضع و ارزشهای خودمان می شویم.
مدیر سابق مرکز رشد دانشگاه قم با توضیح این که فناوری عبارت است از تولید کالا و یا ارائه خدمت که با دست و ذهن بشر به وجود میآید و گره گشای مشکلات انسان و جامعه است، بیان داشت: امروزه بیشتر محصولات و خدمات حوزههای فنی مورد توجه قرار می گیرند، در حالی که مشکلات افراد و جامعه بیشتر در حوزه علوم انسانی و رفتاری است و اگر به روش مناسب بتوان این مشکلات را برطرف کرد به آن فناوری می گویند.
رضایی با اشاره به اینکه بی توجهی به ارزش های علوم انسانی جامعه را پر از آسیب های اجتماعی کرده است، ادامه داد: برای فناوری و کاربردی کردن علوم اسلامی می توانیم سیره ائمه اطهار(ع) را به نظریه و استاندارد در زمینههای مدیریت و اجتماع تبدیل کنیم.
استادان حوزه علوم انسانی باید وارد تولید ثروت شوند
استاد حوزه خلاقیت و کارآفرینی با تاکید براینکه که کاربردی کردن علوم انسانی در واقع یکی از بازوهای مهم و روشهای موثر در بومی سازی علوم انسانی است، گفت: توانمندسازی اعضای هیئت علمی دانشگاهها، یکی از روشهای موثر در کاربردی کردن علوم انسانی است.
وی افزود: بدین معنی که اگر یک استاد علوم انسانی دانشگاه جنبههای کاربردی و کسب و کار رشته تخصصی خود را در بازار کار بشناسد با روشهای مناسب میتواند دانشجویان را به فرصتهای کاربردی و تجاری قرار دهد.
رضایی با بیان اینکه اگر ارزشهای علوم انسانی را در جامعه ملموس کنیم باعث رشد و توسعه اخلاق در جامعه شدهایم، گفت: توسعه و کاربردی کردن علوم انسانی هم باعث تولید ثروت میشود و هم سبب رشد و توسعه ارزشهای انسانی خواهد شد.
سبک زندگی اسلامی با کاربردی سازی علوم انسانی عملی میشود
وی با تاکید براینکه بشر به سمت چیزی که ارزش مادی نداشته باشد کمتر می رود گفت: اگر بتوانیم از حوزه علوم انسانی دینی کسب در آمد کنیم به خودی خود به رشد صفات انسانی در جامعه کمک کرده ایم.
رئیس سابق مرکز رشد دانشگاه قم با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری درباره احیای سبک زندگی اسلامی گفت: وظیفه رسانههای مختلف دیداری و شنیداری این است که با تبیین جایگاه علوم انسانی و ذکرمصداقی و عینی مزایای بومی سازی و کاربردی کردن این علوم، جامعه دانشگاهی و حوزوی را نسبت به این موضوع مهم و اساسی حساس سازند.
نظر شما