۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۰۸

گرافیست کرمانشاهی:

اپراتورهای غیرحرفه ای عرصه را بر طراحان تنگ کرده اند/ امیدواریم روزی در کرمانشاه هنر مکان خاصی داشته باشد

اپراتورهای غیرحرفه ای عرصه را بر طراحان تنگ کرده اند/ امیدواریم روزی در کرمانشاه هنر مکان خاصی داشته باشد

کرمانشاه – خبرگزاری مهر، طراح و مدرس گرافیک در تعریف این رشته گفت: گرافیک یک رشته کاملا ذوقی است و مانند دیگر هنرها باید عاشق آن بود، اما افراد غیر حرفه ای هستند که به اسم گرافیست پای خود را در کفش طراحان گرافیک کرده اند و عرصه را بر آنها تنگ کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، گرافیک ایده و ترکیب بندی است که اکثر اوقات بین نوشته و تصویر اتفاق می افتد یعنی در واقع به معنی ترسیم و نگارشس معنا است.

گرافیک در دو مفهوم قديم "سنتي" و جديد "نوين" متمايز مي شود و در مرز بين اين دو پديده چاپ قرار دارد. انسان ها از دیرباز راه های متفاوتی برای برقراری ارتباط با یکدیگر داشته اند، نقاشی و علامت ها نیز از قدیمی ترین راه های ارتباط بوده است.

یک نقاش یا طراح از طریق نقاشی و طراحی تمام احساسات خود را بیان کرده،  اما می تواند پیام را به وضوح نشان ندهند، البته آنها عواطفشان  را بیان کرده اند و درک مخاطب از مفهوم نقاشی برای آنها مهم نیست. به همين دليل است که در يك نمايشگاه نقاشي از يك تابلوي خاص افراد برداشت هاي متفاوتي دارند اما يك گرافيست موظف است پيام خود را به گونه اي بيان كند كه مخاطب منظور او را دريافت كند.

از نمونه گرافیک می توان به بيلبوردهاي خيابان و هنرهای ماندگار استاد ممیز پدر گرافیک ایران که از برترین افراد در گرافیک دنیا بوده است نام برد.

امروز تقریبا گرافیک خلاصه شده در کار با کامپیوتر و نرم افزارهای فتوشاپ و کورل دراو که تا حدی کار با دست را از بین برده است در حالی که باید این را جای داد که انجام هنر گرافیک با دست بسیار ارزشمند تر از کار با کامپیوتر است.

به عقیده برخی از نقاشان، گرافيك كار مشكلي است، چون با يك نقطه و يا يك خط بايد به اندازه يك كتاب سخن گفت و البته همه ي راز زيبايي گرافيك نيز در همين نكته نهفته است.

آموزش گرافیک در هنرستان هااز سال تقریبا از 67 آغاز شد، اما آموزش دو ساله برای رشته ی گرافیک کافی نیست و تنها با دو سال آموزش،  دانش آموزان در این رشته حرفه ای دیپلم نخواهند گرفت، اما در هر حال سطح آموزش و اساتید در رشته های هنری و هنرستان ها خوب است.

امیدواریم روزی در کرمانشاه هنر مکان خاصی داشته باشد

نمایشگاه بر دیوار شهر حاصل یک دهه تجربه محمد مظفری و گروهی از گرافیست‌های کرمانشاهی است. این نمایشگاه در حالی برگزار شد که به گفته مظفری:« بسیاری از افراد تنها با آگاهی از کاربرد نرم‌افزار‌ها پای خود را در کفش طراحان گرافیک کرده اند و عرصه را به آن‌ها تنگ می‌کنند.

مظفری گرافیست موفق کرمانشاهی در رابطه با وضعیت هنر گرافیک در استان گفت: در کرمانشاه استعدادهای هنری زیادی وجود دارد که باید شناخته و شکوفا شوند.

وی افزود: 80 الی 90 درصد دانش آموزان اگر در مقطع دبیرستان خوب آموزش داده شوند و به کار خود ادامه دهند، بازار خوبی در این حرفه خواهند داشت.

مظفری در رابطه با مشکلات حرفه گرافیک گفت: از مشکلات رشته گرافیک می توان از کسانی که اپراتور هستند نام برد.

وی افزود: گرافیک یک رشته ذوقی است ولی افرادی هستند که تنها یک فتوشاپ ساده را یاد می گیرند و خود را گرافیست معرفی می کنند، و این امر ضربه شدیدی به هنر گرافیک وارد ساخته و کاری می کند که مخاطب درک صحیح از هنر گرافیک را نداشته باشد و هر چیزی را که مقابل او بگذارند به عنوان هنر گرافیک بپذیرد.

وی در رابطه با درک افراد از هنر گرافیک گفت: هنر گرافیک کاملا سلیقه ای است و متاسفانه بعضی از مشتری ها هستند که بسیار در کار دخالت می کنند و نظر می دهند، و این امر می تواند مشکلات فراوانی را به بار آورد.

وی در رابطه با چگونگی عضویت در انجمن صنفی گرافیک ایران گفت: متاسفانه استان کرمانشاه انجمن صنفی گرافیک ندارد و فقط انجمن در تهران است و تنها طراحان گرافیک ایران که فعالیت حرفه ای و سابقه حرفه ای دارند در این انجمن عضو هستند و من به دلیل سابقه ای و نمونه کارهای حرفه ای توانستم در این انجمن عضو شوم ما و تمام هنرمندان امیدوار هستیم روزی در استان کرمانشاه مکان خاصی برای برگزاری دائمی نمایشگاه و گالری های هنر احداث شود.

مظفری افزود: لازم به ذکر است بعد از فوت مرحوم ممیز (پدر گرافیک ایران) همدلی ها و همکاری های بچه های انجمن صنفی گرافیک ایران نیز از بین رفت و یک سردی در رابطه آنها به پدید آمد، چون حضور ایشان در انجمن بسیار عالی و مدیریتی بود اما متاسفانه بعد از مرگ ایشان چند دستگی هایی در انجمن به وجود آمد.

مظفری ادامه داد: مرحوم ممیزی نیز برای بیمه افراد انجمن صنفی گرافیک ایران بسیار تلاش کردند و این زحمات ایشان بسیار قابل تقدیر است.

وی در رابطه با در آمد مالی خود از هنر گرافیک گفت: من به حرف و نیاز مشتری خود به دقت گوش می دهم و بعد از درک نیاز مشتری به دقت به کار خود ادامه می دهم، که باعث پیشرفت حرفه ای من گشته اما متاسفانه پیشرفت مالی برای من نداشته است.

وی افزود: البته می توان گفت که حرفه تبلیغات و گرافیک نیز می تواند درآمد خوبی در بازار کار داشته باشد اما عشق و حرفه ای بودن در این هنر بیشتر قابل توجه است.

مظفری در رابطه با برگزاری نمایشگاه ها گفت: تا به امروز آثار من در 24 نمایشگاه به اجراء در آمده است.

وی ادامه داد: اما گروه ما (پلگراف) تا امروز چهار نمایشگاه برگزار کرده است و از پوستر، کاریکاتور و گرافیک و ... در نمایشگاه ها کار شده است.

مظفری در رابطه با معنی پلگراف گفت: "پل + گراف" به معنی امید ایجاد بستری مناسب و برقراری ارتباط در حیطه ی طراحی گرافیک است و پلگراف زمان و مکانی است فارغ از هرگونه وابستگی.

مظفری افزود: نمایشگاه آخر" بر دیوار شهر" برگزیده یک دهه تجربه طراحی پوستر است و آتلیه گرافیک من و همکارانم توانسته موفق تر عمل کند زیرا نوشته ها در کنار تصویر قرار گرفتند و درک موضوع را ساده تر بیان می کنند وهمچنین اینکه ذهنیت مخاطبان را از هنر گرافیک بالاتر خواهد برد.

طراح گرافیک، مدرس و مدیر هنری ادامه داد: متاسفانه در استان کرمانشاه و خود شهر کرمانشاه جایگاه خاصی برای برگزاری گالری و نمایشگاه نیست و تا به امروز فقط دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه از برگزاری نمایشگاه ها حمایت کرده است.

وی افزود: از بهرام فاضلی مدیریت خوب دانشگاه بسیار تشکر می کنم که از هر لحاظ از ما و برگزاری نمایشگاه حمایت کردند.

مظفری گفت: اگر جایی مشخص و دائمی برای برگزای نمایشگاه های هنری داشتیم نظر مردم نسبت به هنر نیز بهتر می شد.

مظفری در خصوص بازدید از نمایشگاه گفت: بازدید از نمایشگاه تا این پایه تقریبا خوب بوده است، البته لازم به ذکر است که بگویم بیشتر بازدیدکنندگان نمایشگاه خود دانشجویان مرکز بوده اند.

مظفری ادامه داد: متاسفانه اداره فرهنگ و اسلامی استان کرمانشاه برای برگزاری نمایشگاه و اختصاص یک مکان خاص برگزاری نمایشگاه توسط هنرمندان حمایت نمی کند و ما انتظار حمایت بیشتری از آنها داریم.

وی افزود: مدت ها پیش موسوی اجاق شورای شهر کرمانشاه مکانی را که قبلا درمانگاه بوده برای گالری هنری انتخاب کردند که متاسفانه آنجا هم نیز مشکل جذب مخاطب را داشت و دوباره این ماجرا منحل شد و ما به امید روزی نشسته ایم که در استانی به بزرگی کرمانشاه مکانی برای برگزاری دایم نمایشگاه ها احداث شود.

 در هنر پول نیست، هنر عشق می طلبد

مظفری گفت: حرفه ای که من انتخاب کرده ام بیش از اینکه برای من درآمد زا باشد برای آن خرج می کنم و امیدی به بازگشت پول خود ندارم، و این نشان دهنده این است علاقه شدیدی به این رشته دارم و افرادی که مشاغل هنری را انتخاب می کنند باید علاقه قلبی به هنر داشته باشند چون می توان گفت که تقریبا درآمدی ندارد یعنی یک کلام می توان گفت که در کار هنر پول زیادی نیست باید عاشق این حرفه بود.

وی در پایان افزود: اولین و آخرین دغدغه من به عنوان هنرمند، بودن گالری خوب در شهر من کرمانشاه است و همچنین انشاالله روزی برسد که منیت های ایرانی برای هنرمندان ایرانی تمام شود.

کد خبر 2054088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha