۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۳۶

مهمان‌پرست در پاسخ به مهر:

دوستان دولت از ثبت نام من در انتخابات خبر نداشتند/ تنها با صالحی مشورت کردم

دوستان دولت از ثبت نام من در انتخابات خبر نداشتند/ تنها با صالحی مشورت کردم

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه گفت: هیچ گونه هماهنگی با بخشهای دولتی یا غیر دولتی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری نداشتم و دوستانم در دولت و حتی وزارت خارجه نیز از این موضوع مطلع نبودند.

به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در این باره که چرا در ساعات پایانی برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کردید در حالی که تعدادی از وزرا و دولتی های وابسته به یک جریان خاص به صورت همزمان به وزارت کشور مراجعه کرده بودند و آیا وی نیز به همراهی این جریان خاص در ساعات پایانی برای ثبت نام وارد وزارت کشور شد گفت: ثبت نام من به عنوان کاندیدا در آخرین ساعت هیچ گونه هماهنگی با بخش های دیگر نداشت.

وی ادامه داد: دوستان ما در دولت اصلا خبر نداشتند که بنده قرار است ثبت نام کنم حتی در وزارت امور خارجه نیز کسی مطلع نبود و تنها شب پیش از آن با آقای صالحی این موضوع را مطرح کرده بودم.

مهمانپرست ادامه داد: برای اینکه سوءتفاهم هم رفع شود بنده در وزارت کشور در پاسخ به خبرنگاران گفتم که با خدا مشورت کرده بودم. دلیل این صحبت این بود که استخاره کردم و نتیجه همه بحثها این شد که وارد صحنه شوم من به صورت مستقل وارد شدم و مستقیما بعد از ثبت نام به وزارت امور خارجه رفتم و با آقای صالحی صحبت کردم که برای رفع هرگونه شائبه ای بنده از سمت سخنگویی امورخارجه بروم و فرد دیگری سخن گو باشد که آقای عراقچی برای این کار انتخاب شدند و در نهایت باید بگویم هیچ هماهنگی با بخش دولتی و غیر دولتی وجود نداشت.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر دراین‌باره که اغلب صحبتهای شما مربوط  به موضوعات سیاست خارجی است آیا درباره دغدغه های اصلی مردم مانند گرانی و مسائل داخلی و تورم برنامه ای دارید یا خیر گفت: از نظر من ارتباط فوق العاده ای بین مسائل داخلی با مسائل خارجی وجود دارد.

 وی ادامه داد: خیلی از موضوعات داخلی با مسائل سیاست خارجی گره خورده است و دستگاه سیاست خارجی باید از یک جایگاه با اقتدار برخوردار باشد و تنها در این صورت موفق خواهیم شد.

سخنگوی سابق وزارت امورخارجه خاطر نشان کرد: در رابطه با مشکلات داخلی مباحث اقتصادی و گرانی ها نیز برنامه هایی داریم و باید تصمیمات بزرگی بگیریم و این تصمیمات را اجرا کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولتهای مختلف در این زمینه تلاش کردند و مقام معظم رهبری نیز در این باره تاکید داشتند بیان کرد: اما در این رابطه باید با جدیت حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه چه کار باید در بخش اقتصادی صورت بگیرد اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی کشور ما وابستگی بودجه به نفت است اولین کاری که باید صورت بگیرد این است که بدنه دولتی باید کوچک شود دولت باید مسوولیت سازمان دهی برنامه ها را بر عهده داشته باشد و در این صورت با کوچک شدن بدنه دولت باید بخش خصوصی را تقویت کنیم.

مهمان پرست تصریح کرد: اگر موفق شویم 30 درصد از هزینه ها را کاهش دهیم و 30 درصد درآمدها را افزایش دهیم این یک حرکت بزرگ است و کار سومی که باید انجام دهیم نیز این است که تمام درآمدهای اصلی کشور از محل انرژی و منابع زیر زمینی باید در صندوق توسعه ملی برای اجرای پرژوه ای زیربنایی که توسط بخش خصوصی انجام می شود به کار رود.

مهمان پرست با اشاره به اینکه ارزش ردیف بودجه هدفمند کردن یارانه 50 میلیارد دلار است گفت: اگر ما بتوانیم بخشی از درآمدهایی که حاصل حذف کردن یارانه ها را به درستی هدایت کنیم و بخش آسیب پذیر را در این میان شناسایی کنیم و پس از حمایت از این بخش مابقی را صرف اشتغال کنیم در این صورت موفق بوده ایم. و قابل اثبات است که در یک دوره 8 تا 10 ساله وضعیت کشور ما به نمونه ایی از کشورهای در حال پیشرفت تبدیل می شود که می توان از الگوی آن استفاده کرد.

سخنگوی سابق وزارت خارجه در نشست خبری خود گفت: شاید خبر نامزدی ما در انتخابات ریاست جمهوری غافل کننده بود و بعضی از دوستان گله می کردند که چرا از قبل خبری داده نشده است.

 وی با اشاره به اینکه این انتخابات از سیاست بالایی برخوردار است افزود: شاید این انتخابات یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور باشد چرا که وضعیت دنیای امروز از حساسیت بالایی برخوردار است و تحولات مهمی پیش روست.

مهمان پرست گفت: مقام معظم رهبری از این وضعیت کنونی به عنوان پیچ تاریخی یاد کرد و گفتند:نقش ما برای عبور از این پیچ بسیار تعیین کننده خواهد بود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور اظهار داشت: ارتباط تحولات دنیا با نظام مقدس جمهوری اسلامی شرایط را برای ما حساس کرده است آنها با تصوری که از فتنه 88 داشتند می خواستند با فشارها و تحریمها کاری کنند که مردم کمتر در این انتخابات حاضر شوند و اگر مشارکت مردم در حد انتظار نباشد می گویند فشارها تاثیر گذار بوده و آنها را افزایش می دهند.

وی با بیان اینکه  چند ماه آینده از اهمیت بالایی بر خوردار است اظهار داشت: باید از حقوق خودمان دفاع کنیم و قدرتمند باشیم اگر قرار باشد در هر مذاکره ای به نتیجه برسیم باید اقتدار داشته باشیم و اقتدار زمانی حاصل می شود که در دو صحنه داخلی و خارجی این اقتدار تثبیت شود.

وی با بیان اینکه ما اکنون در یک جنگ تمام عیار هستیم خاطر نشان کرد: آنها تمام ابزار خود را به کار گرفته اند و اگر در چند ماه آینده تمام اقتدار ملی و منطقه ایمان را به نمایش بگذاریم می توانیم از موضع قدرت در هر مذاکره ایی موفق باشیم.

وی تاکید کرد: هر کسی فکر می کند برای مشارکت مردم و آوردنشان به صحنه می تواند نقش داشته باشد باید تلاش کند و همین نیز دلیل حضور من است ممکن است هر کسی برای مسئولیت سخنگویی من و آینده شغلی هم نظری داشته باشد من به این چیزها فکر نکرده ام چون وظیفه ایی که در قبال انقلاب دارم خیلی مهمتر است.

وی به بدنه جوان کشور اشاره کرد و گفت: باید افرادی با تجربیات بالاتر وارد صحنه شوند که بتوانند با قشر جوان ارتباط داشته باشند.

اگر کسی که کاندیدا می شود نتواند نسل جدید چهره جدید و طرحهای جدید ارائه کند موفق نیست.

مهمان پرست در باره برنامه هایش در حوزه نشر و سینما گفت: فکر می کنم قشر اصلی جامعه جوانها هستند و این بدنه جوان یکی از نیازهایش نیاز فرهنگی است و حتما ابزار هنر و فرهنگ برای رشد کشور نیازمند است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اولویتهای سیاست خارجی اش گفت: در بحث سیاست خارجی اصلی را که دنبال می کنیم توسعه روابط همه جانبه با همه کشورهاست.

البته ما چیزی به اسم رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسیم و شرط ما برای رابطه با همه کشورها این است که هر کسی که می خواهد با ما رابطه داشته باشد باید دشمنی با ما را  همان طور که مقام معظم رهبری گفتند: کنار بگذارند.

مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره کاندیداتوری مشایی و همراهی احمدی‌نژاد با وی هنگام ثبت نام گفت: برای ورود افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری وارد می شوند دو وظیفه جداگانه وجود دارد یکی اینکه هر کسی خود را در شرایطی می بیند که می تواند اداره کشور را به عهده بگیرد باید ثبت نام کند.

وی افزود: بخش دیگر قانون است که مرجعی تعیین شده که صلاحیت افراد را معلوم خواهد کرد. این جایگاه شورای نگهبان است و همه باید به آن احترام بگذارند. ممکن است نظر شورای نگهبان مبنی بر عدم صلاحیت یک نفر باشد که همه باید بپذیرند ما در موضعی نیستیم که در این مورد اظهار نظر کنیم.

 وی در خصوص ضعف سیاست خارجی در دولت دهم گفت: اینکه فکر کنیم در دولت نهم سیاست خارجی تهاجمی و در دولت دهم انفعالی داشتیم مبنای اصولی ندارد. سیاست خارجی توسط مقامات ارشد کشور تعیین می شود و در مقاطع کلان مقام معظم رهبری تعیین کننده هستند و ما در وزارت خارجه تنها مجری سیاستها هستیم ممکن است در اجرا بعضی ها خوب و یا بد عمل کنند ولی ما در سیاست خارجی دولت نهم و دهم تفاوتی نمی بینیم برای ما نظرات مقام معظم رهبری تعیین کننده بوده و چار چو بها را از ایشان می گرفتیم.

وی در این باره که در صورت رد صلاحیت نظر شورای نگهبان را می پذیرد گفت: بنده حتما تسلیم نقطه نظرات شورای نگهبان خواهم بود اگر فکر کنم مسائلی هست که باید با آنها مطرح کنم حتما این کار را می کنم اما تصمیم نهایی با شورای نگهبان است.

مهمان پرست درباره پیروزی حزب مسلم لیگ در پاکستان گفت: پاکستان یکی از نوادر کشورهایی است که روابط عمیق و گسترده و تاریخی بین ملت ما و آنها برقرار است یکی از سیاستهای اصولی ما احترام به آراء مردم است و پیروزی اصلی متعلق به آنهاست ما انتخاب جدید پاکستان را تبریک می گوییم و از همه راهها برای توسعه روابط با دولت و ملت پاکستان استفاده خواهیم کرد

مهمان پرست تصریح کرد: من دو سمت در وزارت خارجه داشتم رئیس مرکز دیپلماسی  عمومی و سخنگوی وزارت خارجه، از سخنگویی وزارت خارجه کنار رفتم اما همچنان رئیس مرکز دیپلماسی عمومی هستم.

وی همچنین تاکید کرد: هنوز ستادی تشکیل ندادیم و باید ببینم در لیست شورای نگهبان خواهیم بود یا نه بعد نسبت به معرفی کابینه و ستاد اقدام خواهیم کرد.

 

کد خبر 2054193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha