به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی طاهری صبح سه شنبه در بازدید از کتابخانه های استان در خصوص طرح ايستگاه هاي مطالعه كتابخانه گفت: ارائه چنين طرح هاي پيشرو و نوين در جامعه ما اقدام مناسب و شايسته اي است كه توسط نهاد كتابخانه هاي كشور صورت گرفته است و مي خواهد از يك سو بر مقوله كتاب تمركز كند و از سوي ديگر در صدد احياي وقت هاي اضافي مردم است.
نماينده مردم گرگان در خانه ملت با اشاره به تاثير اين طرح در جامعه افزود:اين طرح، ايده خلاقانه و موثري است اما شايد در كوتاه مدت نتواند تحول چشمگيري در رابطه با رشد سرانه مطالعه و فرهنگ كتابخواني پديد آورد، زيرا مسئله فرهنگ سازي حركتي بلند مدت و زمان بر است اما در بلند مدت بي شك اثرات ماندگار و مثبتي در پي خواهد داشت. هرچند كه براي ثبات و تداوم اثرات آن بايد ديگر دستگاه ها مانند آموزش و پرورش و رسانه ها نيز به كمك و حمايت نهاد كتابخانه هاي كشور بپردازند.
طاهري در خصوص كتاب هايي كه بايد در قفسه ايستگاه هاي مطالعه قرار بگيرند، اظهار داشت: در اين ايستگاه ها بايد بيشتر كتاب هاي جذاب و خواندني قرار بگيرد تا افراد براي حضور در اين ايستگاه ها و مطالعه كتاب ترغيب شوند. شايد كتاب هاي كوتاه و جذاب و نيز كتاب هايي كه به صورت گفتارهاي مشخص و متنوعي تدوين شده اند براي استفاده در اين قفسه هاي كتاب قرار بگيرند.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس ضمن مهم دانستن اين رويداد فرهنگي خاطر نشان كرد: طرح ايستگاه هاي مطالعاتي داراي وجوه مثبت و سازنده فراواني براي فرهنگ جامعه است و اجرايي شدن آن در سطح كلان بي شك يك رويداد فرهنگي مهم در كشور ما خواهد بود.
وی اظهار داشت: اين طرح اگر با زمينه هاي مناسب اجرايي شود، حتي مي توان در سطح بين المللي نيز آن را معرفي كرد و بدين ترتيب پويايي و فعاليت هاي فرهنگي جاري در كشور را به ساير ملل دنيا شناساند.
نماينده مردم گنبد كاوس در مجلس نیز ، پيش زمينه نوشتن را آموزش هنر خواندن به دانش آموزان دانست و گفت: براي خوب نوشتن بايد خوب خواند و اطلاعات كسب شده از كتاب را بتوان به صورت خلاصه اي ارائه داد.
نقش مدرسه در ترویج فرهنگ کتابخوانی
سلیمان عباسي با بيان اينكه نقش معلم و مدرسه در كتابخوان كردن دانشآموزان همانند نقش خانواده در تربيت اجتماعي يك كودك است، تصريح كرد: مدرسه در ترويج فرهنگ كتابخواني در سنين كودكي بسيار تاثيرگذار است، ما وظيفه داريم به سمتي پيش برويم كه هر مدرسه خود يك كتابخانه مجهز و مستقل داشته باشد و اين كتابخانه مناسب ترين و آرام ترين مكان مدرسه باشد، به طوري كه دانشآموز در آنجا آرامش و امنيت فكري را كاملا احساس كند.
وي، آموزش و پرورش و معلمان را يكي از مهمترين عوامل مؤثر در نهادينه كردن فرهنگ كتابخواني در كشورعنوان كرد و افزود: گفت: مطالعه كتاب هاي درسي براي گذراندن پله هاي ترقي دانش آموز است، امامطالعه و درس گرفتن از كتاب هاي غير درسي سهم قابل توجهي در انتخاب صحيح دانش آموزان در آينده دارد؛ در نتيجه اگر دانشآموز در محيط مدرسه به كتابهاي غير درسي دسترسي آسان داشته باشد، كار معلم در اين حوزه بسيار سادهتر ميشود.
نماينده مردم گنبد كاووس در خانه ملت، در رابطه با برنامه هاي مجلس براي نهادينه كردن فرهنگ مطالعه در كشور گفت: كميسيون فرهنگي مجلس بايد براي ترويج و ارتقاي كتابخواني در جامعه تدابيري بينديشد، تا در بين مردم تشنگي و علاقه به مطالعه كتاب ايجاد شود.
عضو هئيت رئيسه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به آمادگي مجلس براي حمايت از ارتقاي فرهنگ مطالعه در كشور، ادامه داد: نمايندگان پس از كارشناسي راهكار ها و موانع از طريق قانون مشكلات را بررسي و براي حل آن ها چاره انديشي مي كنند، چرا كه تلاش نمايندگان رسيدن به پيشرفت در سايه قانون اساسي است.
وي در رابطه با افزايش شاخص هاي كتاب و كتابخواني در دولت نهم و دهم تصريح كرد: دولت در زمينه نهادينه كردن فرهنگ كتابخواني از طريق توسعه و تجهيز كتابخانه ها و در اختيار قرار دادن منابع مفيد و جديد به علاقه مندان تاكنون تلاش زيادي كرده است.
عباسي با اشاره به اينكه كتابداري، گنجينه داري است، ادامه داد: كتابدارها بايد به شغل خود افتخار كنند، چرا كه مسئول حفظ و ارائه چكيده اي از آثار فكري و تلاش شبانه روزي علما، دانشمندان و نويسندگان هستند.
وي گفت: كتابداران و مسئولان بايد با ايجاد فضاي مناسب و استاندارد و همچنين سهولت دسترسي مخاطبان به كتاب، مراجع كنندگان را به مطالعه بيشتر ترغيب كنند.
نظر شما