۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۵۶

گزارش مهر/

سوختن شوراها در تنور داغ انتخابات ریاست جمهوری/ ائتلاف هاي سياسي و اختلاف هاي اساسي

سوختن شوراها در تنور داغ انتخابات ریاست جمهوری/ ائتلاف هاي سياسي و اختلاف هاي اساسي

بجنورد - خبرگزاري مهر: هیاهوی انتخابات رياست جمهوري زمينه را براي ارائه ليست هاي ائتلافي درانتخابات شوراها از طرف جريانات سياسي با وجود داشتن اختلافات اساسي فراهم مي كند، موضوعي كه ممكن است به مدد آن، برخی از آب گل آلود انتخابات ریاست جمهوری، ماهی خود را برای شوراها صید کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، رهبرمعظم انقلاب با درک هوشمندانه واقعیات و شرایط داخلی و بین المللی ایران اسلامی، برنامه راهبردی مردم و مسئولان را در سال جاری، بر مبنای حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی تبیین نمودند تا با توفیق در حماسه سیاسی که در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب، بارها و بارها عیار مشروعیت نظام با مهر تایید مردم در معرض قضاوت و تحلیل ناظرین قرار گرفته است،  مسیر کامیابی در حوزه اقتصادی هم با ایجاد پشتوانه سیاسی هموارتر از گذشته و با پشت سر گذاشتن تنگناها و کاستی ها و کم یا بی اثر کردن تحریم ها، ضربه ای شکننده بر پیکره بیمار بدخواهان و تیر خلاص بر  مغز به ظاهر متفکر طراحان نادان و ددمنشان قلدرمآب وارد آید.

استارت حماسه سیاسی در سال جاری، با انتخابات یازدهمين دوره ریاست جمهوری و چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در چند روز اخیر با ثبت نام کاندیداها زده شد تا با حضور حداکثری مردم در این نمایش عظیم و ماراتن سیاسی، مقدمات خلق حماسه سیاسی در ایام پیش رو فراهم و پیش نیازهای اساسی برای قدم های بعدی و حصول نتیجه مطلوب با کمترین مشکل مهیا شود. 

انتخابات ریاست جمهوری آتی به لحاظ حساسیت زمانی متاثر از شرایط داخلی و بین المللی ایران و به پا شدن طوفان شور و  نشاط سیاسی در کشور به دلیل تعدد و تکثر سلایق مختلف در مرحله ثبت نام برای نامزدی در زورآزمایی سیاسی و نیز تاثیر گذاری آن بر  توسعه برنامه هسته ای و تقلیل تحریم های همه جانبه، از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار بوده و برگزاری توامان آن با انتخابات شوراها فارغ از مزایایی نظیر ایجاد شور و شعف فزاینده در جامعه، صرفه جویی و مدیریت بر زمان، کاهش هزینه ها، افزایش میزان مشارکت و .... از دو منظر مهم و اساسی قابل تامل و نیازمند هوشیاری ملت شریف ایران است.

نخست اینکه آنچه غیر قابل انکار است اینکه، با وجود اعتراف به حساسیت همه انتخاباتهای بعد از انقلاب به دلیل وجود هجمه های گوناگون داخلی و خارجی علیه نظام، انتخابات آتی ریاست جمهوری هم، به دلیل حساسیت ویژه و پیچیدگی خاص که متاثر از عوامل و مولفه های درونی و بیرونی است، موجب شده است انتخابات چهارم شوراها از منظر نگاه ریزبینانه و بررسی موشکافانه مردم برای انتخاب اصلح، از اکنون تا اندازه ای در سایه قرار گرفته و با شائبه کاهش توجه و اهمیت از سوی مردم مواجه شود.

شاید هم مسیر سیگنال های ذهن مردم از تمرکز و تفکر دقیق و حساب شده بر گزینش نامزدها برای حضور در پارلمان های محلی خارج و مردم بدون دقت، تحقیق و سنجش میزان کارآمدی و یا بررسی سوابق و عملکرد گذشته، سهوا افرادی را به عنوان شورا در شهر و روستا برگزینند که شایسته جلوس بر چنین مسندی نباشند و در این رهگذر، با ورود افراد نالایق به حلقه شوراها، اینگونه شود که رویاهای ما نه در موج های سهمگین طوفان، بلکه در جوی آبی غرق شود.   

ثانیا آنچه مبرهن است اینکه لازمه جذاب و پر شور شدن فرآیند انتخابات در همه نقاط دنیا، وجود احزاب و تشکلهای سیاسی قدرتمند به عنوان بازیگران اصلی است که در ایران اگر چه احزاب و جریانات سیاسی به ظاهر فعالیت دارند اما آنطور که باید از تشکیلات منسجم حزبی و تداوم و پویایی برخوردار نبوده و به همین دلیل برخی از این گروهها فقط برای دستیابی به منافع مقطعی و به فراخور اوضاع و احوال متولد می شوند و پس از مدتی به دلیل شکاف های درونی تعطیل شده و یا بیمار گونه به حیات سیاسی خود ادامه می دهند.

همچنين گاها برخی جریانات سیاسی نامدار هم دارای تشکیلات پله کانی و از پایین به بالا نیستند و فقط در انحصار چند سیاستمدار یا فعال سیاسی شناخته شده قرار دارند كه این تشکلها و جریانات عملا از سوی مردم قابل لمس نیست و تنها در بحبوهه انتخابات با حربه ها و شعارهای جذاب و عوام فریب خواهان همراه کردن مردم با برنامه ها و اهداف خویش هستند.

این موضوع در روزهای آتی می تواند، مردم را به سمت انتخاب موج سواران و شعارمحوران سوق داده و گمراه نماید و علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراها را هم به تاثیز پذیری از خود وا داشته و فضای غالب سیاسی حاکم بر انتخابات ریاست جمهوری را به فضای انتخابات شوراها منتقل و یا تحمیل نماید.

به دلیل هم زمانی این دو انتخابات ممکن است جریانات و گروههای سیاسی گاها با وجود داشتن اختلافات اساسي فرصت را مغتنم شمرده و با ارائه لیستهای سیاسی ائتلافی، برای انتخابات شوراها هم نسخه پیچی کرده و از آب گل آلود و شلوغی های انتخابات ریاست جمهوری، ماهی خود را برای شوراها صید کنند.   

لازم به یادآوری است در انتخابات ریاست جمهوری، حضور نامزدها در قالب احزاب و جناح های سیاسی مقبول و معقول بوده و در  این عرصه مبارزات جریانات و گروههای سیاسی امری عادی و دموکراتیک تلقی می شود.

در همين راستا آکنده شدن فضای انتخابات ریاست جمهوری از سر و صداها و بوق و کرناهای حتی جنجال ساز، نه تنها مشمئز کننده نیست بلکه به جذابیت، پویایی، افزایش مشارکت و خلق حماسه در این آزمون هم کمک شایانی خواهد کرد اما مردم باید هشیار باشند و با درایت و تدبیر و با انفکاک دو مقوله شوراها و ریاست جمهوری از هم، رنگ و بوی سیاسی را از چهره انتخابات شوراها زدوده و کاندید اصلح را در شوراها، نه بر اساس لیستهای سیاسی انتخاباتی بلکه بر اساس تعهد، تخصص، سوابق روشن و میزان کارآمدی در حوزه های تخصصی شهری و روستایی انتخاب نمایند.

در اين صورت افراد ناکارآمدی که به طمع کسب شهرت و قدرت خود را در لابلای نام های شایسته در لیستهای ائتلافی مخفی کرده اند، ناکام مي شوند، در غیر اینصورت ممکن است به دست خویش رویاهای خود را، نه در موج های سهمگین طوفان، بلكه در جوی آبی غرق كنيم.

 

کد خبر 2055326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha