۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۰۵

گزارش خبری/

دانشگاه بیرجند؛ قطب علمی آموزشی شرق کشور/ اشتغال به تحصیل200 دانشجوی دکتری

دانشگاه بیرجند؛ قطب علمی آموزشی شرق کشور/ اشتغال به تحصیل200 دانشجوی دکتری

بیرجند - خبرگزاری مهر: دانشگاه بیرجند با توجه به امکانات و تجهیزات به عنوان قطب علمی آموزشی شرق کشور شناخته شده و نیازمند همت مسئولان برای توسعه و گسترش است.

به گزارش خبرنگار مهر، همواره از خراسان جنوبی به عنوان دانشگاهی ترین استان کشور و استانی فرهنگی یاد می شود که این مهم نشات گرفته دانشگاه ها و وجود نیروهای انسانی متخصص است.

دانشگاه بیرجند به عنوان بزرگترین و قدیمی ترین موسسه آموزش عالی خراسان جنوبی نقش بسزایی در تربیت نیروی انسانی در استان ایفا می کند.

هم اکنون حدود 300 عضو هیئت علمی در این دانشگاه فعالیت می کنند که حضور این تعداد در دانشگاه بیرجند علاوه بر اینکه باعث شده نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجوی این دانشگاه از متوسط کشوری بالاتر باشد، که خود در ارتقاء کیفیت آموزشی نیز موثر است.

اعضای هیئت علمی این دانشگاه همچنین موجب بهره مندی سایر موسسات آموزش عالی و دستگاه های اجرایی استان از خدمات آموزشی، تحقیقاتی این اعضا شده است.

دانشگاه بیرجند از سال 1354 تاسیس شده که مرحوم محمدحسن گنجی پدر علم جغرافیای ایران موسس این دانشگاه بیرجند است.

این دانشگاه از سال 56 با پذیرش 120 دانشجو در سه رشته شیمی، ریاضی و فیزیک در مقطع کارشناسی آغاز به کار کرده که در سال 1368 به مجتمع دانشگاهی تبدیل شد، تا اینکه به لحاظ موقعیت شایسته علمی در اسفند ماه سال 1371 به دانشگاه ارتقاء یافت.

دانشگاه بیرجند در راستای انجام رسالت آموزشی و علمی خود دارای بیش از 150 هزار متر مربع فضای آوزشی شامل کلاس های درس، آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی مجموعه های تحقیقاتی، کتابخانه ها، خوابگاه های دانشجویی، فضاهای مذهبی، فرهنگی و ورزشی، بخش های ستادی و اداری و رفاهی است.

اشتغال به تحصیل 200 دانشجوی دکتری در دانشگاه بیرجند

رئیس دانشگاه بیرجند در گفتگو با مهر، از اشتغال به تحصیل دو هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه خبر داد و گفت: از این تعداد 200 دانشجو در مقطع دکتری تحصیل می کنند.

محمدرضا میری رشته های تحصیلی دکتری در این دانشگاه را 31 رشته ذکر کرد و افزود: این دانشجویان در 126 کدرشته تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

اختصاص رتبه 10 کشور به دانشگاه بیرجند

وی تعداد دانشجویان این دانشگاه را 12 هزار نفر برشمرد و بیان کرد: این دانشگاه از مقطع کاردانی تا دکتری دانشجو پذیرش می کند.

میری با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند از نظر پذیرش دانشجو در بین دانشگاه های کشور رتبه 30 تا 35 را به خود اختصاص داده است، افزود: این دانشگاه از نظر فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد در بین دانشگاه های کشور در رتبه 10 قرار دارد.

وی تاکید کرد: دانشگاه بیرجند در زمینه قبولی در مقطع دکتری و ارشد در سطح داتشگاه های کشور از  جایگاه ویژه ای برخوردار است.

میری نسبت استاد به دانشجو در این را از متوسط کشوری بالاتر دانست و تصریح کرد: همچنین تعداد استادیار و اعضای هیئت علمی این دانشگاه نیز بیش از دانشگاه های دیگر کشور است.

وی با اشاره به اینکه این دانشگاه از پتانسیل و توانمندی بالایی در برگزاری همایش ها برخوردار است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه همایش ملی در این دانشگاه برگزار شده است.

فعالیت پنج گروه پژوهشی در دانشگاه بیرجند

میری به گروه ها و مراکز پژوهشی فعال در این دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به پتانسیل های موجود و نیازهای منطقه پنج گروه پژوهشی در دانشگاه فعالیت می کنند.

وی گروه های پژوهشی افغانستان شناسی، علوم زمین، زعفران، قنوات و جوان و نوجوان را از جمله این گروه ها دانست.

تجهیز دانشگاه بیرجند به 180 آزمایشگاه

رئیس دانشگاه بیرجند  از وجود 180 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و پژوهشی در این دانشگاه خبر داد و گفت: برخی از آزمایشگاه های پژوهشی این دانشگاه دارای امکانات و تجهیزات منحصر به فردی در سطح دانشگاه های کشور است.

وی از وجود دو مسجد در دانشگاه به عنوان فضای مذهبی  در این دانشگاه خبر داد و گفت: این دانشگاه از چهار نوع فضای فرهنگی شامل خانه فرهنگ، سالن اجتماعات، اتاق های فرهنگی و کتابخانه های فرهنگی برخوردار است.

میری به فضاهای ورزشی موجود در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: سه باب سالن ورزشی، مجموعه آبی میلاد، زمین چمن و زمین های ورزشی روباز، جاده تندرستی و ایستگاه های تندرستی و اتاق های ورزشی خوابگاه ها، سالن های ورزش های رزمی و.. از جمله فضاهای ورزشی موجود در این دانشگاه است.

وی به امکانات و تجهیزات فراهم شده توسط دانشگاه برای ایجاد محیطی مناسب برای تحصیل دانشجویان اشاره کرد و ادامه داد: احداث و واگذاری خوابگاه های دانشجویی، برگزاری اردوهای آموزشی، فرهنگی و سیاحتی، خدمات ورزشی، مشاوره و درمان، فعالیتهای فرهنگی و هنری، انجمن های علمی، شورای صنفی، نشریات دانشجویی، دو بازارچه دانشجویی و... از جمله این امکانات است.

میری دانشکده های علوم پایه، علوم ریاضی و آمار، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، ادبیات و علوم انسانی، هنر، تربیت بدنی و علوم ورزشی، علوم تربیتی و روانشناسی، فنی قاین و فنی فردوس از جمله های دانشکده های فعال در این دانشگاه برشمرد.

قدمت 35 ساله دانشکده علوم پایه در دانشکده دانشگاه بیرجند

وی با شاره به اینکه دانشکده علوم پایه اولین دانشکده دانشگاه بیرجند است، افزود: این دانشکده در سال 1356 با 120 دانشجو  تاسیس شده است.

میری با اشاره به اینکه این دانشکده هم اکنون یک هزار و 459 دانشجو دارد، ا فزود: این دانشجویان در مقاطع، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: این دانشجویان در گروه های آموزشی شیمی، فیزیک، زمین شناسی و زیست تحصیل می کنند.

میری به امکانات موجود در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده از 52 آزمایشگاه و کارگاه برای بهره برداری دانشجویان برخوردار است.

اشتغال به تحصیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشکده علوم ریاضی و آمار

میری از اشتغال به تحصیل 785 دانشجو در دانشکده علوم ریاضی و آمار این دانشگاه خبر داد و گفت: این دانشکده در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.

وی ادامه داد: این دانشکده از سال 1390 براساس موافقت شورای گسترش آموزشی عالی از مجموعه دانشکده علوم تفکیک شده و آغار به کار کرده است.

380 هکتار زمین در اختیار دانشجویان کشاورزی

میری با بیان اینکه 380 هکتار زمین برای انجام فعالیت های عملی دانشجویان در دانشکده کشاورزی در اختیار این دانشجویان قرار گرفته است، تصریح کرد: واحد مزرعه دانشکده دارای 100 هکتار زمین زراعی و مزرعه باغات از 30 هکتار زمین برخوردار است.

وی واحد دامپروری این دانشکده را شامل 250 هکتار زمین برشمرد و بیان کرد: در این راستا گاوداری، گوسفند داری، مرغداری و زنبورداری در داوحد دامپروری دانشکده وجود دارد.

میری با بیان اینکه این دانشکده با 35 دانشجو در سال 1358 تاسیس شده است، گفت: این دانشکده هم اکنون به عنوان دانشکده مستقل در 12 کد رشته دانشجو پذیرفته است.

رئیس دانشگاه بیرجند تعداد دانشجویان این دانشکده در حال حاضر را یک هزار و 263 نفر عنوان کرد و بیان دشت: این دانشجویان در گروه های آموزشی علوم دامی، زراعت، گیاه پزشکی، باغبانی و مهندسی آب اشتغال به تحصیل دارند.

اخذ مجوز فعالیت دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست در سال 1390

میری با بیان اینکه دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست از سال 1390مجوز فعالیت اخذ کرده است، افزود: براساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی این دانشکده از دانشکده کشاورزی تفکیک شده است.

وی مقطع تحصیلی در این دانشکده را کارشناسی و کارشناسی ارشد دانست و افزود: هم اکنون333 دانشجو در گروه های آموزشی مرتع و آبخیزداری و مهندسی محیط زیست مشغول تحصیل هستند.

اشتغال به تحصیل یک هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشکده مهندسی

وی با اشاره به اینکه دانشکده مهندسی از سال 1367  با 40 دانشجو آغاز به کار کرده است، افزود:هم اکنون یک هزار و هشت دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشکده تحصیل می کنند.

میری گروه های آموزشی این دانشکده را مهندسی معدن، مهندسی مکانیک و مهندسی عمران ذکر کرد و گفت: این دانشجویان در 19 کد رشته تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: این دانشکده به 69 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی تجهیز شده است.

وی با اشاره به اینکه دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند در سال 90 از دانشکده مهندسی تفکیک شده و به عنوان دانشکده مستقل آغاز به فعالیت کرده است، افزود: این دانشکده در گروه های آموزشی مهندسی برق- الکترونیک، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مهندسی برق- قدرت و مهندسی برق- مخابرات دانشجو دارد.

به گفته وی هم اکنون یک هزار و 474 دانشجو در 25 کد رشته در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

تحصیل 1800 دانشجو در دانشکده ادبیات و علوم انسانی

میری از اشتغال به تحصیل یک هزار و 845 دانشجو در ادبیات و علوم انسانی خبر داد و گفت: این دانشکده از قدمت 22 ساله برخوردار است.

به گفته وی دانشجویان این دانشکده در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری تحصیل می کنند.

وی ادبیات فارسی، تاریخ، زبان انگلیسی، جغرافیا، معارف اسلامی، حقوق و علوم سیاسی را از جمله گروه های آموزشی این دانشکده ذکر کرد و گفت: دانشجویان در این دانشکده در 34 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

اشتغال به تحصیل 550 دانشجوی باستان شناسی در دانشکده هنر

میری با اشاره به اینکه دانشکده هنر در سال 1381 با 35 دانشجو تاسیس شده است، افزود: هم اکنون حدود 550 دانشجو در گروه آموزشی باستان شناسی در مقطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی باستان شناسی فرش و صنایع دستی تحصیل می کنند.

وی ادامه داد: این دانشجویان در هشت کد رشته تحصیل می کنند که این دانشکده از 16 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی برخوردار است.

رئیس دانشگاه بیرجند بابیان اینکه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی این دانشگاه نیز از سال 88 تاسیس شده است، افزود: هم اکنون 400 دانشجو در 13 کدرشته تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

وی بیان کرد: این دانشجویان در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری در گروه های آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی تحصیل می کنند.

وی با اشاره به آغاز فعالیت دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی در سال 88 در دانشگاه بیرجند، تصریح کرد: این دانشکده هم اکنون 850 نفر دانشجو در 17 کدرشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد.

میری کتابداری و اطلاع رسانی، علوم تربیتی و روانشناسی  را از جمله گروه های آموزشی این دانشکده برشمرد.

وی زمان آغاز به کار دانشکده فنی قاین را در سال 84 با پذیرش 60 دانشجو اعلام کرد و گفت: هم اکنون این دانشکده از 400 دانشجو در هشت کدرشته در گروه های آموزشی مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر و مهندسی عمران برخوردار است.

دانشکده فنی فردوس، مصوبه هیئت دولت به خراسان جنوبی

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه راه اندازی دانشکده فنی فردوس از مصوبات سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان بوده است، افزود: این دانشکده در سال 1389 با دو رشته کاردانی برق و کامپیوتر آغاز به کار کرده است.

وی با بیان اینکه این دانشکده در سال 1390 با ایجاد گروه های آموزش در برق، عمران و کامپیوتر به سطح دانشکده ارتقاء یافته است، گفت: هم اکنون این دانشکده با 170 دانشجو به فعالیت خود ادامه می دهد.

فعالیت سه آموزشکده اقماری وابسته به دانشگاه بیرجند

میری آموزشکده های سرایان، سربیشه و نهبندان را از جمله آموزشکده های اقماری دانشگاه بیرجند ذکر کرد و اظهارداشت: آموزشکده سرایان از مصوبات سفرهای ستانی ب وده که از سال 1388 راه اندازی شده است.

وی گفت: این آموزشکده هم اکنون 250 دانشجو در رشته های کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات و مهندسی محیط زیست دارد.

میری با بیان اینکه آموزشکده کشاورزی سربیشه نیز در سال 90-91 با پذیرش 50 دانشجو در رشته های کاردانی علوم دامی و تکنولوژی آبیاری فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده است، افزود: آموزشکده نهبندان نیز از مهرماه سال گذشته در رشته های اکتشافات معدن، استخراج معدن، فراوری و سنگ های تزئینی دانشجو پذیرفته است.

ثبت شش اختراع و 253 طرح پژوهشی در دانشگاه بیرجند

وی با اشاره به اینکه این دانشگاه  تاکنون ده ها طرح پژوهشی، مقاله، ثبت اختراع و تالیف کتاب توسط اساتید مجرب و دانشجویان خلاق داشته است، افزود: انجام 160 طرح پژوهشی درون دانشگاهی و 93 طرح برون دانشگاهی از سال 85 تا سال گذشته از مهمترین دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی  این دانشگاه است.

وی همچنین 618 مورد پایان نامه تحصیلات تکمیلی از سال 85 تا 90، 383 مقاله نمایه شده ISIاز سال 85 تا90، 360 مقاله ارائه شده در کنرفرانس های بین المللی و 65 عنوان تالیف و ترجمه را از دیگر دستاودرهای دانشگاه برشمرد.

میری از ثبت شش مورد اختراع در این دانشگاه خبر داد و گفت: ساخت فیوز الکترونیکی تفاضلی، ساخت دستگاه اندازه گیری فیبر خام والیاف نامحلول در شوینده های خنثی و اسیدی، نمونه آزمایشگاهی دستگاه بهینه برای تست زاویه گشودگی نوک، دستگاه غبار سنج و نمونه برداری از ذرات هوا و... از جمله این اختراعات است.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه این دانشگاه به تازگی مستقل شده و نیازمند همت مسئولان، اساتید و دانشجویان است، یاد آور شد: برای توسعه و پیشرفت علمی در این دانشگاه باید از فرصت های بوجود آمده استفاده بهینه شود.

اخذ مجوز فعالیت گروه پژوهشی باستان شناسی و علوم میان رشته ای در دانشکده هنر

رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند هم در گفتگو با مهر، از اخذ مجوز فعالیت گروه پژوهشی باستان شناسی و علوم میان رشته ای در این دانشکده در سال تحصیلی جدید خبر داد.

سیدمحمدحسین قریشی گفت: در هر گروه پنج نفر حضور داشته و فعالیت های پژوهشی انجام می دهند.

راه اندازی 10 رشته جدید در دانشکده هنر دانشگاه بیرجند

وی از راه اندازی10 رشته جدید طی 10 سال آینده در قالب طرح توسعه دانشکده هنر خبر داد.

قریشی با اشاره به اینکه این طرح از سال جاری آغاز شده و تا سال 1402 ادامه دارد، افزود: کارگردانی تلویزیونی، معماری و شهرسازی، نقاشی، ادبیات نمایشی، عکاسی، گرافیک، موزه داری،  پژوهش هنر، فلسفه هنر و طراحی صنعتی از جمله این رشته ها است.

قریشی با بیان اینکه هم اکنون در این دانشکده رشته باستان شناسی در مقطع ارشد فعال است، افزود: هم اکنون در این رشته پنج دانشجو اشتغال به تحصیل دارند.

رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و ارشد اشتغال به تحصیل دارند، افزود: هم اکنون دانشجویان این دانشکده در رشته های فرش، هنر اسلامی و صنایع دستی در مقطع کارشناسی اشتغال به تحصیل دارند.

اشتغال به تحصیل 800 دانشجو در دانشکده هنر دانشگاه بیرجند

وی تعداد دانشجویان این دانشکده را 800 نفر برشمرد و بیان کرد: هم اکنون این دانشکده مجهز به 12 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی است.

قریشی در خصوص اعضای هیئت علمی در این دانشکده تصریح کرد: هم اکنون این دانشکده از 14 عضو هیئت علمی استخدامی و همچنین 25 عضو هیئت علمی وکارشناس مدعو برخوردار است.

رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند از اخذ مجوز انتشار فصل نامه علمی پژوهشی هنر اسلامی در سال تحصیلی جدید در این دانشکده خبر داد.

کد خبر 2055701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha