۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۵۲

میزگرد مهر (2)

همدان نیازمند مدیریت واحد فرهنگی / موازی کاری ها آزاردهنده است

همدان نیازمند مدیریت واحد فرهنگی / موازی کاری ها آزاردهنده است

همدان – خبرگزاری مهر: همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همچنان در امور فرهنگی با چالش روبروست چراکه موازی کاری ها در این زمینه مانع پیشرفت سریع تر کارها شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، توجه به امور فرهنگی هر شهر لازمه توسعه آن منطقه است چراکه همراهی اقدامات فرهنگی با عمرانی و سایر بخش ها زمینه ساز این توسعه است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر همدان نیز در میزگرد چندساعته اعضای شورای شهر همدان با خبرنگاران خبرگزاری مهر به دفاع از عملکرد خود در دوران فعالیتش پرداخت.

مهر: در خصوص شاخص ترین برنامه های فرهنگی که در همدان انجام شده چه حرفی دارید؟

رضا خجسته:با توجه به عنایت خاصی که به جامعه ایثارگری خانواده شهدا و جانبازان و آزادگان وجود دارد برنامه ریزی هایی برای مشارکت در برگزاری برنامه ها و یادواره ها صورت گرفت و در این زمینه در تمام یادواره های شهدا بدون استثنا کمک مالی از سوی شورا محقق شد

پایگاه های مقاومت بسیج هم از کمکهای مالی شورای شهر همدان بهرهمند شدند و در برنامه ای دیدار خانواده های معظم شهدا و بررسی مشکلات آنها از نزدیک و در منزل خودشان در برنامه قرار گرفت.

بر اساس این طرح به مناطق خضر، دیزج و مزدقینه همدان سرکشی شد و در هر منطقه حداقل به پنج خانواده شهید و ایثارگر سر زدیم و مشکلات قابل بررسی را پیگیری کردیم.

یک سری مسائل که بنیاد شهید مربوط می شد نیز در جریان قرار می دادیم تا رفع شود

مهر: شورای شهر همدان در زمینه تقویت ورزش چه کارهایی انجام داد؟

خجسته: در بحث ورزش حساب ویژه ای در زمینه فوتبال محلات باز شد و قریب به 100 تیم شکل گرفت که هر تیم قریب به 50 نفر را مشغول کرده است.

از تیم های مختلف تیراندازی، والیبال، بسکتبال و غیره گرفته تا فوتبال از کمک های مالی شورا بهره مند شدند کمااینکه یک میلیارد تومان به تیم الوند همدان کمک شد.

تیم فوتبال ساحلی همدان به لیگ برتر راه پیدا کرده بود اما اسپانسر نداشتند و در این خصوص اضافه شدن 50 میلیون تومان به بودجه شهرداری مصوب شد تا زیر نظر باشگاه شهرداری باشد.

مهر: از موازی کاری ها در امور فرهنگی فرهنگی که بارها عنوان شده بگویید؟

خجسته: در بحث نماز جماعت من اعتقاد دارم که از تمام امکانات شهر باید استفاده شود متاسفانه در مسائل فرهنگی موازی کاری زیاد داریم مثلا می آیند یک نماز جماعتی برگزار می کنند در پارک، سپاه هزینه می کند، بسیج یک مدل هزینه می کند، ستاد اقامه نماز نوع دیگر هزینه می کند و ارشاد و تبلیغات نیز به شیوه دیگری اما این روند باید یک کاسه شود.

مدیریت واحدهای فرهنگی از موازی کاری ها جلوگیری می کند کما اینکه در همدان در 19 پارک در سال گذشته در تابستان نماز جماعت برگزار شد.

در این خصوص پایگاه های بسیج بررسی و موارد و مسائل مورد بحث قرار گرفت و 14 مکان مناسب که به درد ورزش می خورد، شناسایی شد و پس از تصویب بودجه 19 مرکز برای این کار اعلام امادگی کردند که در حال حاضر به بیش از 90 گروه رسیده است.

مهر: توان شورایاران را چقدر در پیشبر کارها موفق می دانید؟

خجسته: شورایاری ها را خیلی از استان های انجام نداند و اعتقاد داشتند که مزاحم هستند اما اعتقاد داشتیم که چشم تیزبین  شورا و شهرداری در محل و پل ارتباطی بین مردم و شهرداری و شورا هستند و از شورایارها در مباحث فرهنگی نیز استفاده کردیم.

مهر: مهمترین مشکلات فرهنگی شهر همدان را چه می دانید؟

خجسته: موازی کاری ها در امور فرهنگی بیشتر از همه آزاردهنده است به نظرم افرادی هر كه براي شوراي بعدي برگزيده ميشود بايد در ابتدا فکری به حال زندان همدان بکنند در این زندان تعداد بيش از حد زنداني وجود دارد وبعضي آنها مادام العمر حبس هستند و به نظر مي رسد كه كمك نیاز است تا خانه هاي شرعي در زندان ها ساخته شود خيلي از مشكلات شرعي حل ميشود واگر اتفاق بيفتد بسيار خوب خواهد بود.

مورد بعدي پيگيري وتصويب مديريت واحد شهري است در حال حاضر براي هر پلي كه در همدان ساخته می شود  باید در دریافت مجوز مدتی معطل شويم که در اين طرح تمام خدمات وكارها بر عهده شهردار قرار مي گيرد.

جذب اعتبارات ملي نیز بايد مدنظر باشد و به اعتبار اندکی كه هست اكتفا نشود چراکه از بودجه استان چيزي حاصل نمي شود و بايد به دنبال اعتبارات ملي بود.

مديريت واحد فرهنگي بايد پيگيري شود و 17 تا 18 اداره فرهنگی موجود خط مشي ودبيرخانه واحدي داشته باشند.

سراي پيشكسوتان در همدان نیازمند گسترش یابد و در اداره امور مختلف شهر مدیران توانمند بکار گرفته شوند.

تقويت وگسترش فرهنگسراي مجازي بايد مورد توجه قرار گيرد كه البته هم اكنون از مجتمع عين القضات همدان كار آغاز شده و بايد در حد گسترده تري ادامه  يابد.

مهر: شورا در زمینه نظارت بر عملکرد مدیران مجموعه شهرداری موفق بوده است؟

خجسته: در خصوص نظارت برعملكرد شهردار و مديران شهرداري بايد بگويم كه هم ما ضعيف بوديم در اين بخش وهم شهرداري ضغيف بوده چرا كه مردم با مشكلات فراواني رو برو هستند.

استفاده از مشاوران متخصص در كنار كميسيون ها بايد مورد توجه قرار گيرد وبا روي دادن اين اتفاق تصميمات صحيح تري مي توان براي مديريت شهري گرفت.

بايد بانك اطلاعاتي املاك در شهرداري تاسيس شود و بحث دولت الكترونيك  مورد توجه قرار گيرد و نظارت بيشتري بر معاملات شهرداري انجام شود.

البته باید توجه به آموزش شهروندي مورد توجه قرار گيرد و بحث پاركينگ ها نیز بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد وبايد در هر 74 محله همدان حداقل يك پاركينگ داشته باشيم.

البته با اجراي كمربند سبز مي توان جلوي توسعه حاشيه نشيني را در شهر همدان گرفت.

مهر: در چندماه اخیر موضوع شورایاری ها در همدان قوت گرفت چقدر این مقوله را در توسعه شهر مهم می دانید؟

خجسته: فعال كردن شوراياري ها بايد مورد توجه قرار گيرد وما اكنون مناطق هشت گانه را داريم كه حدود 60 نفر هستند وبايد در همه 74 محله راي گيري انجام شود و چندين بار خيز برداشتيم براي انجام آن اما فرمانداري زير بار نرفت.

رفع مشکل كمبود فضا هاي سبز ورزشي بايد مورد توجه قرار گيرد و بايد مديران قوي تري در برخي قسمت های شهرداری به كار گرفته شوند.

مهر: در یک جمع بندی مهم ترين مشكل فرهنگي شهر همدان را در چه دیده اید؟

خجسته: بحث تهاجم فرهنگي مهمترین مشکل شهر همدان است چراکه در مقابل وهابيت كه اينگونه فعاليت مي كنند، ما کاری نکرده ایم، جلسات قرآن بايد فعالترشود كه نيازآن اختصاص بودجه لازم است و در شورا نيز درخواست شد معادل بودجه عمراني به بودجه فرهنگي نيز توجه شود.

اگر تمام شهر همدان پر از گل و سبزه شود اما جوانان ما سالم نباشند ارزشي نخواهد داشت.

براي مقابله با تهاجم فرهنگي بودجه نياز است و حداقل بايد 50 ميليارد تومان براي اين بخش اختصاص يابد.

____________

گفتگو: پروین قادری دانشمند و بهنام نادری فصیح

کد خبر 2056182

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha