تنها پس از بيست و چهار ساعت از زمان پذيرش قطعنامه از سوي جمهوري اسلامي ايران رژيم بعث عراق با حمله به مرز هاي جمهوري اسلامي ايران در چنين روز ي در سال 1367 هجري شمسي نيت پليد خود را مبني بر جنگ طلبي و تجاوز به حريم سرزميني كشور همسايه اعلام كرد .اين در حالي است كه عراق در بيست و دوم ژوييه، سي و يكم تير، سال 1367 در اجلاس مشترك شوراي فرماندهي انقلاب و رهبري حزب بعث ، قطعنامه را مورد پذيرش قرار داد . البته عراق در پاسخي رسمي به قطعنامه 598 در تاريخ چهاردهم اوت ، بيست و سوم مرداد همان سال به دبير كل سارمان ملل اعلام كرد :...عراق از قطعنامه 598 استقبال مي نمايد و آماده است براي اجراي آن با دبير كل و شواري امنيت همكاري كند .
عمليات نامنظم فتح هشت :
در چنين روزي در سال 1366 هجري شمسي عمليات نامنظم رزمندگان قهرمان اسلام با عنوان فتح هشت در شمال استان موصل آغاز شد . عمليات چريكي فتح 8 با رمز مقدس " يا رسول الله ( ص)" صورت پذيرفت . اين عمليات در عمق 150 كيلومتري خاك عراق و با هدف پاسخگويي به بمباران شيميايي و تخريب روستاهاي كرد نشين توسط عراق، برنامه ريزي شده و به اجرا درآمد. پس از اعلام رمز عمليات توسط فرماندهان، رزمندگان تحت امر قرار گاه رمضان و تيپ ويژه هوابرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در يك عمليات چريكي به شهر اتروش هجوم بردند و مراكز نظامي سازمان امنيت رژيم بعث عراق را در اين شهر كه از مهمترين پايگاههاي منطقه براي سركوب مردم به شمار مي رفت نابود كردند. پس از آن مركز و مقر جيش الشعبي دشمن را منهدم كردند كه طي آن 80 نفر از بعثيان عراقي كشته و زخمي شدند. دژ مهم كاني كا واقع در عمق 9 كيلومتري شمال شرق شهر اتروش كه در آن زمان كار هدايت پانزده پايگاه اطراف شهر را به عهده داشت به تصرف نيروهاي سپاه در آمد و همچنين مقر توپخانه مستقر در شهر منهدم شد.
ورود به تهران :
در چنين روزي در سال 1339هجري قمري سيد ضياء الدين طباطبايي به منظور ساماندهي كودتاي سياه وارد تهران شد . گروههاي نظامي قزاق نيز پس از آن به منظور تصرف تهران و انجام كودتاي سياه عازم تهران شدند .پس از آنكه سران كودتا در تهران( اردشير جي ، ژنرال آيرون سايد ، سيد ضياء الدين طباطبايي و رضا خان مير پنج ) مباني كودتا را طراحي كردند رضا خان براي اشغال پايتخت از قزوين روانه تهران شد . او در سوم اسفند 1299 ه ش تهران را اشغال كردو طي يك كودتا از احمد شاه براي سيد ضياء الدين طباطبايي مدير روزنامه رعد فرمان نخست وزيري گرفت . رضا خان پس از چندي مقام سردار سپه و فرماندهي لشكر قزاق ، وزارت جنگ و در نهايت در سال 1304 حكومت را در دست گرفت .
روز استقلال لائوس از فرانسه :
لائوس كشوري است كوهستاني در منطقه استوايي جنوب شرق آسيا كه در شبه جزيره هند و چين مابين ويتنام و تايلند واقع شده است . نژاد مردم اين كشور لائوسي ، آمايي و چيني است و اكثرا پيرو آيين بودا هستند . زبان رسمي آنان لائوسي است ولي اهالي اين كشور به زبانهاي فرانسوي و چيني نيز تكلم مي كنند . اين كشور در چنين روزي در سال 1949 از فرانسه مستقل شد . حكومت اين كشور تا سال 1975 مشروطه سلطنتي بود و سپس در سال 1975 به جمهوري دموكراتيك خلق تبديل شد . لائوس در سال چهار دهم دسامبر سال 1955 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
روز آزادي نيكاراگوئه :
نيكاراگوئه كشوري است نيمه كوهستاني در منطقه استوايي آمريكاي مركزي . اين كشور د رجنوب هندوراس و شمال كاستاريكا ، بين درياي كاراييب و اقيانوس كبير واقع شده است . در جنوب غربي اين كشور در ياچه نيكاراگوئه كه بزرگترين درياچه آمريكاي مركزي است ، قرار دارد . نژادمردم اين كشور سفيد ، سرخ و دو رگه ، زبان رسمي آنان اسپانيولي است و اكثرا از مذهب كاتوليك پيروي مي كنند . اين كشور در سال 1838 از اسپانيا مستقل شد و در تاريخ 24 اكتبر 1945به عضويت سازمان ملل در آمد . همه ساله چنين روزي در اين كشور به عنوان روز آزادي گرامي داشته مي شود . نوع حكومت اين كشور جمهوري است . جبهه ملي سانديستها به عنوان يك جبهه چپگرا تا سال 1979 مبارزه بي اماني را عليه رژيم خودكامه خاندان سوموزا آغاز كرد كه سرانجام اين قيام به پيروزي ساندينيست ها انجاميد . دانيل اورتگا در سال1980ميلادي حكومت سانديستي را در اين كشور تشكيل داد . اما آمريكا كه كل منطقه آمريكا را حيات خلوت سياست هاي خود مي شمارد به مقابله تجاوزگرانه با دولت تازه انقلابي بر خاست و با حمايت سياسي ، اطلاعاتي ، آموزش نظامي مخالفان طرفدار خود و تجهيز آنان به ادوات نظامي ، سرانجام ساندينيست ها را مجبور به عقب نشيني كرد و در انتخابي كه ضد انقلاب از حمايت همه جانبه آمريكا برخوردار بود ، شكست خورد.
تولد ادگار دگا :
ادگار دگا نقاش معروف فرانسوي در چنين روزي در سال 1834 ديده به جهان گشود . وي يكي از نقاشان بر جسته مكتب امپرسيونيسم در سنت نقاشي فرانسه و غرب بود .
تولد اي جي كرونين :
كرونين اين نويسنده انگليسي در چنين روزي در ساتل 1986 به دنيا آمد . "سيتا دل" و" پيروزي در خشان "عنوان مهمترين آثار اويند .
تولد رابرت مان :
مان آهنگساز و ويولونيست آمريكايي در چنين روزي در سال 1920 به دنيا آمد .
تولد ساموئل كلت :
كلت در چنين روزي در سال 1814 در هارتفورد آمريكا به دنيا آمد . وي سلاح كلت را اختراع كرد كه به نام او هم نامگذاري شده است . او در سال1862 دار فاني را وداع گفت .
تولد هربرت ماركوزه :
اين فيلسوف چپگرا در چنين روز ي در سال 1898 به دنيا آمد . " انسان تك بعدي" عنوان مهمترين اثر اوست . ماركوزه
يكي از تاثير گذارترين متفكران عصر خود و نيرويي موثر براي حركت هاي دانشجويي در دهه شصت در اروپا به شمار مي رفت . اين فيلسوف برليني الاصل كه درآمريكا زندگي مي كرد، در سال 1979 دار فاني را وداع گفت . ماركوزه يكي از موسسين انجمن تحقيقات اجتماعي فرانكفورت نيز بود . وي در سال 1930 از دست نازي هاي فاشيست به آمريكا گريخت .
نظر شما