به گزارش خبرنگار مهر، در طول دولت هاي نهم و دهم، رئيس جمهور به همراه هيئت دولت سه سفر به خراسان شمالي انجام داد، سفرهايي كه فارغ از ساير نتايج و آثار مثبت يا منفي، منجر به تصويب دو هزار و 543 پروژه در قالب 668 مصوبه شد.
از كل اين تعداد مصوبه بنا به اعلام مسئولان استاني، 310 مصوبه آن نهايي شده و به بهره برداري رسيده، 204 مصوبه در دست اقدام بوده و 154 مصوبه نیز به دلایل مختلف تاکنون اقدام نشده است.
از مجموع مصوبات سفر اول ریاست جمهوری به خراسان شمالی که طی آن 183 مصوبه تصویب شد، در حال حاضر با اجرايي شدن 153 مصوبه، پیشرفت كلي و متوسط اين تعداد مصوبه حدود 95 درصد اعلام شده است.
همچنين در سفر دوم هيئت دولت به اين استان 253 مصوبه تصویب شد که از این تعداد تاکنون اجرای 113 مصوبه نهایی شده و پيشرفت متوسط آنها نيز حدود 70 درصد ذكر شده است.
در سفر سوم هيئت دولت نيز 250 مصوبه تصويب شد كه از اين تعداد اجراي 44 مصوبه نهايي شده و متوسط پيشرفت طرح هاي تصويبي در سفر مذكور نيز در بهترين حالت 40 درصد برآورد مي شود.
مصوبات دولت در خراسانشمالی اجرا نشده است
نماینده مردم شهرستانهای بجنورد، مانه سملقان، گرمه و جاجرم در مجلس شوراي اسلامي مي گويد: مصوبات مهم دولت در سفر استانی به خراسان شمالی اجرا نشده است.
موسیالرضا ثروتی عدم توسعه واحدهای بزرگ صنعتی، عدم انتقال مخازن سوخت به خارج شهر، انتقال نیافتن دفاتر شرکتهای دولتی مستقر در استان به خراسان شمالی، عدم اختصاص تسهیلات اشتغال زایی زود بازده سهم استان را از جمله این مصوبات معطل مانده عنوان مي كند.
وی اظهار مي كند: در حالی که قرار بود دولت ظرف سه سال 330 میلیارد ریال برای اجرای واحدهای اداری به این استان در قالب مصوبه سفر استانی اختصاص دهد؛ این مصوبه عملا تحقق نیافته است.
به گفته ثروتی هم اکنون با وجود گذشت 9 سال از تاسیس استان، اکثر دستگاههای خراسان شمالی در واحدهای اجارهای و مسکونی مشغول ارائه خدمات هستند.
نماینده مردم شهرستانهای بجنورد، مانه سملقان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی تصریح مي كند: با این وضعیت خراسان شمالی با توسعهیافتگی فاصله داشته و عملا دولت در این زمینه به اصل قانون اساسی مبنی بر توسعه متوازن مناطق عمل نکرده است.
وی استان خراسان شمالی را از نظر مساحت از 15 استان کشور و از نظر جمعیت از هفت استان بیشتر مي داند و مي گويد: با این وجود، خراسان شمالی به لحاظ شاخصهای توسعه در رده آخر کشور قرار دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه صرفا در طول هشت سال گذشته از فعالیت دولت نهم و دهم، هفت استاندار خراسان شمالی تغییر کرده است، یادآور مي شود: این تغییر و تحولات مکرر منجر به عقب افتادگی استان شده است.
طرفداران سفرهاي استاني از مردم عذرخواهي كنند
یک فعال سیاسی اصلاح طلب خراسان شمالی با اشاره به عدم تحقق شماری از مصوبات سفرهای استانی هیئت دولت در این استان، خواستار عذرخواهی طرفداران سابق اين سفرها از مردم شد.
اسماعیل حسین پور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ناکارآمدی مصوبات سفرهای دولت عنوان کرد: به رغم سه سفر انجام شده دولت به خراسان شمالی با انبوهی از مصوبات غیر کارشناسی و اجرا نشده روبرو هستیم و در این زمینه لازم است کارشناسان و دولتمردان نسبت به میزان مصوبات اجرا شده و اعتبارات اختصاص یافته و دلیل عدم تحقق برخی مصوبات اطلاع رسانی کنند.
این مدرس پیشین دانشگاه با انتقاد از برخی افراد که دیروز مدافع سفرهای استانی دولت بودند و امروز سکوت کرده اند، افزود: ما از چند سال قبل بی ثمربودن این مصوبات را گوشزد کردیم و در غالب شهرهای خراسان شمالی نیز شماری از مصوبات از صفحه کاغذ فراتر نرفت.
حسین پور اضافه کرد: ولی متاسفانه افرادی یا نخواستند و یا نتوانستند آن انتقادهای برحق را بشنوند و امروز به رغم تغییر رویکرد سفرهای دولت هنوز هم عده ای از این سفرها حمایت می کنند و حاضر به عذرخواهی از مردم نیستند.
این فعال سیاسی شهرستان شیروان حل مشکلات کارخانه الیاف شیروان و احداث کمربندی این شهر را دو مصوبه مهم فراموش شده درسفرهای استانی برشمرد و تصریح کرد: رئیس جمهور در دور نخست سفر و در حضور مردم و کارگران کارخانه الیاف قول مساعد داد که یک ماهه مشکل این کارخانه مرتفع شود ولی متاسفانه هیچ اقدامی در این موضوع صورت نگرفت تا این که منجر به فروش زمین و ماشین آلات کارخانه و تخریب این واحد صنعتی شد.
وی ناراستی با مردم را آفتی برای مسئولین دانست و افزود: متاسفانه برخی مسئولین به رغم شعارهایی که برای مردم مداری می دهند حاضر نیستند در برابر خطاها و اشتباهات علنی و عملی شان از مردم پوزش خواهی کنند و این خوی ناپسند سبب ایجاد شکاف بین مردم و مسئولین خواهد شد.
نظر شما